Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

No jasne, że dzieci. Dlatego ja nie wychodzę z inicjatywą, ale jakby sam chciał, to coś bym kupiła.

jo_miekka

Kuzynki córka ma pościel z Ben10 :D No chciała i co? Paskudne, ale czy aż tak, by nie uszczęśliwić dziecka?

konwalia

Ja kupuję, moja lubi peppe i minnie, jest dzieckiem, niech ma, nie chodzi w tym od stop do głów.
Sama jak mogę, kupuje sobie fajna torbe czy telefon, a przecież siatka z plotna zastąpi torbe ;)

golinda

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 12:24:27H uwielbia Dorę

brr, nie znoszę tej bajki
N ma fazę na kucyki, kompletnie jej odbiło na ich punkcie

ddu

Helka wkręca się monster coś tam

sorry, ale nie kupię ani lalki, ani bluzki z tym, ani nie pozwolę oglądać.

czy ja jestem dziwna, że uważam, że 3-4 letnie dziewczynki nie powinny bawić się lalkami, kt. przypominają potwory, śpią w trumnach i nie wiem, co jeszcze, bo się nie wgłębiałam?

no więc nie kupię.

i nie chodzi o same postacie Barbie czy innych tam, tylko o to, że one są często brzydkie. i ja nie chcę kupować, płacić za brzydkie rzeczy. i przyzwyczajać do takiej estetyki dziecka.
nie upieram się, że nigdy, zawsze itp. ale omijam
chciałam np. kupic koszulkę z Minnie słuchającej muzyki przez słuchawki, ale nie dostałam rozmiaru

golinda

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 14:00:43Helka wkręca się monster coś tam

jeeezuuu nie pozwól jej
to jest straszne, straszne, straszne
a jedna laleczka z tej chorej bajki kosztuje ok. 150zł

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 14:00:43czy ja jestem dziwna, że uważam, że 3-4 letnie dziewczynki nie powinny bawić się lalkami, kt. przypominają potwory, śpią w trumnach i nie wiem, co jeszcze, bo się nie wgłębiałam?
a chlopcy juz mogliby? :> ja nie kumalam do tej chwili o co chodzi w tej bajce, nie ogladalam nigdy, ale sam pomysl uwazam za ciekawy - bohaterami sa dzieci potworow znanych ;) "Postacie są przedstawione jako będące potomstwem lub związane ze sławnymi potworami takimi jak Dracula, potwór Frankensteina, mumia, meduza, potwór z Czarnej Laguny, zombie, wilkołakami, kotołakami i duchami." - dla mnie genialne ;)

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 14:06:35

oik, wyguglalam obrazki - obrzydliwe sa wizualnie + przedstawione jak seksowne kurwiszony - tylko to jest na minus w pomysle i az to
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ddu

nie, zabawa w spanie w trumnach nie jest fajna
tym bardziej, że Hela się boi potworów. nie lubi się bać. a chłopcy często lubią.
choć pewnie nie wszyscy
śnić się mogą te lalki po nocach, straszne są.
nie interesuje mnie, że są dziećmi Draculi czy innego wampira, to nie jest - moim zdaniem - zabawki odpowiednie dla małych dzieci. w ogóle zabawa w trupy i spanie w trumnach wydaje mi się nieodpowiednia w jakimkolwiek wieku. ale może przewrażliwiona jestem.

Choć uwielbiam  Nosferatu w wersji z 22 roku. ale Heli nie pokażę, póki co

jo_miekka

O nie, to i tu trzeba to wyważyć oczywiście.
Wiadomo, wszystko ma granice. Grunt to zdrowy rozsądek.

konwalia

Ej no monster to dla mnie jak białe kozaczki, brrr

ishka82

ddu, monster high to chyba jedyna bajka plus gadżety, których ani ja ani mój mąż nie akceptujemy w 100%...obrzydlistwo, na szczęście Dominice tez się nie podoba i jak leci reklama, to mówi "patrz mama! ale wstrętne! nie chcę takiej lalki!"...tej fascynacji bym chyba nie zdzierżyła ;D

konwalia

A ja Dory nie znam, gdzie to puszczają?

ddu

ishka82 u niej w grupie dziewczynki chyba mają, bo skąd by znała?

konwalia, chyba na nikeldeon czy coś tam

konwalia

golinda

Cytat: konwalia w 12 Mar 2014, 20:04:58
a to moja na etapie mini mini nadal

ja mam chyba z 7 programów z bajkami
Dora leci na Jim Jam chyba (czy coś w tym stylu)

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 20:15:33

Cytat: ishka82 w 12 Mar 2014, 19:42:11"patrz mama! ale wstrętne! nie chcę takiej lalki!"...tej fascynacji bym chyba nie zdzierżyła Grin

bo tym fascynują się starsze dziewczynki, takie już szkolne. wszystko przed nami :padam:

elve

Cytat: konwalia w 12 Mar 2014, 20:04:58
a to moja na etapie mini mini nadal
Dora jest na Nick Jr, bywają gorsze bajki
kanał dla dzieci w podobnym wieku, jak Mini Mini, Jim Jam też

nionczka

Się wypowiem. Nie mam problemu z popkulturą (tzn. mam, ale inny, w większości jej nie ograniam, nie znam). Sprzeciwiam się tylko licencjonowanym ubraniom i akcesoriom dla dzieci, które na dodatek nie spełniają moich wymogów estetycznych. I to jest główny mój zarzut dla tego typu ubrań. Denerwują mnie te ryskunki wszędzie i na wszystkim. Tym bardziej, że nie wiążą się z pasją dziecka tylko sezonową modą.
Strój Elmo to trochę inna bajka. Wspólnie zrobiłyśmy przebranie na bal.

Raz się poddałam i kupiłam bluzkę supermana z pelerynką. Ma tez jakieś kredki ze scooby doo, bo to jest dziecko. Ale nie dam się naciągnąć na ubrania, meble, wszystko i zawsze, bo ona chce. Ona wiele rzeczy chce, a potem zapomina. Albo się nie upiera.

Marchewka, jeśli to uszczęśliwi małą to kup jej tę bluzkę. Jeśli Ty nie będziesz się źle z tym czuła i Tobie się podoba, to dawaj.

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 20:38:26

Cytat: konwalia w 12 Mar 2014, 13:55:36
Ja kupuję, moja lubi peppe i minnie, jest dzieckiem, niech ma, nie chodzi w tym od stop do głów.
Sama jak mogę, kupuje sobie fajna torbe czy telefon, a przecież siatka z plotna zastąpi torbe ;)

peppa i minnie akurat moim zdaniem estetycznie są bardzo OK.

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 20:41:39

Lubię Dorę jako bajkę, ale estetycznie mnie nie przekonuje.

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 20:43:30

Moje sąsiadki w pierwszym semestrze szalały za Violetą. Na Gwiazdkę wszystko dostały, a teraz już ich nie kręci.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

Cytat: konwalia w 12 Mar 2014, 20:00:52
nick jr. i nickelodeon, Domi lubi, jakiś czas był wręcz szał na Dorę

Dodany tekst: 12 Mar 2014, 21:56:40

Cytat: golinda w 12 Mar 2014, 20:14:39

bo tym fascynują się starsze dziewczynki, takie już szkolne. wszystko przed nami :padam:

może moda minie zanim dorosną :D

jestynka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 12 Mar 2014, 14:04:15ale sam pomysl uwazam za ciekawy - bohaterami sa dzieci potworow znanych wink "Postacie są przedstawione jako będące potomstwem lub związane ze sławnymi potworami takimi jak Dracula, potwór Frankensteina, mumia, meduza, potwór z Czarnej Laguny, zombie, wilkołakami, kotołakami i duchami." - dla mnie genialne wink

ale dzieciaki raczej nei wyłapia tego pomysłu. Dla dorosłych jest ok.

My ostatnio z takich rzeczy to P.poszedł z F. na te przygody lego. P. mówił ,ze fajny pomysł dla dorosłych, F. zupelnie inaczej spostrzega tą bajkę, wogóle myłsał ,że to bedzie jak lego city na youtubie

rubin04

Jestyka, M. tez był z Pawełkiem na tym Lego w kinie. I tez mówi  że to bardziej dla doroslych niz dzieci,
ale P. sie podobało, choc pewnie calego przekazu nie ogarnał.

My z postaciami z bajek ciuchów chyba nie mamy wcale, ale to dlatego że P. nie przejawia zainteresowania ani Spidermanem ani innymi, zupełnie nie kojarzy tego z bajkami bo takich nie miał gdzie ogladac, bo my z programow dla dzieci mamy tylko TVP ABC (które swoja drogą uwazam za naprawdę dobre, bo takie programy jak Domowe Przedszkole, "Dlaczego? Po co? Jak?", Lippy and Messy  czy takie typowo przyrodnicze dla dzieci sa genialne. A i cały cykl Baśnie Polskie - na Bursztynowej Koronie to siedzieli z Milą jak zaczarowani).

Oczywiscie jakby P. chciał n. koszulke ze Star Wars to bym mu kupiła bo jeszcze pamietam jak to jest o czyms bardzo marzyc, chocby dlatego ze koledzy mają, a przeciez poczucie przynaleznosci do jakiejs tam grupy jest w tym wieku dla dziecka bardzo ważne.
Na razie ma glownie piracko-morskie koszulki ale chyba nei narzeka ;)

konwalia

Rubin w Tchibo są pirackie walizki dla dzieci, śliczne

marcheewka

Cytat: ddu w 12 Mar 2014, 12:24:27
mi się też nie podoba większość ciuchów z postaciami z bajek.
czasem się uginam ;)

H uwielbia Dorę, ale te wklejone ciuchy nie są najładniejsze....jednak po co martwić Olę? :)
a gdzie widziała?
ja H nie zabieram na takie zakupy, gdzie mogłabym widzieć milion rzeczy, kt. nie chcę jej kupić. ale u nas na Starówce padły wszystkie sklepy, więc nawet na wystawie nie zobaczy

widziała na stronie, razem oglądamy tzn ona bajkę na połowie ekranu, a ja swoje.
No i zobaczyła dorę ( ogladalam bluzki dzieciece w c&a) i zapragnęła, ciagle się dopytuje.

A dlaczego pytam? Bo jakoś nie bardzo podobają mi się dzieci w takich ubraniach z postaciami z bajek. Teraz dora, zaraz zobaczy kucyki, pet shopy i inne cudaki

zresztą w przedszkolu jakos nie widuję dzieci w ubraniach z postaciami z bajek... albo nie rzucają sie w oczy ;)

do tej pory miała motywy kwiatowe, zwierzęce, aa ma bluzkę z myszką minie :blush: ale ja jakoś myszki nie postrzegam jako postać z bajki, nie wiem dlaczego?

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: marcheewka w 13 Mar 2014, 14:06:29ale ja jakoś myszki nie postrzegam jako postać z bajki, nie wiem dlaczego?
no bo to taka klasyka, ikona ;) więc tak nie razi
teraz tych bajek jest tryliony, postaci tak samo, na dodatek dawniej byly inne te bajki, smieszne, wesole, pogodne, edukacyjne, pouczajace itd.. a teraz to... zalewa nas fala wszystkiego

marcheewka

Cytat: konwalia w 12 Mar 2014, 20:00:52

była kiedys w niedzielę na 1

na you tube oglada, to taka nauka angielskiego dla dzieci. Ola ją uwielbia

Dodany tekst: 13 Mar 2014, 14:18:29

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Mar 2014, 14:10:21
rzeczywiscie powod do wstydu :D

nie, no w tym sensie, ze piszę, że nic nie ma, a jednak ma ;)

aa i ma spódnicę z  hello kitty ( babcia kupiła), małe to, więc się nie rzuca w oczy. HK Oli absolutnie nie kręci.

kurcze, idę zaraz poszukać w jej szafie, bo moze ona ma ciuchy z postaciami z bajek, a tylko mnie sie wydaje, że nie ;)