Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

aniak1211

aja

foszek

nionczka

Cytat: foszek w 15 Sie 2012, 15:32:13
to samo pomyslalam :)

idealna
dziecko bedzie odpowiedno do okazji ubrane, nie przebrane i potem moze jeszcze ponosic

Dodany tekst: 15 Sie 2012, 19:11:09

Zrobiłam inwentaryzację w szafie I, po tym jak się dziwnie rozciągnęła ostatnio. Trochę wyniosłam, trochę sprawdziłam, obfotografowałam, w głowie zrobiłam zestawy i już wiem co jeszcze mogę dokupić, a czego absolutnie nam nie trzeba. Ze swoimi ciuchami powinnam postąpić podobnie!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: nionczka w 15 Sie 2012, 20:05:44nie przebrane

są takie okazje, na które się właśnie "przebieramy"
to tak jakbyśmy kupowały suknię ślubną z myślą o tym, że jeszcze ją ponosimy...

fasolka1980

Ja dostalam wlasnie paczke od cioci: 11 kg ciuchow, glownie dla dziewczynki od roku wzwyz  :crazy:

Masakra, ciekawe gdzie ja mam to trzymac :headbang:

nionczka

Cytat: golinda w 15 Sie 2012, 19:28:42
są takie okazje, na które się właśnie "przebieramy"
to tak jakbyśmy kupowały suknię ślubną z myślą o tym, że jeszcze ją ponosimy...

no tak, niby masz rację, ale nie każdy potrafi się przebrać i wyglądać dobrze. W takiej normalnej sukieneczce, mniejsze ryzyko nieudanej stylizacji.
Golinda, dla wielu osób zakładanie sukienki niemowlakowi już jest przebieraniem. Podobnie z dżinami. Ile to ja się nasłuchałam, że po co dziecku sukienka albo spodnie. Piżama wystarczy skoro cały dzień i tak śpi.

Dodany tekst: 15 Sie 2012, 19:38:18

Cytat: fasolka1980 w 15 Sie 2012, 19:28:50
Ja dostalam wlasnie paczke od cioci: 11 kg ciuchow, glownie dla dziewczynki od roku wzwyz  :crazy:

pod łóżkiem, rozłożone po szafach... gdzieś poupychasz

vobi

Cytat: fasolka1980 w 15 Sie 2012, 19:28:50
Ja dostalam wlasnie paczke od cioci: 11 kg ciuchow, glownie dla dziewczynki od roku wzwyz  :crazy:

ja mam juz sporo ciuchow na 7-8 lat (H. ma niecale 4), bo do tesciowej nie trafia ze Mloda nosi rozmiar 104 i kupuje "na oko". Moze nie 11 kg, ale tez mnie to wkurza, bo nie mam nie wiadomo jakich przestrzeni do magazynowania ciuchow przez tyle lat  :headbang:

jusia

Cytat: feeling.good w 14 Sie 2012, 21:51:10
na szczęście często dla posiadaczy ich karty maja promocje 20, 25% Wtedy warto skorzystać.
tak, ja mam i korzystam, Fran ma duzo ubran tej marki
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zwierzatko_mojej_mamy

vobi ja kaze zabierac se wieksze niz na za pol roku i u siebie trzymac ;) kupila to niech teraz z tym zyje :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

ja na taki zapas to nie mam, kupuję rok w przód, obawiam się, ze po 5 latach trzymania to do wyrzucenia będzie, bo gumki, materiał stracą,  wzór już nie ten,
bez przesady, szmaty się zawsze miło kupuje

vobi

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 15 Sie 2012, 23:32:06
vobi ja kaze zabierac se wieksze niz na za pol roku i u siebie trzymac ;) kupila to niech teraz z tym zyje :D

no to jest jakies wyjscie :D Bedzie kolejny foch :foch: :rotfl:

marcheewka

ja też kupuje raczej rok w przód, bo to bardzo przyjemnie takie kupowanie ;)
Teraz Ola wchodzi w fajny rozmiar, bo nosi ciuchy zarówno z zeszlego roku na 80 -86 jak i 92, 98 a nawet kilka na 104.
Teraz kupuję na oko i czasem 110 się trafi ;)
Jak nie splami i nie podrze, to na długo wystarczą te ciuchy ;)

abkasia

Nie kupuje z wyprzedzeniem.. Potem zpominam, ciuchy leza pochowane, odkrywam je jak sa za male.. ;)

marcheewka

Cytat: abkasia w 16 Sie 2012, 10:22:53
Nie kupuje z wyprzedzeniem.. Potem zpominam, ciuchy leza pochowane, odkrywam je jak sa za male.. ;)

Ja nie mam problemu,kupuje i wkładam do szafy, do szuflady. Babcia jak sie nudzi, to wszystko wygrzebie :point_lol:

Kasia

ja przed kazdym nowym sezonem wyciagam pudło z zakupami "na przyszłoś" i patrze co jest na już a co jeszcze musi polezeć :D

feeling.good

Często wywożę rzeczy do teściów i jednak czasem zapominam  :blush: Tym razem wszystkie ciuchy na przyszłe lato dla Stasia obfotografowałam przed wywózką.

nionczka

Cytat: Kasia w 16 Sie 2012, 14:21:43ja przed kazdym nowym sezonem wyciagam pudło z zakupami "na przyszłoś" i patrze co jest na już a co jeszcze musi polezeć
ja też, dodatkowo mam zdjęcia i obmyślane zestawy. Tak trudniej o czymś zapomnieć.

marcheewka

Cytat: nionczka w 16 Sie 2012, 14:55:04
ja też, dodatkowo mam zdjęcia i obmyślane zestawy. Tak trudniej o czymś zapomnieć.

wow, podziwiam was!
Mnie sie nie chce fotografować, ale często zanim coś kupię to sobie obmyślę zestaw i czegoś konkretnego szukam.
Po kupieniu zestawiam ciuchy i patrzę czy pasują, tym samym obmyślam zestawy ;)
Zresztą ja tak dużo ciuchów nie mam, aby tak zapominać.

No ale ostatnio zapomnialam, że kupiłam wiosną na wyprzedaży w HM dzinsy rozm 92. W mothercare kupiłam kolejne na 92. Wówczas zobaczyłam w szafie tamte, ale i tak nie były równe - te z mothercare krotsze.
Ostatnio w HM kupilam przecenione 98 - zapominając o tych z mothercare ;)
Tym samym Ola ma 4 pary dzinsów, ale jak je położę na sobie, to sa różnice ok 2-3 cm w nogawkach, wiec będzie nosić po kolei ;)

magdalinska

Cytat: fasolka1980 w 15 Sie 2012, 20:28:50Masakra, ciekawe gdzie ja mam to trzymac
przywiez do mnie, przechowam, mam na górze 2 pokoje wolne ;)

foszek

Cytat: nionczka w 16 Sie 2012, 14:55:04
podziwiam, ja nawet dla siebie nie obmyslam zestawu i kupuje/ubieram jak popadnie

fasolka1980

magdalinska dzięki :D. U babci moge zostawic.