Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olcia

Moja miała na chrzcie niebieską sukienkę w grochy i opaskę z kwiatkami, też niebieską :) plus płaszczyk bo jeszcze chłodno było

Angie

olcia  ładne jesteście :)

Jestem wściekła. Kupiłam Lenie sukienkę w zarze. Dziś miała pierwszy raz na sobie.
Po godzinie noszenia widzę wielkie  dziury na tyłku  :padam: :padam: :padam:
Myślałam, że gdzieś podarła, ale okazało się, że materiał rozchodzi się w rękach  :headbang: :headbang:
Nie mam paragonu, ale zamierzam reklamować na podstawie wydruku z karty. Dałam za nią 80 zł  :headbang: :headbang: :headbang:

vobi

Cytat: nionczka w 12 Sie 2012, 13:42:07P.S. A jak urodziła się I. okazało się, że całkiem ładnie jej w bladym różu

haha, no ja tez na poczatku unikalam rozu, ale i tak prezenty od cioc, babc etc. byly glownie w kolorze rozowym... ale okazalo sie, ze Hani jest ladnie w rozowym, nawet w mocnym rozu. W dodatku, cholera, teraz jest to jej ulubiony kolor  :headbang: Nie zeby miala rozowy pokoj i szafe rozowych ubranek (tak daleko moja tolerancja nie siega :blush:), ale jesli ma np. cos wybrac (chocby nawet lizaka), to zawsze bedzie rozowy :crazy:

jestynka

a ja Hanię rozumiem, sama lubię różowy kolor :)
i lizaki ,lody różowe to truskawkowe, czyli dobre :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

truskawkowe to chyba bardziej czerwone sa? :hmm:

ishka82

vobi, Dominika tez ostatnio uwielbia róż, jakbyś widziała nasze poranne negocjacje pod szafą z ciuchami ;) :rotfl:

Justynna

Cytat: olcia w 12 Sie 2012, 14:01:46
Moja miała na chrzcie niebieską sukienkę w grochy i opaskę z kwiatkami, też niebieską :) plus płaszczyk bo jeszcze chłodno było
bardzo ładnie wyglądacie :)

abkasia

ja lubie roz, sama nosze, ale w odpowiedniej ilosci i odpowiednim nasyceniu koloru... i zeby nei wszystko bylo rozowe ;)

marcheewka

Cytat: vobi w 13 Sie 2012, 08:59:31
haha, no ja tez na poczatku unikalam rozu, ale i tak prezenty od cioc, babc etc. byly glownie w kolorze rozowym... ale okazalo sie, ze Hani jest ladnie w rozowym, nawet w mocnym rozu. W dodatku, cholera, teraz jest to jej ulubiony kolor  :headbang: Nie zeby miala rozowy pokoj i szafe rozowych ubranek (tak daleko moja tolerancja nie siega :blush:), ale jesli ma np. cos wybrac (chocby nawet lizaka), to zawsze bedzie rozowy :crazy:

ja też nie stronie od różu, ale wlaśnie bladego. No i Oli jest ladnie w tym kolorze, łatwiej dobrać ubranka ;)
Nawet M, który byl bardzo przeciwny rożowi sie przekonal, bo on myślal, ze róż to tylko taki jebutnie mocny, a tutaj jest tak wiele odcieni. No i kupuje fiolet, fuksję, bordo
Lubie mocne kolory, ostatnio granat i ciemną zieleń, mało ma czerwieni, bo chyba najtrudniej coś ładnego znaleźć.
No a błękit to już wogole trudno.
Staram sie nie kupować ubranek bajkowych, ale Ola ma jedną koszulkę z Myszką Minie i ją uwielbia ;)

Dodany tekst: 13 Sie 2012, 11:10:37

Cytat: abkasia w 13 Sie 2012, 10:41:50
ja lubie roz, sama nosze, ale w odpowiedniej ilosci i odpowiednim nasyceniu koloru... i zeby nei wszystko bylo rozowe ;)

wszystko różowe wygląda jak piżama ;)
Ja często Oli ubieram spody różowe np. bladorózowa koszulka a na to np. dzinsowa sukienka,
różowe leginsy i na to spódniczka.
Ma bladoróżowy sweterek, ktory ladnie się komponuje z bielą i beżem.
Hmm, ale jak tak teraz sobie przypominam, to w niemowlęctwie miała więcej różowych ciuchów... teraz takie bardziej młodzieżowe kolory ;)

feeling.good

Aż zajrzałam do szuflad Matyldy i okazuje się, że różowych ciuszków ma niewiele, a jak juz to są w mocnym różu/fuksji. Bladoróżowe ma jedno body i w połączeniu z szarym na kilku piżamkach.

W weekend zrobiło się chłodniej, chciałam założyć Stasiowi bluzkę z długim rękawem i okazało się, że większość ma sporo za krótki rękaw. Konieczne okazały się zakupy, czego w tym miesiącu nie planowałam :D

Tu trochę ciuszków Stasia na sprzedaż: https://picasaweb.google.com/104441077204650526120/UbrankaNaSprzedaz?authkey=Gv1sRgCKD8rZiv-9nnxwE#

zosia2007

bardzo ladne, szkoda ze Stas jest w wieku P, odkupilabym od ciebie ciuszki

zwierzatko_mojej_mamy

tez bym kupila, ale baba tak poszalala na wyprzedazach, ze chyba do wiosny mu starczy - miekkich spodnie na 92-98 niedresow mu brakuje moze jeszcze z jednej/dwoch par - nie widze tam, nie?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

feeling.good

sporo u nas chlopaczków w tym samym przedziale wiekowym :)

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 14 Sie 2012, 11:43:52
tez bym kupila, ale baba tak poszalala na wyprzedazach, ze chyba do wiosny mu starczy - miekkich spodnie na 92-98 niedresow mu brakuje moze jeszcze z jednej/dwoch par - nie widze tam, nie?

nie, nie ma

abkasia

Ja tez wzielam H bluzy teraz i wszystkie sa krotkie na dlugosc o rekawach juz nie wspomne... Jak z mlodszego brata.. Czeka mnie kupno calej garderoby jesiennej.. ;D

aniak1211

Ja mam mocne postanowienie by nie kupic za duzo ciuszkow:D
Mala bedzie miala mundurek do szkoly wiec potrzebuje kilka zestawow wyjsciowych i troche na codzien:)
Na lato nakupowalam tyle ze niektorych jej nie zalozylam;D

golinda

moja N wyrosła ze wszystkiego
czekają mnie wydatki!

elve

Moja Anka też, wszystkie bluzki z wiosny mają rękaw 3/4

feeling.good

abkasia, tak mi się szcze przypomniało, że dla maluszków cudna jest seria Newbie w Kappahl: http://www.kappahl.pl/category/estore/articles/dzieci/design_by/newbie_5074/

abkasia

Feeling cudna... Ale ceny.. Zabojcze ;)

nionczka

Ja kupiłam wczoraj spódniczkę z czerwonego weluru w tikeju. Sama bym sobie taka sprawiła. Ale obawiam się, że będzie dopiero na przyszły rok. Jakaś taka duża się wydaje pomimo rozmiaru.
Na szczęście mam sliczne rzeczy, które kupiłam w Hiszpanii wiosną (dwie sukienki dzianinowe, kamizelkę, 4 bluzki z długim rękawem) i wszystko w odcieniach niebieskich, szarego i czerwone. Kupiłam też dżinsy latem. No i mam resztę rzeczy z poprzedniego sezonu i trochę od przyjaciółki.
Na zimę muszę tylko kupic kozaki i pewnie kilka par rajstop granatowych i szarych.

feeling.good

Cytat: abkasia w 14 Sie 2012, 20:14:07
Feeling cudna... Ale ceny.. Zabojcze ;)

na szczęście często dla posiadaczy ich karty maja promocje 20, 25% Wtedy warto skorzystać.

foszek

Cytat: feeling.good w 14 Sie 2012, 21:51:10
na szczęście często dla posiadaczy ich karty maja promocje 20, 25% Wtedy warto skorzystać.
a jak dostac taka karte?

Kasia

Idziesz do sklepu i wyrabiasz przy kasie