Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

aniak1211

W tym roku mialam zamiar kupowac mniej ciuszkow:D
Ale juz mam sporo na wiosne-lato:D
A to nie wszystko,next ma piekna kolekcje w tym roku:)
Granat,bialy z dodatkiem zoltego-piekne:)

mobka

Po szale niemowlecych zakupow, teraz nie mam w ogole potrzeby. Po domu Mlody w dresach i t-shirtach/sweterkach. Na wyjscia mam 2 pary jeansow uzywanych z Next kupionych na allegro i jedne sprezentowane sztruksy z Zary. Na wiosne kupilam tylko 2 bluzy i kilka koszulek z dlugim rekawem w Endo. Bede potrzebowac chyba tylko butow (mam nadzieje, ze juz nei zimowych) i czapke/kurtke wiosenna.

abkasia

feeling.good

abkasia

sweterek, koszulka z autem i ze smerfem ;)

Kasia

abkaś super zakupy :)
a ten ostatni sweterek to skąd?

Mi młody strasznie urósł ostatnio :ohboy: z wielu rzeczy powyrastał
przed swiatmi kupiłam kolorowy sweterez z HM rozmiar coś do 4 lat i kurde dobry jest :ohboy: lekko luxny, rozmiar mniejszy jest juz maławy (na styk)

Dodany tekst: 23 Sty 2012, 09:26:08

Cytat: mobka w 22 Sty 2012, 13:02:34teraz nie mam w ogole potrzeby. Po domu Mlody w dresach i t-shirtach/sweterkach. Na wyjscia mam 2 pary jeansow uzywanych z Next kupionych na allegro i jedne sprezentowane sztruksy z Zary.
mobka, tez miałam taki czas że młodemu najbardziej dresy były potrzebne, chyba własnie w zeszłą zimę ;) młody tak duzo na dwór nie wychodził to wyjściowe ciuchy były mniej uzywane :D
w tym roku już sa codziennie uzywane, bo codziennie gdzieś wychodzimy :D a chlapa i spodnie nieraz po jednym wyjsciu tylko do prania się udają i nieraz tego samego dnia dwie pary idą ;)

marcheewka

Kupiłam w Smyku dwie kurtki na przyszłą zimę przecenione o 50%! Są świetne, mam nadzieję, że bedą dobre za rok

http://www.smyk.com/kurtka-dziewczeca-rozmiar-98,p1044727863,ubranka-dla-dzieci-p

i taką beżową w kolorowe kropki, ale nie widzę jej na stronie

Justynna

Cytat: mobka w 22 Sty 2012, 13:02:34
Po szale niemowlecych zakupow, teraz nie mam w ogole potrzeby. Po domu Mlody w dresach i t-shirtach/sweterkach. Na wyjscia mam 2 pary jeansow uzywanych z Next kupionych na allegro i jedne sprezentowane sztruksy z Zary. Na wiosne kupilam tylko 2 bluzy i kilka koszulek z dlugim rekawem w Endo. Bede potrzebowac chyba tylko butow (mam nadzieje, ze juz nei zimowych) i czapke/kurtke wiosenna.
no jakbym czytała o sobie :)

mobka

Moje dziecko dosc czesto budne chodzi ;D Szkoda mi prac non stop, szczzegolnie domowe ubrania, bo jeden posilek i znow do prania ;D I tak teraz jest troche lepiej, odkad dwunozny sie zorbil.

A co do wychodzenia, to wychodzi codziennie, na wlasnych nogach tez i w sumie jedne spodnie mu spokojnie na kilka dni starczaja - wyschna i jest git ;)

Na wyprzedazach nie kupilam nic, bo niestety obawiam sie, ze z rozmiarem nei trafie. Choc na jakas kurtke mialabym chec. Ale nie wiem czy 92?czy 98? Ciezko teraz przewidziec.

mary

Mobka, a teraz to jaki Kuba ma rozmiar? Też bym chciała dla Niko kupić kurtkę, albo kombinezon na przyszłą zimę, ale nie wiem czy 86 czy 92? On w kwietniu będzie miał rok.

Kasia

Ja w zeszłym roku kupiłam 98 i wcelowalam :) a trochę sie marwilismy ;)

Dodany tekst: 23 Sty 2012, 20:54:55

Mary zależy jakiej firmy, Michał jak miał 1,5 roku nosił kombinezon z coccodrillo na 80 ;)

mobka

Cytat: mary_popins w 23 Sty 2012, 20:51:41
Mobka, a teraz to jaki Kuba ma rozmiar? Też bym chciała dla Niko kupić kurtkę, albo kombinezon na przyszłą zimę, ale nie wiem czy 86 czy 92? On w kwietniu będzie miał rok.

Kurtka z Zary, ktora byla dobra w listopadzie juz jest krotka,kurta z reserved, w ktorej we wrzesniu/pazdzierniku sie topil jest w sam raz. Tylko Kuba jest spory. W 75centylu waga i wzrost. No i nie jestdrobny, ma taka solidna budowe.

mary

no, mój to trochę ponad 25 centyl - czy 1,5 roczne dziecko nosi 86 czy już lepiej kombinezon na 92? Pamiętam, że mojej siostrzenicy kupowałam sukienkę na 86 na drugie urodziny - a ona raczej powyżej 50 centyla.

elve

Kupiłam Ance kombinezon w Tchibo (98/104) na przyszły rok za całe 108zł
uwielbiam te kombinezony

Od kiedy Ania chodzi do przedszkola dokupiłam jej sporo getrów, koszulek (2-paki z H&M). Niemiłosiernie się brudzi :D

Kasia

mary_popins no przecież ci napisałam, zależy od firmy. Michał miał mniejszy kombinezon a 50 centyl, czyli sredniak

Dodany tekst: 23 Sty 2012, 21:11:52

elvelve kupilas w normalnych tchibo czy w outlecie?

elve

Kasia

elve

mary_popins moja 2-latka jest wzrostowo w 90 centylu i wagowo w 75, a nosi kombinezon 86 ;)
kwestia producenta

mary

Kasia no ale skąd tu wiedzieć z jakiej firmy jak wychodzi rozmiarówka? Ja rozeznania takiego nie mam, większość ubrań mam od siostry a sama dokupuję tylko to, co fajne i w fajnej cenie.

Dodany tekst: 23 Sty 2012, 21:22:11

mój N. nosi teraz 80. Czy jest możliwe, że przez cały rok nie urośnie bardziej niż do 86? Jakoś mi się to mało możliwe wydaje, ale w sumie starsze dzieci wolniej rosną...

elve

mary_popins na oko lub metodą prób i błędów
ew. możemy podpowiedzieć, które firmy mogą mieć zawyżoną/zaniżoną rozmiarówkę

Kasia

Mozesz przymierzyć teraz kombinezon na teraz i sie zorientować jak z rozmiarowke jest. Coccodrillo są raczej większe niż rozmiar wskazuje jeżeli chodzi o kurtki i kombinezony, bo np. Body to imo malenkie sa

Ja kupuje na oko, mniej wiecej widzę czy cos jest na teraz czy jednak na pózniej ;)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

Cytat: Kasia w 23 Sty 2012, 21:39:46Ja kupuje na oko, mniej wiecej widzę czy cos jest na teraz czy jednak na pózniej wink
no tak, ale czy na później to znaczy - rok później? Ja nie mam takiego wyczucia, opieram się tylko na uzyskanej wiedzy jaki rozmiar noszą 1,5roczne dzieci. I też o konkretny sklep zapytać nie mogę, bo chcę pojechać do Silesi i tam wejść do kilku dziecięcych i zobaczyć czy mają jeszcze coś z zimowych kurtek/kombinezonów.

konwalia

ja nie kupuję na przyzły rok, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar
na wakacje czyli około rok zrobiłam zapas 86-92, pewnie trafię, bo teraz nosi zwykle 80(9-12), choć te 741/6-9 tez naciągam ;)
to jaki miałabym brać na za rok? przecież w końcu przystopuje

elve

mary_popins to w takim razie nie kupuj na przyszły rok, proste
jak chcesz kupować to ryzykuj ze ubrania będą za małe/za duże