Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

ja tez znam kilku Nikodemopw malych i duzych ;)
ale to nei ma znaczenia.. ;D

abkasia

Cytat: yoy w 14 Sty 2012, 22:54:10
no, nie ma. Franków też całe zatrzęsienie ;)
no dokladie, wazne co sie rodzicom podoba... ;D

aja

Cytat: yoy w 14 Sty 2012, 22:54:10no, nie ma. Franków też całe zatrzęsienie
u mnie  jeszcze zatrzęsienie Jakubów
np.  w grudniu dzień po dniu mam urodziny trzech małych J.

abkasia

aja

Cytat: abkasia w 14 Sty 2012, 23:06:39a Hugo sam jeden jedyny
na strefie
ja znam dwóch :) drugi ma 4 lata i ma brata Lea i siostrę Nataszę

abkasia

Cytat: aja w 14 Sty 2012, 23:18:42
na strefie
ja znam dwóch :) drugi ma 4 lata i ma brata Lea i siostrę Nataszę
ja osobiscie zadnego, ale podobno sie pojawia czasme to imeie.. :D
a leo to tez mojemu mezowi sie podobalo :D

mary

Cytat: yoy w 14 Sty 2012, 21:43:20A Nikodemów w moich okolicach baaardzo wielu- na rocznik co najmniej kilku. Jest to dość popularne imię.
o rany, to ile Ty znasz dzieci, skoro samych Nikodemów aż kilku w jednym roczniku? No chyba że jesteś pediatrą ;)
My wybraliśmy to imię, bo nam się najbardziej podobało i nie było w 10tce najpopularniejszych imion męskich w PL z 2010 (wtedy już decyzja była na 100%).
a imienia Nikon nie znałam. Jedynym Nikonem był dla mnie aparat ;)

yoy

Cytat: mary_popins w 14 Sty 2012, 23:24:35a imięnia Nikon nie znałam. Jedynym Nikonem był dla mnie aparat
No mnie też to zaqskoczyło ;)
Jestem nauczycielem stąd znam dzieciaki.

nionczka

Cytat: yoy w 14 Sty 2012, 21:43:20A Nikodemów w moich okolicach baaardzo wielu

A skąd pochodzisz, bo ja żadnego nie spotkałam.

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

moja siostra też jest nauczycielem (w K-cach) i zna tylko jednego Nikodema - co na 10 lat pracy daje wynik satysfakcjonujący ;) zważywszy, że w moim roczniku w każdej klasie były po 3-4 Anie i Agnieszki, a także Kasie, Asie i Magdy.

Kasia

Mary a skąd takie "parcie" na niespotykane imię? Ty z męzem macie chyba dość "pospolite", nie podoba Wam sie to?

Ja mam pospolite i jakos nigdy mi to nie przeszkadzało, całkowicie neutralne to dla mnie jest :D

yoy

ja z południa Polski

Ja też mam pospolite. Byłysmy trzy Asie w klasie i było fajnie ;)

rubin04

Ja jak w czerwcu rejestrowałam Milenę to była 43 w urzędzie (bo mi pani sprawdziała :D )
a Milena Michalina jako jedyna :)

mobka

My z mezem mamy bardzo pospolite imiona w naszych i okolicznych rocznikach - Katarzyna i Krzysztof. I nigdy nam to nie przeszkadzalo. W podstawowce mialam 4 Kaski w klasie i 2 Krzyskow ;) I teraz mamy Kubę (Jakuba) - imie z czolowki statystyk. I dobrze nam z tym ;D

olcia

My mamy Maję i też nam z tym dobrze. Wkurza mnie tylko, że wszyscy mówią, że teraz dużo dziewczynek ma na imię Maja bo to modne imię. A nam to obojętne czy modne czy nie. Podobało nam się i tyle. Jakby modne nie było to też byśmy Maja nazwali

mary

Cytat: Kasia w 14 Sty 2012, 23:39:26Mary a skąd takie "parcie" na niespotykane imię? Ty z męzem macie chyba dość "pospolite", nie podoba Wam sie to?

po pierwsze- żadnego "parcia" na niespotykane imię nie mieliśmy. Gdyby tak było to pewnie Nikodem inaczej miałby na imię ;) Uważam, że Nikodem nie jest żadnym wymyślnym imieniem, a wręcz powszechnie znanym przez fikcyjną postać Dyzmy. Natomiast sama mam imię tak powszechne w rodzinie mojego męża, że jak je słyszę to zawsze mam wątpliwość o kogo chodzi (moja szwagierka ma tak samo na imię, 2 kuzynki i żona kuzyna męża - aż trzy mamy te same imię i nazwisko) - czasem jest to bardzo męczące i naprawdę trudno się zorientować do kogo mówią i kto ma odpowiedzieć :crazy:

ishka82

Cytat: golinda w 15 Sty 2012, 17:52:06
ishka82,śliczna ta biała koszula, skąd to?
5-10-15, wisiała sobie smętnie tak, jedna, ostatnia, wśród innych ubranek z zawrotną ceną 20zł :D oczarowała mnie i po braku reakcji już myślałam, że tylko mnie się podoba ;)

Kasia

Mary, napisałas ze przy wyborze imienia m.in. zależało wam aby z pierwszej dziesiątki nie było :) stad moje zdziwienie ;)

ishka82

Cytat: golinda w 15 Sty 2012, 20:28:37
bardzo ładna, nie spodziewałabym się takiego impulsu estetyki ze strony 5-10-15 ;)

u mnie dopiero ten sklep otworzyli, więc właściwie nie wiem czego się po nich spodziewać ;)

mary

Kasia, napisałam, że to imię podobało nam się najbardziej i nie było w 10tce. Najważniejsze było, że podobało się najbardziej, a nieobecność w top 10 była dodatkowym atutem ;)

zuzia

inkageo

Imagine there is no hate

mary

a rozmiarówka z zary jest zawyżona, zaniżona czy ok? Dziś się tam planuję wybrać i może coś dla N. wypatrzę.

mobka

Cytat: mary_popins w 21 Sty 2012, 14:00:57
a rozmiarówka z zary jest zawyżona, zaniżona czy ok? Dziś się tam planuję wybrać i może coś dla N. wypatrzę.

Spodnie sa dluuuugie. Kuba ma 82 i wciaz sa dlugie. Z innych 86 nosi. Sweterki raczej standardowe, nawet w strone mniejszych. Ale raczej wpasowuja sie w rozmiarowke. Innych rzeczy nei mialam.