Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aja

Ja szukam czegoś fajnego na chrzest, sama jeszc3 nie wiem co to ma być ale z pewnością nic typowego na taka uroczystość,
Może jakiś kolor

olcia

Ja też szukam ubranka na chrzest. planujemy chrzcić na Wielkanoc wiec czekam jeszcze żeby się rozmiarowo rozeznać.

iksa_nl

Moj Mlody mial bodziaka i na to bialy sweterek z Mothercare (tam chyba zawsze maja cos bialego :) ) i portki z H&M do wykorzystania na pozniej. Zreszta w kosciele i tak byl w kombinezonie zimowym wiec wlasciwie nie musialam go specjalnie stroic ;)

bozena.dp

feeling super te ubranka, szczególnie te bluzeczki z krótkim rękawem :)

Kasia

pojechałam do smyka na kruczą i znowu troche obkupiłam Michałka
na razie starczy zakupów :)

zuzia

Cytat: Kasia w 04 Lut 2012, 20:11:22
pojechałam do smyka na kruczą i znowu troche obkupiłam Michałka
na razie starczy zakupów :)
i nic nie mówiłaś? :(

Kasia

zuziak ale my po mojej pracy od razu jechalismy, po 15
a cięzko było coś znaleźć, w zasadzie pojedyncze sztuki
kurtek było duzo ale to i tak bym ci nie kupila, bo to trzeba samemu zobaczyć co i jak

Dodany tekst: 04 Lut 2012, 20:34:49

byly fajne sandały nike, kupilismy młodemu na oko, zobaczymy czy wcelujemy z rozmiarem lol

marcheewka

kupiłam Oli w motercare pajace do spania, rozmiar 18-24 (92), uwielbiam je za te absy na stopach i fajne wzory.
Były duze przeceny, ale wszystko juz przebrane, zostały same małe rozmiary.
W styczniu kupiłam jej pajace o 10 zł droższe, ale była pełna rozmiarówka.

Kasia

A wiecie, ja jakoś nie mam szczęścia do bielizny z mothercare :( w zeszłym roku kupiłam młodemu i pajace i bodziaki i kurde pofarbowaly SIĘ. np. kremowy bodziak z niebieska lamowka zafarbował na sinoniebiesko. Pajace biało czerwono granatowa (seria z robotami) zaróżowily sie :(
Fakt ze nie uzylam tych chusteczek odbarwiajacych ale kto by sie spodziewał ze kolorowy ciuszek sam siebie zafarbuje :(

ddu

mi zwierzak kupiła takie pajace, w czajniki :D
niestety jeszcze za duże , ale za chwilę będą ok

zwierzatko_mojej_mamy

a ja ostatnio sie sfoszylam na mothercare, bo 80% bielizny mieli w bieli/kremie, a ja nie lubie, bo sie robia brudne za szybko :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aja

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Lut 2012, 09:21:24robia brudne za szybko
:D sprane?

ja szukam kalesonów małych ??? są może w h&M?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: aja w 06 Lut 2012, 09:25:52sprane?
no wlasnie nie sprane ;D te pajace maja absy i fajnie, bo moze popylac od razu bez przebierania, ale jak stopy sa biale to zaraz sa czarne :) poza tym mam pralke taka, ze nie moge ustawic temp. oddzielnie, wirowanie oddzielnie, tylko jednym pykiem i w 40 stopniach  bez tego rozowego odplamiaczo-wybielacza nie daje rady wybielic ladnie i zostaje takie szaro-niebieskie i mnie wkurza ;) bylby pajac czerwony - problem by nie istnial ;)

www.annawilk.pl

Kasia

ja lubie mothercare za jakość materiału w dotyku, fajne wzory mają
ale naprawdę i te pajace i bodziaki wygladaja jakby po 10 dzieciach były
z innych firm tak się nie dzieje :knuje:

rubin04

Kasia, ja z MC mam tylko podkoszulki-gimnastiorki ale jakoś się skurczyły na długosci, a zyskały na szerokosci wiec mi się nie podobają.
Jedną gimnastiorke co mam z HM to super jest, nic się nie zdeformowała.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

feeling.good

moim zdaniem mothercare miewa bardzo różną jakość. Miałam dla Stacha pajace i bodziaki nie do zdarcia, a bywały też takie, co po dwóch praniach były porozciągane, zszarzałe i do niczego.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: feeling.good w 06 Lut 2012, 10:48:49
moim zdaniem mothercare miewa bardzo różną jakość. Miałam dla Stacha pajace i bodziaki nie do zdarcia, a bywały też takie, co po dwóch praniach były porozciągane, zszarzałe i do niczego.

o - a ja wlasnie sie zastanawiam, czy przypadkiem te jasne nie sa gorsze, a kolorowe lepsze ;)

www.annawilk.pl

iksa_nl

ja na razie na MC nie narzekam (chyba, ze na ceny, te regularne ;) ) i z kolorowymi pajacami (ale bez ABS) nic sie nie dzialo i z bodziakami na razie nic sie nie dzieje (tez mam m.in. te z robotami), teraz kupilam jasne, takie z panda i koparkami na razie raz wyprane i czekaja na swoja kolej.

Dodany tekst: 06 Lut 2012, 11:30:26

aaa przypomnialam sobie, czapeczki mi sie pofarbowaly, z paskow bialo-niebieskich na szaro-szaroniebieskie bleeee...wkurzylam sie wtedy!

Kasia

iksa_nl no ja te z robotami mam w gustownym różyku lol

marcheewka

Cytat: ddu w 05 Lut 2012, 09:08:09
mi zwierzak kupiła takie pajace, w czajniki :D
niestety jeszcze za duże , ale za chwilę będą ok

też je mamy i już śpimy!
Po praniu są dobre, ale jak w nich trochę pobiega, to nogawki sie ciągną ;)
W tych pajacach zawsze trafi mi sie jakis wyraźnie mniejszy, kupiłam na 12-18 miesiecy, no i jeden był taki na teraz na styk ( dwa za duze) rękawy przykrótkie, ledwo w kroku się dopina, dziwne..

Dodany tekst: 06 Lut 2012, 16:13:27

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Lut 2012, 10:55:52
o - a ja wlasnie sie zastanawiam, czy przypadkiem te jasne nie sa gorsze, a kolorowe lepsze ;)

ja miałam do tej pory kolorowe, były super, kolory trwałe i brudu nie było widać. Teraz mam białe, ale we wzory ( kwiatki, czajniki, domki) wiec mam nadzieję, że tez nie zeszmacą sie szybko.
Jedyne co mnie wkurza, to te rozbieżności w rozmiarach, bodziaki mothercare Ola nosi i te na 12-18m i 18-24 i kurcze są dobre.

mobka

Ja mam trojpak 18-24 kupiony  na poprzedniej wyprzedazy i on jest olbrzyyyyymi. Nie iwem kiedy Kuba do niego dorosnie. Ale moze wlasnie jakies takie mi sie trafily?

Kata

mobka U nas A. musiałam ostatnio dokupić bodziaków w Mothercare i to właśnie rozmiar 18-24 bo w tym 12-18 to miała dużą, gołą dziurę pod szyją a niektóre się bardzo ciężko wkładało i ściągało bo były za wąskie u góry. A przecież Twoje dziecko na pewno jest większe od mojego :) Więc może rzeczywiście masz jakiś pomylony rozmiar :)
Pozdrawiam

Kata

martullek

a ja boleję nad tym, ze b ciężko dostać body na 98 cm i większe...

mobka

Cytat: Kata w 06 Lut 2012, 20:52:13
mobka U nas A. musiałam ostatnio dokupić bodziaków w Mothercare i to właśnie rozmiar 18-24 bo w tym 12-18 to miała dużą, gołą dziurę pod szyją a niektóre się bardzo ciężko wkładało i ściągało bo były za wąskie u góry. A przecież Twoje dziecko na pewno jest większe od mojego :) Więc może rzeczywiście masz jakiś pomylony rozmiar :)

Hmmm, jabodziaki mam na 86, czyli 12-18miesiecy. zarownoz tesco jak i z MC. I sa dobre, hmmmm. Pajace mam obecnie z tescona 86 i jedna paczka ma troche przydlugie nogawki, jedna (nowasza) jest ok.
Kuba ma ok. 83cm i 12kg.

Kata

mobka nasza Mała ma ok 86 cm i waży 10,3 kg Tescowe pajace na 86 też są już u nas za małe, a pajacy nie nosi już od dawna - śpi w piżamkach :D
Pozdrawiam

Kata