Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Cytat: mary_popins w 23 Sty 2012, 21:06:12
no, mój to trochę ponad 25 centyl - czy 1,5 roczne dziecko nosi 86 czy już lepiej kombinezon na 92? Pamiętam, że mojej siostrzenicy kupowałam sukienkę na 86 na drugie urodziny - a ona raczej powyżej 50 centyla.

86 na 90%. Szczegolnie ze teraz na 25centylu. Moj 1,5 roku skonczy w lutym i przypuszczam, ze psokojnie w 86 nadal bedzie zasuwal.

Kasia

Cytat: mary_popins w 23 Sty 2012, 22:17:43Ja nie mam takiego wyczucia,
w takim razie nie robiłabym zapasów, bo może się okazac że zamiast oszczedzić to utopisz ;)

ja dla póltoraroczniaka z 25 centyla raczej celowałabym w rozmiar 80, ew. 86

marcheewka

moja wzrostowo na 90-97 centylu, teraz nosi kurtki 86, jedną 92 zależy jaka firma. Na przyszły rok kupilam 98 ze Smyka, nie wiem jaką mają rozmiarówkę. Ubrałam jej, zobaczyłam, ze ma zapas w rękawach, na dlugość sięga do kolan, mam nadzieję, ze za rok będzie dobra.
Na ten rok ma kurtke 86 kupioną w zeszłym roku, w styczniu w reserved. Teraz jest dobra, rok temu Ola miała rozmiar ledwo 68... Mam nadzieję, ze przez ten rok aż tak nie urośnie.

aniak1211

Moja Dominika nosi plaszczyk z zeszlego roku;D
Niby urosla,ale wcale nie tak duzo,
plaszczyk byl bardziej luzny z zeszlym roku,
w tym jeszcze jest dobry:)

mary

Mobka, Kasia - moje dziecko 1,5 roku będzie miało w październiku, a kombinezon to raczej na grudzień. Obecnie ma kombinezon na 80, więc na pewno 80 na za rok nie będzie dobry. Zastanawiam się nad 86, jak radzi Mobka, albo ewentualnie 92.

marcheewka

Cytat: mary_popins w 24 Sty 2012, 11:22:41
Mobka, Kasia - moje dziecko 1,5 roku będzie miało w październiku, a kombinezon to raczej na grudzień. Obecnie ma kombinezon na 80, więc na pewno 80 na za rok nie będzie dobry. Zastanawiam się nad 86, jak radzi Mobka, albo ewentualnie 92.

chyba wziełabym 92... bo zima trwa kilka miesiecy, moze ci tak wyskoczyć, ze w styczniu juz będzie za małe. Zreszta troche większy chyba lepiej...

ziuta

mary_popins Nikodem jest z kwietnia, tak? mój Karol jest z maja, czyli zima wypada im podobnie (K. skończył 1,5 roku w listopadzie)
dla mojego K. (75. centyl) brałabym od razu 92
ja mam dla niego na tą zimę jedną kurtkę 86 z H&M (oni mają trochę większe ubranka niż standardowa rozmiarówka) i jedną 92 ze smyka
w tej 92 chodzi od listopada, teraz ma ją idealną i na pewno wystarczy mu do wiosny
86 z H&M jeszcze daje radę, ale to są ostatnie dni, już teraz wbijam go na siłę ;) a jest styczeń, gdzie tam do marca (a Twój N. będzie miesiąc starszy o tej porze roku)

Justynna

mary_popins, jeśli już, to bierz rozmiar 92, w końcu to rozmiar 1,5-2 lata ;)

mary

dzięki dziewczyny, też się skłaniam ku 92, zawsze to chyba lepiej za duży niż za krótki ;)

olcia

Dziewczyny możecie mi powiedzieć, w których centrach handlowych w Warszawie jest Zara kids??

Kasia

na pewno w wola parku, arkadii, złotych tarasach

konwalia

ekhem, a mi ktoś doradzi jaki mogę ew kupić rozmiar na za rok?
teraz 7mcy, powyżej siatki, 10kg i 73cm ok

Kasia

wczoraj zrobiliśmy kolejne podejscie do wyprzedazy i kurczę nic, oprócz jednej bluzy dla młodego, nie kupilismy :hmm:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

konwalia jeśli Dagi teraz ma 7 miesięcy, za rok będzie miała rok i siedem miesięcy (odkrywcze, nie? :D) to myślę, że rozmiar 92 czyli 1,5-2 lata będzie ok
a teraz D. mieści się w rozmiarówce standardowej? tzn. wchodzi Ci w 6-9 miesięcy?

konwalia

Cytat: ziuta w 25 Sty 2012, 09:08:39a teraz D. mieści się w rozmiarówce standardowej? tzn. wchodzi Ci w 6-9 miesięcy?
nie mieści, tzn neiktóre 6-9 naciągam, najlepsze jet 9-12, ale np polar kurteczke nosi 12-18 i tylko rękawki podwijam(kurtka 9-12 jest na styk)

ziuta

Cytat: konwalia w 25 Sty 2012, 09:10:10
nie mieści, tzn neiktóre 6-9 naciągam, najlepsze jet 9-12, ale np polar kurteczke nosi 12-18 i tylko rękawki podwijam(kurtka 9-12 jest na styk)
hmm... ja myślę, że ona przystopuje jednak
mój K. jest na 75 centylu, teraz ma rok i 8 miesięcy i np. z h&m koszulki 86/92 ma idealne, następny rozmiar to 98/104, mam kilka takich i jeszcze w nich mocno tonie (nie tylko rękawy, ale i na długość i na szerokość, a brzuch ma kokretny :D)
to też zależy jaka firma i jaka część garderoby

Kasia

oj tak, z tymi rozmiarówkami to jest zagwozdka, wczoraj w zarze spodobała nam się jedna kurteczka dla michała, kupujemy na zapas czyli chcielismy rozmiar 104. Super, jest! tylko po obejrzeniu okazało się że ona byłaby na Michała na teraz! Niestety 110 nie było :(

ziuta

zara ma wg mnie sporo mniejsze ubranka niż wynika z rozmiaru
ja dla K. kupiłam sweter i bluzę 3-4 lata i już w nich chodzi ;D

Angie

zara ma małe rozmiary. Ja dla Leny też musze tam na 110 kupować :)

didi_loczek

Cytat: Angie w 25 Sty 2012, 09:39:08
zara ma małe rozmiary.

To fakt. Zimowa kurtka Wojtka jest w rozmiarze 3-4 lata, a Wojtek 2 lat jeszcze nie skończył :D

mary

o, dobrze, że mówicie o tych rozmiarach zary, bo właśnie się tam w piątek wybieram ponownie.

ishka82

Zara wg mnie ma mocno odjechaną rozmiarówkę ;) Dominika np. ciagle nosi jedne jeansowe szorty na rozmiar, uwaga, uwaga...6-9mcy lol są dobre, nawet lekko ściągnięte w pasie tymi guzikami do regulacji ;D ogólnie mniej więcej ich rozmiarówka zgadzała się z wiekiem Domi, ale np. teraz kupiłam jej dwa bardzo podobne golfiki, ona na 24-36 i wg mnie dość znacznie różnią się rozmiarem ;D

bozena.dp

jak już tak "wróżycie" rozmiary dla dzieci na przyszłą zimę, to ciekawe w jaki rozm. dla mojego dziecka byście celowały - na dzień dzisiejszy ma ok. 75 cm=10 centyl i nosi ubrania w rozm. 74, a ma ponad rok lol

Kasia

bozena.dpno u ciebie to juz zadn filozofia w tym wieku wybór rozmiarów mały ;)
celowałabym bardziej w 92 z uwzglednieniem 86 :D