Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

Kasia czyli jest szansa, że kurtkę która dostał na roczek, rozm. 86 będzie dobra na jasień, poczatek zimy... niby fajnie, ale kurcze małe to moje dziecko ;D wspomniana wyżej kurtka, kuzynowi P. starszemu o 5tyg., pasuje idealnie już teraz ;D

Justynna

dlatego ja nie kupuję "na zapas" trudno przewidzieć, jaki rozmiar będzie dobry za rok, chociaż mój Michał taki miarowy ;)

ziuta

Cytat: Justynna w 25 Sty 2012, 13:15:39
dlatego ja nie kupuję "na zapas" trudno przewidzieć, jaki rozmiar będzie dobry za rok, chociaż mój Michał taki miarowy ;)

wiesz, ja kupiłam obie kurtki w listopadzie, więc nie na zapas, tylko na ostatnią chwilę i jedna z nich na pewno do końca zimy nie dotrwa
także nie ma 100% bezpiecznego sposobu ;D

mary

no tak, ale kupując z wyprzedaży jednak sporo można zaoszczędzić. Kombinezon czy kurtkę i tak z metkami do przyszłego roku się trzyma, jak by okazały się małe to zawsze można sprzedać jako nowe, nie chwaląc się ceną wyprzedażową ;)

Kasia

Cytat: ziuta w 25 Sty 2012, 14:21:26także nie ma 100% bezpiecznego sposobu Grin
ja się na razie chyba tylko raz nacięłam i akupy na zapas się nie udały ale to dlatego że zakupione bodziaki od razu były "na sty mocno" chociaz rozmiar mówił co innego.
a tak to jednak z wiekszością rzeczy trafiłam :D

rok temu kupowałam na 92, 98 i wszystko dobre :)
przeciez dla ponad rocznego dziecka to te rozmiary tak juz "nie skaczą"

co innego robić zapasy bedąc w ciąży ;) tutaj to się mozna przejechac i xle obliczyć :D

Justynna

ziuta, no ja też kupowałam kurtki październik-listopad i dlatego nie pokusiłabym się kupić teraz na przyszłą zimę ;)

marcheewka

Cytat: Kasia w 25 Sty 2012, 14:31:03
ja się na razie chyba tylko raz nacięłam i akupy na zapas się nie udały ale to dlatego że zakupione bodziaki od razu były "na sty mocno" chociaz rozmiar mówił co innego.
a tak to jednak z wiekszością rzeczy trafiłam :D

rok temu kupowałam na 92, 98 i wszystko dobre :)
przeciez dla ponad rocznego dziecka to te rozmiary tak juz "nie skaczą"

co innego robić zapasy bedąc w ciąży ;) tutaj to się mozna przejechac i xle obliczyć :D

dokładnie!
Ja kupuje teraz na zapas i raczej trafiam z rozmiarem. Czasem jest tylko za duże, bo za małe już nie ;)
Na zapas nie kupuje tylko butów, bo mlodej strasznie nierówno noga rosnie. W listopadzie kupilam trzewiki z myślą o wiośnie, a w grudniu okazalo sie, że jednak nie będą dobre, wiec sprzedałam.

Justynna

też kupuję rzeczy na zapas, ale tylko bluzki, koszulki, body, bluzy, spodnie z innymi rzeczami boję się zaryzykować ;D

Dodany tekst: 25 Sty 2012, 15:30:03

nawet czapki nie kupuję na potem, bo jak do tej pory, dobre są jeszcze te z działu niemowlęcego, czyli do rozmiaru 86 :D

nionczka

Cytat: olcia w 25 Sty 2012, 08:49:17mój N. nosi teraz 80. Czy jest możliwe, że przez cały rok nie urośnie bardziej niż do 86? Jakoś mi się to mało możliwe wydaje, ale w sumie starsze dzieci wolniej rosną...
promenada tez

Dodany tekst: 25 Sty 2012, 18:29:22

Ja kupowalam do 86 na zapas i bylo OK. Ale pozniej nie ma to sensu dla mnie, bo mi dziecko nie rosnie. Jako 3 latka ma jakies 94 cm,a le ubrania nadal nosi nawet na 81 cm, na 104 tez. Teraz mamy za duzo ubran, bo sie kilka rozmiarow spotkalo.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

helena dostała na roczek piękną jesienną kurtkę, kt. jesienią była za duża (no i pół jesieni hela w szpitalu była), a wiosną będzie pewnie za mała.
a ja, glupia, metki oderwałam

bozena.dp

Cytat: ddu w 25 Sty 2012, 19:46:10a ja, glupia, metki oderwałam

ja metki z kurtki póki co nie oderwałam ;)

mary

ja nie odrywam metek dopóki prania nie robię, a piorę tylko rozmiar na który mam zamiar przejść.

twinnie77

Cytat: ddu w 25 Sty 2012, 19:46:10
helena dostała na roczek piękną jesienną kurtkę, kt. jesienią była za duża (no i pół jesieni hela w szpitalu była), a wiosną będzie pewnie za mała.
a ja, glupia, metki oderwałam

Jaki rozmiar? Możesz fotkę wstawić?

Kasia

ja wczoraj kupiłam młodemu kurtkę

na 110 :ohboy:

abkasia

Dodany tekst: sob, 28 sty 2012, 09:42:06

kupilam malemu trampki w zarze , ale nie widze ich na stronie...

ziuta

w temacie jasnych ubrań dla chłopców ;) kupiłam wczoraj :D
w zeszłym roku miałam dla K. dwie kurtki - białą w krateczkę i beżową - i bardzo często po jednym założeniu nadawały się do prania ;D

magdalinska

Cytat: doda w 28 Sty 2012, 21:20:46nie lubię facetów w jasnych spodniach
ja Kube uwielbiam w białych spodniach, az sie nie moge doczekac lata
ma rózne rzeczy, i jasne, i ciemne

Kasia

w tym sezonie mało jest jasnych ciuszków dla chłopców :)
michał ma duzo takich i takich, letnie ma głownie jasne, jasno-kolorowe
ale jesienne zimowe jednak ciemniejsze się trafiają.

Mi to wszysto jedno, ciuszek ma mi sie podobac i tyle :)
a sa i ciemne super ciuszki i jasne straszydła i odwrotnie :D

Kasia

mi się w zarze jeszcze jedna zimowa podobała ale kurde po zmacaniu jakoś na zimowa mi nie wygladała :hmm:
sprzedawczyni zażartowała że to na hiszpańską zimę ;)

a tak na nich liczyłam, że w zarze kupię zimowa kurtke dla michała, tegoroczna jest rewelacyjna, ciplutka, z gesim puchem, nic nie wyłazi, kurtka cały czas puchata ale ludzik michelina się nie robi - no ideał

a w tym roku dupa, wyszaleli się na kurtkach dla dorosłych i dla dzieci już im chyba weny zabrakło

ishka82

mi się jedna w Zarze bardzo podobała i kupiłabym na następną zimę, ale rozmiaru nie było :(

Angie

ja wczoraj pojechałam na zakupy i jedną parę jeansów  kupiłam.
W galerii mokotów niewiele zostało.
Z zarze resztki  :zly:
Nie załapałam się w tym roku na zakupy ....

mobka

Cytat: Angie w 30 Sty 2012, 13:08:53
ja wczoraj pojechałam na zakupy i jedną parę jeansów  kupiłam.
W galerii mokotów niewiele zostało.
Z zarze resztki  :zly:
Nie załapałam się w tym roku na zakupy ....

Slabe wyprzedaze w ogole w tym orku byly. Bardzo.