Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

abkasia

Wg mnie ubranka w tesco wcale tanie nie sa.. cenowo podobne do h&m, tylko mniej ladne..
Dla dziewvzynek tesco ma nawet ladne ciuszku, a dla chlopcow same ponuraki..i zazwyvzaj.wszystko szerokie..

Kasia

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 00:28:34Wg mnie ubranka w tesco wcale tanie nie sa.. cenowo podobne do h&m, tylko mniej ladne..
oj tak ..... dlatego ja w tesco sporadycznie kupuję, za drogo dla mnie a jakość .... marna, koszulki krotkie
a dla starszych to teraz szaroburki straszne :(

Dodany tekst: 09 Wrz 2011, 23:31:51

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 00:28:34wszystko szerokie..
i krotkie!

OlaFasola

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 00:28:34Dla dziewvzynek tesco ma nawet ladne ciuszku, a dla chlopcow same ponuraki..i zazwyvzaj.wszystko szerokie..
Zgadzam się. Jakoś poza bielizną, nic mi się tam nie podoba. Na wszystkim jests masa naszywek, napisów...

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 00:28:34Wg mnie ubranka w tesco wcale tanie nie sa.. cenowo podobne do h&m, tylko mniej ladne..
Też się zgadzam, zwałszcza jak się kupuje na przecenach.

Kilka razy robiłam przymiarki do lumpeksów w mojej okolicy, ale ciuchy masakryszcznie zniszczone, a ceny jak nowe na wyprzedarzach.

Angie

O! Przypomniałam sobie, że kupiłam Lenie jeszcze jedną kurtkę zimową na przecenie w reserved :D
Mam nadzieję, że obie kurtki posłużą do wyprzedaży :D :D

Spodnie na śnieg też kupiłam jej w cocodrillo. Oby nie były za krótkie  :knuje: :knuje:
Ta kurtka z reserved super do nich pasowała.

Dodany tekst: 09 Wrz 2011, 23:38:17

Mi też się w tesco nie podobają ;D za dużo mają naszywek. Kupiłam
tam tylko raz leginsy ;D

OlaFasola

Cytat: sputnik w 10 Wrz 2011, 00:40:13a w lumpeksie kupiłam kurtkę jesienną z zary, kilka bluzeczek mothercare, każda za złotówkę...
No właśnie u nas nie ma w takich cenach ubranek. Jak mi wołają po 10pln z koszulki z krótkim rękawem, albo bodziaka, to mam to w nosie.

Kasia

u nas tez nie
mam jednego lumpka z cenami na kazdym ciuszku, ciuszki same firmowe, ładne ale widac ze uzywane a ceny wyższe niz na wyprzedazach

w pozostalych lumpakch ceny za kg, 50zł
trrzeba sie nagrzebać, ciężko coś ładnego trafić a jak trafisz to wcale nie tak tanio, spodnie to chyba z 10zl kosztowaly
za takie lekkie letnie do piaskownicy chyba z 7zł zapłaciłam

fasolka1980

100 lat w lumpku nie bylam...nie mam czasu na przerzucanie tony ciuchow no i nie mam zadnego fajnego w poblizu

kotabma

Cytat: konwalia w 09 Wrz 2011, 17:51:46trzeba było przyjsc do mnie zmierzyc, bo ja kupiłam 74 i 80
to jesli na dagi 74 bedzie maly ;) a na Zosie 80 za duza to odkupie od Ciebie albo sie zamienimy :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: konwalia w 09 Wrz 2011, 21:30:06
czasem jak pokazujecie ciuszki dla dzieci to czuję się "g orsząmatką", bo mi ewidentnie żal na nowe kolekcje i kupuję przecenione, outletowe, od kogoś lub lumpeksowe rzeczy małej
konwalia, ja też tak robię i nie widzę w tym nic złego, kupuję przeważnie na przecenach, szukam okazji na Allegro, mam kilka świetnych rzeczy z lumpeksu i chyba na palcach mogłabym policzyć ubrania M., które kupiłam w normalnej cenie, ale to dlatego, że były potrzebne na już :)

abkasia

ojej :D
jak sie wiele z was ze mna zgadza :D
super :D

ja teraz wyprobowuje gatki :)
takei zwykle majteczki nbie sa wygodnbe, ale bokserki sa suuuper :)
mamy juz kilka z kappal i sa naprawde wygodne
http://idolo.pl/moda/bokserki,meskie,kappahl,jesien,zima,2009,2010,g,1485,1.html

konwalia

ja w tym też nie widzę nic złego, po prostu często pokazujecie nowe kolekcje, a ja w regularnej sprzedazy nic małej nie kupiłam

feeling.good

ja też większość rzeczy kupuję na wyprzedażach, choć jak mnie coś urzeknie w normalnej cenie, nawet jeśli tego nie potrzebuję, to jednak kupuję. Mam cholerną słabość do tych dziecięcych ciuszków :D Teraz nawet się to opłaca bo S. w jednym rozmiarze chodzi dłuuugo.

ps. pracownicy kappahla mają 30% zniżki.

abkasia fajne te gatki. Ja się kiedyś martwiłam, że nie zniosę widoku S. w slipkach, ale na szczęście bokserki też dla maluchów robią :)

Angie

Ja kupuje na wyprzedażach, ale sporo też w regularnej cenie.
Kupuje jak coś jest potrzebne na już, nie umiem kupować perspektywicznie ;D

abkasia

ja kupuje jak potzreba, zadziej na wyprzedazach,
kupuje w zarze, h&m, kappahl, reserved
tez mam slabosc do dzieciecych ciuchow, choc staram sie kupowa tylko to co jest malemu potzrebne ;)

ddu

helena ma większość ciuchów po kimś,
żal mi wydać 150 zł na kurtkę na 1 sezon,
ale np. porządny kombinezon z polaru a nie weluru za ponad 100 kupiłam, bo nie chcę, żeby się pociła, jak w nosidełku chodzi z nami po górach

w lumpeksach nie umiem szukać. teraz moja teściowa była, nakupowała jej w lumpie, nawet fajne te ciuchy, ale ja np. nie lubię weluru, pseudopolarowych bluz, raczej nie będzie tego nosiła
poza tym, cena za sukienkę 15 zł, sukienka taka sobie, to czasem nową na przecenie można znaleźć

Justynna

feeling.good, też lubię dziecięce ubranka, ale jak mnie cena powala na podłogę, to łatwo mi zrezygnować z kupienia czegoś, mimo, że mi się szalenie podoba :D

Cytat: golinda w 10 Wrz 2011, 10:34:03
ja też często kupuję N. używane ciuszki (mama ma na wolumenie zaprzyjaźnioną babkę, która ma ciuszki z UK)

obok mojej przychodni jest sklep z rzeczami z UK, niedrogie, a bardzo fajne rzeczy można tam kupić :)

Alka

za buty i kurtkę np. na zimę mogę zapłacić większą kwotę nie ma problemu ale cena 50zł za spodnie dresowe w sklepach h&m, kappahl, reserved (dodam żadna rewelacyjna jakość) zwala mnie z nóg :headbang:
chciałam dokupić małemu kilka par, bo do przedszkola potrzebuje teraz ok 4 szt. dziennie, kupiłam jedne i wyszłam zła jak osa

feeling.good

Alka, w kappahlu są spodnie dresowe 3 za 2. Jedna para jest za 27,90, więc za 56 złotych masz 3 pary

abkasia

Cytat: feeling.good w 10 Wrz 2011, 11:59:48
Alka, w kappahlu są spodnie dresowe 3 za 2. Jedna para jest za 27,90, więc za 56 złotych masz 3 pary
te fajne dresy ze sciagaczami na dole sa do rozmiaru 86, z tych wiekszych nie wiem, czy tez sa takei 3/2

feeling.good

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 12:00:54
te fajne dresy ze sciagaczami na dole sa do rozmiaru 86, z tych wiekszych nie wiem, czy tez sa takei 3/2

aaa, no właśnie. O tym nie pomyślałam.

abkasia

patrzylam, sa dresy, ale sa drozsze i troche inne..
dla nas te dzieciece sa za male, a te dla starszakow sa juz drozsze..

Justynna

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 12:04:43
patrzylam, sa dresy, ale sa drozsze i troche inne..
dla nas te dzieciece sa za male, a te dla starszakow sa juz drozsze..
do rozmiaru 86 VAT na ubrania dziecięce wynosi 8%, od r. 92 już 23%, stąd ta różnica w cenie :(

feeling.good

Cytat: Justynna w 10 Wrz 2011, 12:06:15
do rozmiaru 86 VAT na ubrania dziecięce wynosi 8%, od r. 92 już 23%, stąd ta różnica w cenie :(
:padam: :crazy: :padam: :crazy: :padam:

rubin04

ja z Tesco mam dla P. głownie bluzki z dł. rękawem.
Kupowane na wyprzedaży np. po 8-12 zł. Wszytskie z motywami morskimi oczywiście :D

Mam tez 2 bluzy z kapturem - kupione za 22 zl.

to prawda, że czesto brzydkie i pstrokate rzeczy tam maja, ale ja kupuje tylko jak coś się trafi ładnego i w dobrej cenie.