Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Cytat: rubin04 w 10 Wrz 2011, 18:03:36le ja kupuje tylko jak coś się trafi ładnego i w dobrej cenie

ja mam tak samo. Prawie nic tam nie kupilam, bo styl glownie bazarowy, ale jak trafie, to w dziesiatke. Moim faworytem jest tiszert blado turkusowy z 9 ptaszkami patchworkowymi, w moich ulubionych kolorach. I jednolite bluzeczki z dlugim rekawem. Na dziale chlopiecym kupuje tez granatowe rajstopy, widuje fajne kurtki i sweterki.

Dodany tekst: 10 Wrz 2011, 16:49:23

Cytat: Alka w 10 Wrz 2011, 12:28:00bo do przedszkola potrzebuje teraz ok 4 szt. dziennie,

Dlaczego tyle? Moja irene w podobnym wieku w tygodniu uzywa maksymalnie 3 pary spodni. w przedszkolu ma 2 pary legginsow, do spania i gdyby cos sie stalo.

Dodany tekst: 10 Wrz 2011, 18:03:55

Co do zakupuow, ja staram sie kupowac na zapas. Tylko wtedy nie mam stresu, moge wybrac cos na spokojnie, skompletowac zestawy rzeczy, ktore mi sie podobaja i jeszcze sporo zaoszczedzic. Nie lubie brzydko ubranych dzieci i mowie to otwarcie bo jestem przekonana, ze czesto nie ma to nic wspolnego z kasa. Lubie jak dziecko ma wszystko dopasowane, spojny styl, kolorystyka. I skromnie. Mozna to osiagnac w takim samym stopniu ubierajac dziecko z Zarze, Lidlu, tesco czy lumpeksach. Tylko w Zarze latwiej bo mozna wejsc i kupic wszystko. Skromne i eleganckie. W innych trzeba sie naszukac, napolowac.

My kupujemy glownie w Zarze, H&Mie, Reserved (to moja mama glownie), Tesco, a w Hiszpanii, Francji  i Belgii w Kiabi, Hemie i DPAM. W Wawie zdarza mi sie trafic na perelki w sklepach 5-10-15 i Peacocks
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

nie wiem czemu ale rzuciły sie na mnie dzisiaj te spodenki, a że już "wyszły" z tesco to kupilam Wik tez ostatnie 98
takie smieszne w krate na sniegi :D
i super bo w srodku maja sliski material wiec noga szybko wejdzie :mocking:
ocieplane oczywiscie ze sciagaczem i cena 75 zeta zapomnialam dodac

ddu

ja kupiłam dziś 3 pary body w h&m, 60 zł
niby 20 zł za sztukę to nie majątek, ale w londynie zapłaciłam za pięciopak chyba 7 funtów. wrrrr
zależało mi na gładkim czerwonym i czarnym, nigdzie więcej nie widziałam

dawno nie chodziłam po sklepach, zwłaszcza dziecięcych, jest tyyyyle ślicznych ciuchów :D

Alka

Cytat: abkasia w 10 Wrz 2011, 12:00:54
te fajne dresy ze sciagaczami na dole sa do rozmiaru 86, z tych wiekszych nie wiem, czy tez sa takei 3/2
szukałam i nie znalazłam, ja potrzebuję 98 więc zostają mi tylko takie dla starszaków

Dodany tekst: 10 Wrz 2011, 21:04:51

Cytat: nionczka w 10 Wrz 2011, 17:47:35

Dodany tekst: 10 Wrz 2011, 15:49:23

Dlaczego tyle? Moja irene w podobnym wieku w tygodniu uzywa maksymalnie 3 pary spodni. w przedszkolu ma 2 pary legginsow, do spania i gdyby cos sie stalo.

Dodany tekst: 10 Wrz 2011, 17:03:55

mały chodzi do przedszkola od tygodnia i chyba stres z tym związany powoduje, że nie zawsze zdąży na czas do łazienki :) i musi być przebierany częsciej

aniak1211

Cytat: ddu w 10 Wrz 2011, 20:30:21ale w londynie zapłaciłam za pięciopak chyba 7 funtów. wrrrr
a nawet za siedmiopak;)
ja kupilam kilka bluzeczek dla malej,
w jej przedszkolu wyjątkowo nie maja mundurków;D
Wczoraj turlała sie z gorki-od kilku dni padalo:D
Cale spodnie mokre i w blocie bo skakała po kałużach:D
musze jej zqawsze zapakowac cos na przebranie:)
Jeszcze spodnie-leginsy,
bo w dzinsach to nie wygodnie;)

sonatina

Czy dobrze myslę - odpowiednik polskiego rozmiaru buta 28 to angielskie 11??

Dodany tekst: 11 Wrz 2011, 11:38:51

Dziewczyny zadowolone jesteście z butów z nexta dla dzieci? Zastanawiam się czy nie kupić IGnacowi tych:
http://www.next.co.uk/x482818s1

Kolezanka mnie odwodzi, mówi, że nie są profilowane.

aniak1211

Cytat: sonatina w 11 Wrz 2011, 12:35:57odpowiednik polskiego rozmiaru buta 28 to angielskie 11??
Chyba tak:)

Nie wiem jak te buty nosza sie,ale ladne sa:)

feeling.good

Kupiłam dziś Stachowi jednak tę kolorową kurkę na zimę: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-W2011/118255/387010/CHECKED%2BJACKET

Jest cieplutka, na polarze. Zapina się w całości, kieszonka z przodu jest na rzep.

Do jesiennych stylizacji dostał jeszcze szaliczek: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/en/zara-W2011/118267/451515/CHECKED%2BNECK%2BSCARF
Ma szarą i czarną kurtkę, więc będzie weselej.

martullek

feeling.good też mi się ta kurtka podoba

ishka82

feeling.good, świetna kurta, taka wesoła :) szalik też super :)

Dodany tekst: 12 Wrz 2011, 22:46:21

mam trochę ubrań po Domi ;) jeśli coś chcecie, to proszę o PW :)
https://picasaweb.google.com/104702380269150377546/Strefa?authkey=Gv1sRgCJ20rKTnkvztDA

Kasia

kupiłam młodemu kamizelke w lidli, rozmiar 110 :padam:
coś poszaleli z ta rozmiarówką

Justynna

Cytat: golinda w 10 Wrz 2011, 10:34:03

sporadycznie w HM, bo rzadko coś mi się tam podoba

golinda, to chyba musisz zmienić zdanie o HM :D

A ciuchy bardzo ładne, :)

Justynna

a mi się właśnie częściej podobały rzeczy dla maluchów, a dla starszych już mniej jak czasem oglądałam  ;)

aja

u nas od 2 tyg. codziennie jest skrzeczenie o ubrania z motywem samochodowym (domyślam się,że w przedszkolu chłopcy mają takie ubrania) a takich bluzek unikałam jak i z motywami  z kreskówek a widzę,że będę musiała jechać specjalnie po bluzy z samochodami,batmanami,supermenami itp.  :crazy:

zosia2007

aja nie unikniesz tego, niestety, mnie tez to kiedys czeka :crazy:

ziuta

Widziała gdzieś któraś spodnie dresowe w kolorze żółtym? Pasowałyby mi do kilku bluzek i body, a nigdzie nie umiem znaleźć...

zosia2007

Cytat: ziuta w 16 Wrz 2011, 12:01:32
Widziała gdzieś któraś spodnie dresowe w kolorze żółtym? Pasowałyby mi do kilku bluzek i body, a nigdzie nie umiem znaleźć...
kappahl powinni miec

feeling.good

Cytat: zosia2007 w 16 Wrz 2011, 12:48:14
kappahl powinni miec

kupowałam ostatnio u nich, ale nie widziałam. Nigdzie żółtych nie widziałam, a fajne by były :)

rubin04

Cytat: zosia2007 w 16 Wrz 2011, 12:41:33aja nie unikniesz tego, niestety, mnie tez to kiedys czeka
e, kopary sa fajne :)
my mamy wszytsko z piratami, łodkami, rekinami, delfinami i innymi rybami, opcjonalnie kraby :)
Bardzo monotematycznie :D

Justynna

sputnik, albo disneyowskie księżniczki, jak u mojej 3,5-letniej chrześnicy  :P

ddu

Cytat: ziuta w 16 Wrz 2011, 12:01:32

w jeleniej jest taki sklep...nie znam nawet marki. mają super dresy w milionie kolorów. będę za kilka dni, sprawdzę, ale daj znać, jaki kolor.
jak będziesz chciała, kupię i wyślę

aniak1211

Justynna
Te krolewny sa straszne:D
moja Dominika je kocha:D
hello kity jeszcze ujdzie,
ale hanna montan w zyciu!!!!

Znam laske ktora powiedziala zeby nie kupowac dla jej corki ciuszkow bo ona tylko w hello kity i zare ubiera:D
Dodam ze do najblizszej zary ma 120km. i tak sobie jezdzi po bluzeczke;D