Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

martullek

Cytat: zuzia w 17 Wrz 2011, 08:14:42
ja mam kurtkę z 5-10-15, błękitną, rozmiar 92 do sprzedania. niestety nie doczekała do zimy. tzn. M. nie poczekał na nią z rośnięciem :D

zuzia, możesz obfocić tę kurtkę???

aja

ło dzezuniu znalazłam dwie bluzki z samochodem

feeling.good

kupiłam czapkę :) niestety była od rozmiaru 3-6y i jest za duża jednak. Przy okazji oddam i będę się rozglądać za mniejszą. Może dojdą później.

Kupiłam jeszcze taką, też turkusową: http://www.hm.com/pl/product/91486?article=91486-C#article=91486-C

zuzia

nionczka

Cytat: aja w 16 Wrz 2011, 12:03:02a widzę,że będę musiała jechać specjalnie po bluzy z samochodami,batmanami,supermenami itp.

Wcale nie musi tak byc. Znam rodziny, w ktorych dzieci zawsze sa elegancko ubrane. Nie ma ani kreskowek, ani brokatu ani napisow. Czasami jest im trudno, ale daja rade wytlumaczyc dzieciom, ze nie o  to chodzi, zeby byc jak wszyscy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

Zgubiłam taka na sylwestra w zeszłym roku  :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: tylko bez kokardki
to mi przypomniałas :(

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

Cytat: golinda w 17 Wrz 2011, 21:13:00
sorry :D

ale teraz takich pełno wszędzie :)

moja byla nabyta juz dawno temu kupiłam kiedys dwie - fioletową i szarą bo była promocja - zgubiłam w zeszłym roku
ale jak mowisz ze ich duzo to moze nabędę znowu? bo ta fioletowa mniej mi sie podoba i jej nie nosze....

Dodany tekst: 17 Wrz 2011, 21:22:58

ostatnie wspomnienie :D

salsa

Cytat: golinda w 17 Wrz 2011, 21:23:37
w razie czego Ninka Ci pożyczy na jakieś extra wyjście :D
e tam pozyczy - niech kupi druga dla mnie :D :D

ziuta

Cytat: ddu w 16 Wrz 2011, 18:06:20
w jeleniej jest taki sklep...nie znam nawet marki. mają super dresy w milionie kolorów. będę za kilka dni, sprawdzę, ale daj znać, jaki kolor.
jak będziesz chciała, kupię i wyślę
ddu byłoby super! Z góry dziękuję. Wczoraj i dzisiaj byłam w H&M, Kapphal'u, C&A, smyku i 5.10.15 - nigdzie nie znalazłam. Więc gdybyś mogła, to ja poproszę żółte. Tylko nie wiem jaką tam maja rozmiarówkę :knuje: Wg standardowej to 86 czyli 12-18 miesięcy, ale może dla pewności zmierzę i podam Ci długość nogawki? Tylko to już jutro, bo spodnie w pokoju K, a K. śpi ;D

zosia2007

ja wcxzoraj kupilam Pawlowi kurtke na zime w outlecie reserved za 50 pln ;D
taka jak ta:
http://allegro.pl/rewelacyjna-kurteczka-reserved-bcm-i1824433288.html
i posciel w outlecie tchibo za 35 pln ;D

aja

rubin04

Cytat: nionczka w 17 Wrz 2011, 21:39:48Znam rodziny, w ktorych dzieci zawsze sa elegancko ubrane. Nie ma ani kreskowek, ani brokatu ani napisow.
no włąsnie bo mi sie wydaje że częśc rodziców "stylizuje" dzieci - np. stara sie dobierać szalik do kurtki, czy bluzkę do spodni a inni po prostu ubierają, niekoniecznie patrząc na wzgledy wizualne.

Ja raczej ubieram - choć staram się by P. "nie dawał po oczach" i wygladał sensownie ale jak np. P. chce paskudną koszulkę przedszkolną z pszczółkami a do tego spodnie niekoniecznie pasujace to nie walcze z tym - o ile w tyłek mu zimno (czy za gorąco) nie będzie, to niech zakłada co chce,
No i priorytetem jest dla mnie wygoda P.

P. ma jedną "dyżurną" elegancką koszulę z dł.rękawem -  ma ją od ponad roku i wsytępuje w niej na wszystkich uroczystościach - Boże Narodzenie, Wielkanoc, urodizny i dziś chrzciny :) Myślę ze jeszcze na kolejne B.Narodzenie się nada. Teraz już w końcu nie podwijam w niej rękawów :D Bo wcześniej podwijałam rękawy i zapinałam prawie tak jak na spinki do mankietów :D
Bardzo udana to była inwestycja :D

zwierzatko_mojej_mamy

ja staram sie "stylizowac" frana, bo mnie to bawi, ale jak ma isc do piachu przy 30 stopniach to wiadomo, ze bez jaj :D ale z drugiej strony nie widze nic zlego w ubraniach z postacia z kreskowki, czy napisem - nie mowimy tu o przyprasowywankach hany montany z brokatem wszedzie, tylko no normalnie ;) z ciasteczkowym powtorem, z muminem, z napisem "misie lubia kisiel" czy cos ;) sama nosilam koszulki z queenem, z gunsami, z pacyfa, z napisami, teraz mam jedna z the cure, napisy sa cool ;)
ostatnio zalozylam franowi taki kaftanik w serek bez rekawkow, bo na sweterek bylo za goraco, to mi chlop powiedzial, ze nasze dziecko w piaskownicy wygladalo jakby sie urawlo z brytyjskiego internatu lol lol

www.annawilk.pl

nionczka

Cytat: rubin04 w 18 Wrz 2011, 23:13:48Ja raczej ubieram - choć staram się by P. "nie dawał po oczach" i wygladał sensownie ale jak np. P. chce paskudną koszulkę przedszkolną z pszczółkami a do tego spodnie niekoniecznie pasujace to nie walcze z tym - o ile w tyłek mu zimno (czy za gorąco) nie będzie, to niech zakłada co chce,No i priorytetem jest dla mnie wygoda P.

Ja raczej musze walczyc. Po pierwsze Irene fatalnie zestawia ubrania, a mnie to drazni. No, ale powiedzmy, ze to moj problem. Denerwuja mnie i rozpraszaja nie pasujace nadruki, zle dobrane odcienie, nawet na skarpetkach. Po drugie potrafi zalozyc kalosze w upal, czapke welniana w upal, adidasy do sukienki czy krotkie spodenki w chlodny dzien. I tutaj juz nie moge odpuszczac. Poza tym wydaje mi sie, ze jesli nie wprowadze dyscypliny, takze pod wzgledem estetyki, to zaraz mi wejdzie na glowe i bedzie nie tylko zakladala co chce i kiedy chce, ale takze kupowala.

OlaFasola

No to ja chyba też lubię "stylizować" młodego :D Lubię "dziwne" nakrycia głowy, odjechane apaszki, koszule, bezrękawniki w serek. Ale też śmieszne koszulki czy kolorowe sweterki. 

nionczka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Wrz 2011, 23:20:38le z drugiej strony nie widze nic zlego w ubraniach z postacia z kreskowki, czy napisem - nie mowimy tu o

te napisy to byl raczej skrot myslowy. raczej na mysli mialam wlasnie estetyke bajek dla dzieci, wszystko razem, wymieszane wzory, kolory, napisy.  Albo durne napisy, nic nie wnoszace. To szczegolnie drazni mnie na ubrankach chlopiecych. W dziewczecych nie lubie jak jest i roz, i rysunek, i brokat, falbanka i jeszcze cos dynda. jestem w stanie zaakceptowac kazdy z tych elementow (nawet brokat), ale oddzielnie.

Dodany tekst: 18 Wrz 2011, 22:35:06

Ja mysle, ze nie stylizuje. Nawet uwazam, ze za malo stylizuje. Szczegolnie jesli chodzi o buty, bo czesto brakuje mi odpowiednich.  Lubie proste, eleganckie, klasyczne ubrania. mam alergie na dresy i czapki z daszkiem i stroje, ktore moglyby byc pizama. Poza tym czesto kupuje nie do konca to, co bym chciala. Chcialabym, zeby Irene miala wiecej ubran czerwonych i granatowych, ale w sklepach, na ktore mnie stac jest wiecej rozu i fioletu. dlatego czasem musze sobie samej ustapic.

ddu

lubię, jak helena wygląda fajnie
ale załamuję się, bo ona brudzi się ponadprzeciętnie.
więc po domu chodzi jak "luj i zbój" jak to mówi moja koleżanka

aja

ja nie chce walczyć - jak chce miec samochody, to będę zwracała teraz większą uwagę na takie nadruki
znalazłam to tylko http://www.mothercare.com/Long-Sleeved-Truck-T-shirt-Green/dp/B0057X7ZGC?ie=UTF8&ref=sr_1_16&nodeId=44515031&sr=1-16&qid=1316378228&pf_rd_r=1PF6VFG8YK7PSD0BN14H&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=42847041&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5
i drugą z quadem
kupiliśmy w piątek i już chodził w jednej i drugiej :D
mnie najbardziej jakoś draznią smutne kolory na bladych dzieciach - brązy albo bluzki gdzie jest odzielony rekaw i na piersi jakies duze kolorowe logo na paskach coś jak tu ale ta to i tak pół biedy widziałam z wiekszymi nadrukami ( http://www.mothercare.com/Thomas-the-Tank-Engine-Rugby/dp/B005C8X82M?ie=UTF8&ref=sr_1_25&nodeId=44497031&sr=1-25&qid=1316378803&pf_rd_r=1NJJ871R7HF389F19GR6&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=101&pf_rd_i=42845041&pf_rd_p=231490867&pf_rd_s=related-tab-3-5 )

Dodany tekst: 18 Wrz 2011, 22:50:46

a ostatnio ubrał się w czerowne spodnie i szarą bluzkę mimo,iż spodnie ciut przy duze :D ale smiesznei wygladał

zwierzatko_mojej_mamy

ja lubie oddzielone rekawy ;) ale lubie je ogolnie na facetach tez lol

www.annawilk.pl

aja

oddzielone to i ja lubie ale co za duzo to nie zdrowo

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: aja w 18 Wrz 2011, 23:40:48
oddzielone to i ja lubie ale co za duzo to nie zdrowo
no ja Cie rozumiem z tymi ubraniami - myslalam, ze tak calkiem w ogole nic na bluze byc nie moze ;) bo nawtykac to oni potrafia wszystkiego, dziewne, ze niektore ubrania to kawy nie robia do kompletu ;)

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: ddu w 18 Wrz 2011, 23:43:42więc po domu chodzi jak "luj i zbój" jak to mówi moja koleżanka
Michał tez po domu czesto chodzi jak ten luj :) tzn w dresie najcześciej, czesto z niepasujaca górą, bo jak wraca do domu to mu tylko spodnie zmieniam :)
do puiaskownicy chodzi w najgorszych ciuchach ;) ale ja w zasadzie po kazdorazowym wyjciu do piasko0wnicy wrzucam ciuchy do pralki, jest w nich tyle piachu ze nawet po mocnym wytrzepaniu nie nadaja sie do wniesienia do pokoju a tym bardziej do powieszenia na fotelu czy włozeniu do szafki ;)

Natomiast wszedzie indziej lubię go ładnie ubrać, dppasować ubrania do siebie :) "wystylizować" :)

co do motywów z kreskówek to o ile te dla mło0dszych dzieci nawet mi się podobają (strażak sam, tomek i przyjaciele etc) to dla starszych mnie lekko przerażają ;) te mroczne ben10 i inni wojownicy brrrrrrrr no ale nic to bedzie trzeba przeżyć i to :) bedzie chciał nosić te szkarady to bedzie nosił :) oczywiści9e szkarade do szkarady tez będę starała się dopasować :D

feeling.good

ja też lubię jak Staś fajnie wygląda i lubię dobierać mu ubrania. Denerwują mnie niedobrane skarpetki i w domowych strojach też musi wszystko pasować :) W domu zazwyczaj nosi spodenki dresowe. My się w domu przebieramy, więc jest dla mnie naturalne, że Stacha też przebieram. Zwłaszcza, że on je całym sobą, często muszę zmieniać mu ubrania kilka razy dziennie, więc jeansów czy innych spodni musiałabym mieć milion par.
Rzadko zdarza się żeby M. ubierał/przebierał Stacha, ale każda jego stylizacja przeznaczona jest dla osób o mocnych nerwach :D