Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

Cytat: nionczka w 04 Wrz 2011, 17:46:48
Fajna biala sukienka. Szkoda, ze malo lata u nas w tym roku bylo. Moze w przyszlym bedzie lepiej.
Domi biegała w niej głównie we Włoszech, a że to 86, to mam nadzieję, ze i na przyszłe lato będzie dobra ;)

ddu, kurcze no, mam kurteczkę po Domi, ale to chyba 74, muszę sprawdzić dla pewności i ona taka zimowa, ale nie bardzo ciepła, super do auta i na spacery jak nie było wielkich mrozów

zwierzatko_mojej_mamy

fran dzisiaj dostal 2 pizamy w kopary z mothercare, na niektore rzeczy maja -20%

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

oooo idealna piżamka dla Michała, on kopary uwielbia :D
fajne pizamki :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 06 Wrz 2011, 08:07:16
oooo idealna piżamka dla Michała, on kopary uwielbia :D
fajne pizamki :D
no byly wieksze ;) niestety po obnizce tez 78 zl wyszlo za 2pak, no ale pizamki w h&m sa za 39,90 jedna, wiec wyszlo tak samo, a ta ma swietna gruba, ale nie zimowa bawelne ;) juz zostala zainaugurowana, bo w dwoch ostatnich spiochach juz przebil sie palcami na zewnatrz w nocy i doszlam do wniosku, ze moze przesadzam z oszczednoscia lol lol

www.annawilk.pl

Justynna

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Wrz 2011, 10:57:32
w dwoch ostatnich spiochach juz przebil sie palcami na zewnatrz w nocy i doszlam do wniosku, ze moze przesadzam z oszczednoscia lol lol
:rotfl:

Kasia

zwierzu, raz na jakiś czas przyjemnie zaszaleć :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 06 Wrz 2011, 11:01:34
zwierzu, raz na jakiś czas przyjemnie zaszaleć :)
no wiem, ze my mamy ten sam system ;D :D

Dodany tekst: 06 Wrz 2011, 11:02:38

ale ale ! i tak z przeceny jakby nie bylo lol lol

www.annawilk.pl

Kasia

ja teraz ubolewam bo nic NIC nie moge kupić, młody ma pełny karton ciuchów na jesień zimę ;)
musze jeszcze zrobic przebiórke w zeszłorocznych ciuchach, pewnie duza część bedzie jeszcze dobra
ale jak się okaze że nie to rusze na kolejne polowanie okazji cenowych oraz okazji do zaszalenia :D

zwierzatko_mojej_mamy

no ja tez srednio mam pole do popisu, bo mam podpisala cyrograf z miejscowym ciuchlandem i wlasciciel odklada fajne rzeczy za 5 zl ;D no i rzczywiscie wszystko jest swietne ;) i dupa z kupowania lol

www.annawilk.pl

mobka

Zwierzatko Fran w pizamach sypia? A nie wylaza mu plecy na wierzch i stopy mu nie marzna? Kuba spi w pajacach z ww powodow ;D Bo go sie niczym przykryc nie da.

zwierzatko_mojej_mamy

no wlasnie sie nic nie podwinelo ;) stopy raczej nie, on sypia pod koldra i czasami tylko wyjdzie poza ;)

Dodany tekst: 06 Wrz 2011, 11:31:09

aha - jak zimniej to mu skarpety dodaje ;)

www.annawilk.pl

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Wrz 2011, 11:30:39
no wlasnie sie nic nie podwinelo ;) stopy raczej nie, on sypia pod koldra i czasami tylko wyjdzie poza ;)

Dodany tekst: 06 Wrz 2011, 10:31:09

aha - jak zimniej to mu skarpety dodaje ;)

A no to ok. U mnie przykrywanie nie ma racji bytu.

zwierzatko_mojej_mamy

no z koca sie miesiac temu wykopywal w 10 sekund, ale zamienilam mu na koldre - ma wieksza i mniej podatna na skopywanie powierzchnie i jednak zostaje na nim wiecej ;)

www.annawilk.pl

iksa_nl

tez patrzylismy na te pizamki dla Mlodego - super sa...ale skonczylo sie na butach ;)   poczekam na przeceny zimowe, moze kopary jeszcze beda...

http://www.mothercare.com/richContent/B005C9GX8W?ie=UTF8&pf_rd_r=147X9KMA3WW85C1F2MA3&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B005C9GX8W&pf_rd_p=221610327&pf_rd_s=left-2

i paru duperelach w H&M i w Tesco (bodziaki, pajace, itp.) nadal sa przeceny.

kotabma

Cytat: mobka w 06 Wrz 2011, 12:21:36Zwierzatko Fran w pizamach sypia? A nie wylaza mu plecy na wierzch i stopy mu nie marzna? Kuba spi w pajacach z ww powodow  Bo go sie niczym przykryc nie da.
chcialam zadac to samo pytanie a;le balam sie ze wyjdzie ze przegrzewam Z.
Zosia spi w pajacach a jak bylo upalnie to w rampersach (kilka razy w tym roku ;) )
przykryc sie nie da - tzn da ale szybko sie odkopuje a w spiworek sie nie pozwoli wlozyc ;)

mobka

Kuba pod pajacem ma jeszze body ;) W samym pajacy spal kilka razy w tym roku.

OlaFasola

Mikołaja nie da się przykryć, nigdy i niczym.
Gorący z niego chłopak, teraz śpi w body z krótkimi rękawkami. Jak się ochłodzi to coś więcej, ale on się podczas snu strasznie poci jak mu za ciepło.

Justynna

Michał też śpi w piżamie, a jak chłodniej to skarpetki. Ma jeszcze 2 pajace, ale rzadko zakładam. I chyba już mu nie będę kupować większych rozmiarów.
A jakbym pod pajaca czy piżamę założyła jeszcze body, to jest na bank spocony.

zwierzatko_mojej_mamy

no fran ma jeszcze na zapas pajace do roczku kupione na wielkiej wyprzedazy mothercareowej, ale misie w tych pajacach kojarzy z takim maluszkiem miesiecznym, poza tym wiekszosc pajacy ma tak bielizniane kolory, ze mnie denerwuja ;) zwykle wiekszosc bialego, jakies mam wrazenie, ze to sie od razu brudzi :D

w tej pizamie to dzis w nocy go odkrywalam, bo zmacalam kark i byl goracy, ale jak zalozye bodziaka to wtedy na pewno zacznie kopac jak szalony i z kolei bede musiala latac i zimnego miska przykrywac 10 razy na noc ;) piernicze :)

www.annawilk.pl

Justynna

mi się piżama bardziej sprawdza jak np. rano sadzam Michała na nocnik, z pajacem więcej zachodu ;D

talula

Co z tymi rozmiarami jest? Ala nosi juz 80, a ma 9 mies, Wasze córki są starsze i noszą podobne rozmiary (to do IShki i Ddu), a wczoraj pediatra jak zobaczył Alę to od razu...a czemu ona taka mała i chuda jest..to ja juz nic nie rozumiem ...

Kasiu, gdzie kupiłaś ten zimowy komplet Michałkowi, ten w fajnych kolorach...?

Dodany tekst: 08 Wrz 2011, 10:31:57

A i piękna ta piżama zwierzaku, może się skuszę i kupię...hm..hmm Ala śpi w bodziaku z krótkim rękawem, cała rozkopana ocywiście, ale w długim byłoby za gorąco, a pajaców ja nie lubię.

kotabma

Cytat: talula w 08 Wrz 2011, 11:29:39Co z tymi rozmiarami jest? Ala nosi juz 80, a ma 9 mies, Wasze córki są starsze i noszą podobne rozmiary (to do IShki i Ddu), a wczoraj pediatra jak zobaczył Alę to od razu...a czemu ona taka mała i chuda jest..to ja juz nic nie rozumiem ...
bo kazde dziecko jest inne a rozmiar rozmiarowi nierowny. Z tez nosi 80 a czasem 74 ;)

OlaFasola

talula, bo rozmiary sobie, a wielkość ubranka sobie.
Mikołaj nosi nawet spodnie dresowe na 68 i są ciągle ok.

Kasia

Cytat: talula w 08 Wrz 2011, 11:29:39Kasiu, gdzie kupiłaś ten zimowy komplet Michałkowi, ten w fajnych kolorach...?
jaki komplet? kombinezon zimowy? biało niebieski z zilonkawymi wstawkami?
w coccodrillo w factory (nowe tam sa w cenie używek na allegro lol )

Dodany tekst: 08 Wrz 2011, 10:54:17

z rozmiarami to lipa, przedwczoraj chciałam tak kontrolnie przymierzyć młodemu bodziaki z lidla, rozmiar 98/104 i sa dobre, na styk! waskie, nic nie wiesi, szybko z nich wyrośnie!
drugiego dwupaku nawet nie rozpakowuje bo bez sensu, odsprzedam lub będe miała na oddanie dla chjrzesniaka D.

a jeszcze pisałysmy tutaj że te 98/104 to beda za duze i to na zapas i że się przydadza itd lol
guzik!

fasolka1980

Kasia a ja kupiłam przedwczoraj trójpak bodziaków w tesco za...14 zł :D rozmuar: 2-3 lata. Są naprawdę duże.