Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

Kasia

no w zime to Michał miał buty tylko wtedy gdy gdzies szybko bez kombinezonu jechalismy

normalnie na zimowe spacery to buty nie były potrzebne, kombinezon z pełnymi nogawkami był najlepszy :)

nionczka

Cytat: Kasia w 05 Paź 2010, 12:07:09
no w zime to Michał miał buty tylko wtedy gdy gdzies szybko bez kombinezonu jechalismy

normalnie na zimowe spacery to buty nie były potrzebne, kombinezon z pełnymi nogawkami był najlepszy :)
Chyba, ze akurat dziecko zimna zacznie chodzic.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 05 Paź 2010, 12:08:42
no tak, ale Piotruś jest w takim wieku, że rilla ma szansę, że nastąpi to po zimie :)

Kasia

jak zacznie chodzic zima to niechody i tak się nie przydadzą, bo po sniegu czy chlapie nie da rady w nich chodzić> wiec jakby rilla chciała aby jej maluch po sniegu pochodził to i tak zwykłe buty dla chodzacego dziecka musiałaby kupić :)

rilla

KasiaZuzia no własnie, ale wtedy kupię jakies zimowo/wiosenne? eh mam nadzieję, ze nei zacznie chodzić w grudniu w wieku 10 miesięcy jak córeczka koleżanki rok starsza od Piotrka:/

Kasia

Cytat: rilla w 05 Paź 2010, 13:25:52ze nei zacznie chodzić w grudniu w wieku 10 miesięcy jak córeczka koleżanki rok starsza od Piotrka:/

moze zacząć, z tego co widze to Piotruś dość szybko się rozwija :)

rilla

Cytat: zuzia w 05 Paź 2010, 12:01:32
to wymierz Piotrusiowi stópkę to mu kupimy w wawie.
a może kombinezon ze stopkami mu kupisz? ja sobie bardzo chwaliłam brak butów.
kombinezon na penwo kupię. Ale mam też fajną kurtkę i myślę, że do auta będzie wygodniej. Mój P. na pewno nei zmieści się w kombinezonie do nosidełka. A większe 9-18 planowaliśmy kupić pod koniec roku dopiero

Dodany tekst: wto, 5 paź 2010, 11:28:58

niechody chce, bo w samych rajtkach będzie mu zimno, a dodatkowe skarpety znikają w pół sekundy z jego nóg. Mam adidasy i teraz je zadkładam, sa z george rozmiar 9-12 i są na styk

magdalinska

rilla twoj Piotrus idzie jak burza, wiec ja sie nie bede dziwic, jak bedzie chodzil w zimie ;) a jak zacznie, to bedzie soobie spacerował po domu, na spacer do wózka ;)
mojej bratowej dzieci tez zaczely chodzic w wieku 10mcy, pamietam jak dzisiaj, jak zostałam na poacztku grudnia z małą, miała 10mcy i łaziła juz po całym pokoju, a ja za nia asekurowac ;)

kasiad

Cytat: nionczka w 05 Paź 2010, 12:08:42

Ale riilowy Piotrus też z marca, tak jak mój Olo  ;)
Więc zima buty najprawdopodobniej mu sie nie przydadzą  ;) do chodzenia oczywiście  ;) bo dla wyglądu może mieć  ;)

Dodany tekst: wto, 5 paź 2010, 11:31:05

Cytat: zuzia w 05 Paź 2010, 12:09:19
no tak, ale Piotruś jest w takim wieku, że rilla ma szansę, że nastąpi to po zimie :)

o to to  ;)

rilla

no właśnie i tak pewnie nie wypuszcze go na śnieg, a w lutym można kupić bardziej wiosenne.

magdalinska

ja kupiłam w lecie buty w bata, rozm. 19, i nie wiem czy je załozy, bo jeszcze mu tyyyyyyyle brakuje. A byly w przecenie, to wzielam, nie majac pojecia jaka dziecko ma noge w wieku 9-12,13mcy :D i chyba nie trafie z rozmiarem, a takie ładne sa ;)

siog

Cytat: dragonfly w 05 Paź 2010, 13:54:52
laski, swietne te kurtki zimowe kupilyscie!!!

ja jeszcze nie kupilam! daj jakies namiary jak wiesz gdzie sa fajne

dragonfly

Cytat: siog w 05 Paź 2010, 17:43:48
ja jeszcze nie kupilam! daj jakies namiary jak wiesz gdzie sa fajne
szczerze, to next (chociaz nie przepadam za bardzo) ja kupilam ta www.next.co.uk/shopping/girls/youngergirls/40/1?extra=sch&n=girls&pid=720-514&returnurl=%2fshop%2fcat-coats-gattgender-youngergirls-gattdepartment-fashion-0%3fx%3d1%26nxti%3d0%26nxtv%3d0%23720-514&bct=%26quot%3bShop By Product%26quot%3b%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bCoats%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bYounger Girls%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bFashion ale szalu ni ma wg mnie ;D
ta co Ty wybralas z name it jest swietna! w sumie jeszcze nie wiem co Gap ma ;D
a, te buciki z next tesciowa mi przyslala tez :) fajne sa!

Dodany tekst: 05 Paź 2010, 17:12:42

o, przepraszam jednak buciki mamy inne, Twoje ladniejsze :)

Dodany tekst: 05 Paź 2010, 18:31:18

aaaa!!!!! na promocji w M&S wlasnie zamowilam mlodej rajstopki:
www.marksandspencer.com/Young-Halloween-Cotton-Spider-Tights/dp/B003T9FM9I?_encoding=UTF8&categoryNodeID=53882031&node=474296031&mnSBrand=core&ref=sr_1_6&qid=1286296213&sr=1-6&rh=&page=
i
www.marksandspencer.com/Halloween-Cotton-Rich-Cats-Tights/dp/B003T9ABZS?_encoding=UTF8&categoryNodeID=53882031&node=474296031&mnSBrand=core&ref=sr_1_8&qid=1286296213&sr=1-8&rh=&page=

ishka82

siog, kupuj ta kurtkę, bo jest świetna...a kaptur niby fajny, ale czasem bardzo przeszkadza, chyba wolałabym bez kaptura ;)

siog

chyba pojade w czw i kupie bo najleosza jaka widzialam, tylko mala mi sciaga czapki non stop

ishka82

Cytat: siog w 05 Paź 2010, 19:53:05
chyba pojade w czw i kupie bo najleosza jaka widzialam, tylko mala mi sciaga czapki non stop
to kaptur by sie przydał jednak :hmm:

ziuta

Cytat: rilla w 05 Paź 2010, 11:41:49
u mnie brak coccodrillo, chyba w jaworznie tylko jest:/ bede w weekend szukac wraz z kombinezonem, bo potrzebuje w drugiej połowie października nad morze
rilla, tak  mi się rzuciło w oczy, że Ty z Katowic - jak by co to cocodrillo jest też w auchan w mikołowie, nie wiem gdzie tam masz bliżej. Gdybyś chciała to mogę też zajrzeć czy coś mają, bo mam to pod nosem.

dragonfly

kupilam mlodej conversy ;D
szare (wieksze) i zielone (na "teraz") :) takie same jak ma mamusia :)

siog

Cytat: dragonfly w 07 Paź 2010, 18:47:53
kupilam mlodej conversy ;D
szare (wieksze) i zielone (na "teraz") :) takie same jak ma mamusia :)

:thumbup:

rilla

Cytat: ziuta w 07 Paź 2010, 18:46:39
rilla, tak  mi się rzuciło w oczy, że Ty z Katowic - jak by co to cocodrillo jest też w auchan w mikołowie, nie wiem gdzie tam masz bliżej. Gdybyś chciała to mogę też zajrzeć czy coś mają, bo mam to pod nosem.
ja z Panewnik, wiec mam rzut beretem, ale jako stam nie jezdzimy:D

ziuta

Cytat: rilla w 07 Paź 2010, 20:39:24
ja z Panewnik, wiec mam rzut beretem, ale jako stam nie jezdzimy:D
Nie dziwię się, bo i po co...  ;)
Ja z mikołowa, więc minimum raz w tygodniu zakupy w auchan bo najbliżej, to i do cocodrillo czasem zajrzę, ale ceny średnio mi się tam podobają :blush: Wolę allegro.
:beer: za sąsiedztwo  ;)

rilla

bylam w h&m dzisiaj.Naprawde chyba co innego jest np. we Wrocławiu i Wawie grr buty były tylko te brązowe rozmair 16/17 zdecydowanie dla P. za mały. Kombinezon był jeden zielony, bez stop, brzydki. Te ochraniacze szalikowe były tylko różowe. Podobała mi się czapka granatowa, ale za mała!!

OlaFasola

rilla bo już nic nie ma w HM, ja kupiłam fartem zimowe rzeczy początkiem września. Babka na kasie mi powiedziała, że tak jest z rzeczami dla maluchów. Ludzie kupują zimowe ciuchy już pod koniec sierpnia jak tylko się pojawi zimowa kolekcja.

A czapeczkę która mi się spodobała, a był tylko mały rozmiar, znalazłam na allegro. O dziwo koleś sprzedawał w takiej samej cenie jak w sklepie.