Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

dragonfly

Cytat: didi_loczek w 14 Paź 2010, 17:11:00Do spacerówki Stokke mamy przegrubaśny śpiworek więc stanęło na cieplejszej kurtce tylko.
spokojnie wam wystarczy - ten spiworek jest naprawde dobry :D

didi_loczek

dragonfly dopiero wczoraj rozpakowałam ten śpiworek z torebki foliowej  :mocking: :mocking: :mocking: i się mocno zdziwiłam że taki gruby  jest i ciepły

rilla

didi_loczek j anawet na razie na polskie zimy nie kupiłam kombinezonu. Wiecj niz -10 to juz nie pogoda na spacery. Tez mam gruby spiwór do wozka i ochronke. Kupiłam kurtke i spodnie ocieplane (taki ogrodniczki) w tesco za 30 zł. Jak bedzie chodził (ale mysle, ze jak juz to po domu tylko) to kupie kombinezon

foszek

Cytat: abkasia w 14 Paź 2010, 17:15:43
tez takei chce tylko z kolekcji dla chlopcow :)
przymierzalismy te :http://www.ecco.com/gb/en/collection/kids/boys/75552/51052/detail.do niestety ma maly ma za wysokie podbicie do nich i za waska stopke
Skonczylo sie na geoxie

Kasia

Cytat: abkasia w 14 Paź 2010, 15:19:02
ja szukam kurtki zimowej i spodni ocieplanych, ale nic mi sie nie podoba... :(
nie ma zadnego wyboru...

wroclawianki widzilyscie gzdies cos ciekawego?

w kappahlu sa kurki i spodnie do kompletu - mi się podobają bardzo bo sa cienkie ale wygladaja na ciepłe :knuje: (wklejałam tutaj gdzieś te kombinezony)

w mothercare tez widziałam komplety

kasiad

Bez większych oczekiwań, że jeszcze cokolwiek będzie odwiedziłam wczoraj Biedronkę i... kupiłam 3 pary rajstop  ;)
Błękitne z ludzikiem na pupie, żółte z brązowymi stópkami i żyrafą i czerwone świąteczne :)
Jak za całe 6,99 zł są super :)

Kasia

Cytat: vobi w 15 Paź 2010, 08:43:30
kokoko!!! :D :D :D

:D no kurki (ko ko ko) szukające kurtek dla swoich kurcząt :D

zuzia

Cytat: kasiad w 15 Paź 2010, 09:39:30Błękitne z ludzikiem na pupie, żółte z brązowymi stópkami i żyrafą i czerwone świąteczne
Jak za całe 6,99 zł są super
a te czerwone świąteczne to nie były takie małe? bo może tylko do wawy jakieś z pomyloną numeracją rzucili :(

rilla

Mam dalej problem z bucikami. Kupiłam Piotrkowi niechody w tesco rozmiar 12-18 miesiecy. Wielkościowo sa ok, ale jak chwile ma w nich nózkę, to wysuwa mu sie pięta. Idzie do góry. Nie przeszkadza mu to, ale nie wiem czy tak może być. Chyba ma wysokie podbicie. W inne buty w ogóle mu sie nózka nie miesciła.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

rilla no ale Piotrek nie chodzi, więc chyba nie ma się czym martwić

rilla

nie bede sie martwic, ale moge mu poszukac innych, w ktorych bedzi emial mniej neinaturalnie ułozona nozke... ale szczerze to mi sie juz nie chce:)

nionczka

OlaFasola

Mam chyba mini dziecko, w niedzielę stuknie mu 8 miesięcy, a zmieścił się w zeszłoroczny kombinezon na 62 :)

magdalinska

:D moj sie miesci w 68 ;) 62 na bank za maly ;)

Kasia

mój się miesci w zeszłoroczna kurtkę, rozmiar chyba 62 :D

w zeszłym roku kurtka była OK, moze lekko duza
w tym roku tez jest ok, moglaby być większa ale spokojnie daje radę :D

foszek

Bylam dzisiaj w sklepie, jak czlowiek ma sie przygotowac na zimowy porod, jak jeszcze nie do konca wiadomo co bedzie, a juz nie ma w czym wybierac w zimowych ubrankach ??
Wlasnie znalazlam ta oferte na ebay i zastanawiam sie nad nia... http://cgi.ebay.de/England-Marken-Bekleidungspaket-Madchen-68-74-19-Teile-/320603030427?pt=Pakete_Sets&hash=item4aa56e039b

didi_loczek

foszek jakbym miała pewność, że będzie dziewczynka to brałabym te ciuszki od ręki, są super i cena też wydaje się okej ;)

elizapj

Cytat: foszek w 16 Paź 2010, 18:27:36Bylam dzisiaj w sklepie, jak czlowiek ma sie przygotowac na zimowy porod, jak jeszcze nie do konca wiadomo co bedzie, a juz nie ma w czym wybierac w zimowych ubrankach ??
podobne dzis  mialam wrazenie. w sierpniu widzielismy w benettonie spiworko-kombinezon, ale wtedy wydawalo mi sie za wczensie by kupowac..poza tym pomyslam, benetton jest wszedzie zawsze sie znajdzie. od tamtej pory widzielismy rozne, ale zawsze mialy cos nie tak, albo bylo duzo drozsze. ten mi przypadl do gustu bo w sordku wyscielany jest misiem i nozki mozna spiac suwakiem tak by byl spiworek, albo rozpiac by byly nozki jak w bombinezonie.
dzis wreszcie sie wybralismy sprawdzic czy u nas tak na 100% jest w sprzedazy. i myslalam ze sie  :crying: zaplacze w rezultacie.
podobno jest tylko 1 baby benetton w calej Bru i mieli tylko 1 kombinezon, w rozm 68; wiecej dostaw juz nie przewiduja w ogole! zmieszany pan na kasie nie potrafil dokladnie powiedziec w jakich innych miastach sa inne rozmiary ani czy w ogole sa mniejsze. wreszcie w galerii handlowej znalazl 4 ostatnie sztuki, kazda pojedyncza w swoim rozmiarze i tylko w 1 kolorze. podobno innych nie dostali, a reszte juz wykupiono..a przeciez dopiero pazdziernik!  :crazy: a mialam ewentualnie czekac z tym zakupem az do porodu i wyslac meza samego... szok.

i teraz mam watpliwosc. szalik takiemu malenstwu sie tez zaklada? i rekawiczki? chyba tak, ale w sumie nei zastanawialam sie nad tym dotad. odkad kupilam ten ostatni w calej BE kombinezom w rozmiarze 62 jak w jakims amoku, byle mi go ktos sprzed nosa nie zabral..to juz nie zwracalam uwagi na to, ze nie ma rekawiczek doszytych...i ze pod szyjka moze bedzie zimno...nie potrafie sobie wyobrazic jak szeroka jest szyjka niemowlaka i czy tam wiatr bedzie hulac...

Kasia

zamiast szalika u nas sprawdza się coś takiego

źródło: http://allegro.pl/hm-golf-szalik-dla-najmlodszych-i1261793579.html

zuzia

Cytat: Kasia w 19 Paź 2010, 08:32:11
zamiast szalika u nas sprawdza się coś takiego
ja w tym roku kupiłam takie coś dla Michała
chciałam zestaw brązowy ale w brązowym nie było tego golfu :(

Kasia

te z HM fajne ale na sroga zime polecam przyjrzenie się tym bazarowym ;) są dużo grubsze i cieplejsze :) IMO na zimowe szaleństwa duuuuuzo lepsze od tych HMowych :D
no i sa wyższe więc i brode trochę "chronią"

źródło http://allegro.pl/szal-golf-szalik-golfik-golfiki-szaliki-gratis-i1262462036.html

feeling.good

dziewczyny,

orientujecie się czy na paragonie z h&m  jest napisany kolor artykułu? Dostałam dla Stasia identyczne spodenki jakie już mam, ale paragonu nie ma żadnego :( Pomyślałam, że kupię je w innym kolorze, żeby mieć paragon i tak oddam te nadprogramowe :)

aniak1211

Cytat: Kasia w 19 Paź 2010, 11:59:48polecam przyjrzenie się tym bazarowym
W zeszlym roku Dominika miala taki bazarkowy-swietna spawa,polecam :)
Cytat: feeling.good w 19 Paź 2010, 17:46:01orientujecie się czy na paragonie z h&m  jest napisany kolor artykułu?
Ciezko powiedziec,
wydaje mi sie ze nie,
warto sprobowac ;)