Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malutenka

Może to i głupie i nie żadne odkrycie, ale kupiłam wczoraj taką rękawicę z mikrofibry do mycia samochodu i powiem Wam jak się tym szybko i fajnie czyści kafelki, kabinę prysznicową i wszystko co jest duże i płaskie :)

suegro

malutenka mam taką i uwielbiam!  :highfive:
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

errata

Cytat: malutenka w 03 Wrz 2012, 09:37:19
Może to i głupie i nie żadne odkrycie, ale kupiłam wczoraj taką rękawicę z mikrofibry do mycia samochodu i powiem Wam jak się tym szybko i fajnie czyści kafelki, kabinę prysznicową i wszystko co jest duże i płaskie :)

a jak to cudo wygląda? i gdzie można nabyć?

malutenka

Cytat: errata w 06 Wrz 2012, 23:47:03a jak to cudo wygląda? i gdzie można nabyć?
Wygląda tak, kupiłam swoją w Carrefour, ale pewnie we wszystkich marketach dużych będzie, tam gdzie kosmetyki do auta :)

errata

inkageo

Polecicie jakieś patelnie?
Teraz miałam teflonowe i chyba znowu chcę. Dla mnie ważne, żeby były lekkie. Wkurzają mnie też rączki, więc myślałam o ingenio, ale bez sensu, że do kompletu dają tylko jedną rączkę, a ja jak już gotuję, to często na dwóch patelniach jednocześnie, dodatkowa rączka 50 zł.. Czyli dwie patelnie 200 zł, a zwykłe tefale to 150 zł za 4 sztuki..
Tylko one są takie brzydkie. Wolałabym coś kolorowego i ładnego, żeby było przyjemne dla oka, a te tefale bordowe..
Ja nie mam indukcji.
Imagine there is no hate

ishka82

inkageo, albo tefal ingenio, mam i polecam, a rączkę odpinasz jednym ruchem i przepinasz do drugiej jak potrzebujesz, albo patelnie ceramiczne, one często mają fajne kolory ;)

konwalia

inka ja bym brała ceramiczną, mnie wkurza żywotnośc teflonu, czekam aż się tefale wytrą i kupuję ceramiczne

inkageo

Aaaaaaa oglądałam patelnie z emalii olkusz i znalazłam garnki! Przecież gdybym takie miała, to na pewno gotowałabym pyszne i zdrowe obiady, nie?

Konwalia ja mam 100 lat teflonowe tefale i z powłoką nic się nie stało, za to powyginały się i nie są równe, nie mogę już też doszorować boków. Ale powłoka nadal jak nowa ;D

Dodany tekst: 08 Wrz 2012, 17:31:20

Kupiłam te, przynajmniej są czarne, a nie bordowe, nie mam czasu dłużej myśleć o patelniach, wolę o garnkach :D

http://allegro.pl/patelnia-tefal-zestaw-4-szt-enjoy-20-25-26-30-cm-i2592733329.html
Imagine there is no hate

abkasia

magdalinska

mobka

A mnie sie bardziej czerwone podobaja. Ale chyba emaliowane garnki do mnie nie przemawiaja.

inkageo

Mnie te moje metalowe wkurzają i ich nienawidzę. Nigdy nie są idealnie czyste i błyszczące, tylko zawsze wyglądają na upaćkane, podobnie jak wszystkie sprzęty inox w mojej kuchni :D
Imagine there is no hate

konwalia

Cytat: inkageo w 08 Wrz 2012, 20:56:42
Mnie te moje metalowe wkurzają i ich nienawidzę. Nigdy nie są idealnie czyste i błyszczące, tylko zawsze wyglądają na upaćkane, podobnie jak wszystkie sprzęty inox w mojej kuchni :D
ja też tak mam, chciałabym takie floxy, ale czarne/białe

mobka

magdalinska

własnie miałam to wrzucic :D
zrobcie zapasy, własnie myłam kabine, wyglada jak nowa :)

konwalia

widziałam te floxy w tkmaxxie, fajne! i kupiłam sobie ta chwaloną rękawicę do kurzu ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 08 Wrz 2012, 16:32:12
inka ja bym brała ceramiczną, mnie wkurza żywotnośc teflonu, czekam aż się tefale wytrą i kupuję ceramiczne
ceramiczna zyje dluzej? bo mojej teflonowej normalnie telfon odchodzi po zmywarce
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

O, dobry temat.
Ja właśnie chcę kupić ceramiczną i taką grillową.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Wrz 2012, 22:57:32
ceramiczna zyje dluzej? bo mojej teflonowej normalnie telfon odchodzi po zmywarce
bo teflonowych w zmywarce to nie bardzo...

konwalia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Wrz 2012, 22:57:32
liczę, że tak, bo ja moje tefale traktuję zmywarką

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: zuzia w 10 Wrz 2012, 06:16:21
bo teflonowych w zmywarce to nie bardzo...

a to juz nie moja sprawa ;) w sensie, ze ja i tak bede tam pakowac, bo majac zmywarke nie bede robic za zmywarke osobicie do najgorszego syfu ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

abkasia

ja mam ceramiczna.. i nie jestem nia zachwycona, bardzo wolno sie nagrzewa i nie osiaga takiego bardzo wysokiego stopnia rozgrzania....