Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

callja

Cytat: elve w 31 Sie 2012, 10:21:19do piekarnika sprawdza mi się doskonale pianka z lidla, w5
Fajna jest, skuteczna - to prawda.
Za to spłukiwanie resztek piany może i anioła z równowagi wyprowadzić, ale coś za coś ;)

A propos, ma któraś z Was piekarnik z funkcją "wypiekania" brudów w wysokiej temperaturze?? Bo ciekawam, czy to skuteczna opcja...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Kata

callja Ja mam taki piekarnik, ta funkcja się chyba pyrolizą nazywa. Działa i nie wymaga ode mnie szorowania :) Ale robię to raz na jakiś czas bo wtedy więcej prądu schodzi, bo piekarnik się nagrzewa do 300 stopni bodajże.
Pozdrawiam

Kata

suegro

Tak, pyroliza.

Też ją mam i lubię bardzo.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

jak chcecie coś do SKUTECZNEGO umycia piekarnika, to ja znam świetny produkt. polecił mi go nasz produkt manager i nie wierzę, żeby coś lepiej domyło.

jak coś, to pw ;)

aja

Cytat: szelma w 31 Sie 2012, 09:34:26bo to piramidowa sekta
a to prawda
mają jakieś dziwne zloty, zjazdy ... niczym strefa :D

Dodany tekst: 01 Wrz 2012, 00:09:30

ale piekarnik mam prawie jak nowy

konwalia

callja

Cytat: suegro w 31 Sie 2012, 23:28:14Tak, pyroliza.

Też ją mam i lubię bardzo.
Dziewczyny, :beer: za info - znaczy, na przyszłość piekarnik z pyrolizą będzie u mnie obowiązkowy ;)

golinda, a cóż to za cudo?? Poproszę o info na priv!!

A Amway też we mnie wzbudza wewnętrzny opór... ceny za swoje produkty też mają z deczka chore IMHO
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Kasia

a kuchenki mikrofalowe z tą pyrolizą istnieją?
do szewskiej pasji doprowadza mnie czyszczenie mikrofali

konwalia

wkładasz miskę z wodą i cytryną, nastawiasz na max na 5-10min, po tym myjesz, wszytsko odchodzi, bo jest "miękkie"

Kasia

a to nie wiedziałam, musze wypróbować :D dzieki :beer:

Norka

Cytat: Kasia w 01 Wrz 2012, 17:58:29
a kuchenki mikrofalowe z tą pyrolizą istnieją?
do szewskiej pasji doprowadza mnie czyszczenie mikrofali
Samsung ma serię małych piekarników z funkcją mikrofali i tam jest pyroliza, ale z samą mikrofalą się jeszcze nie spotkałam.

Kasia

niewiemjaka

jak wywabić plamkę z flamastra niezmywalnego ? (vanish nie dał rady :()

a moją nową koszulkę, która już 3 raz potraktowałam vanishem po tłustej plamie (no tak to tylko ja centralnie się uciapać potrafię!) szlag trafł... zostały białe obwódki dookoła po vanishu :crazy:
teraz ja potraktuje domestosem i zrobię takie białe kleksy lol

Norka

Jak koszulka gładka, to bym kupiłam flamastry do tkanin i poszalała twórczo ;) Można potem normalnie prać w 40 C, farba nie schodzi.

niewiemjaka

Cytat: Norka w 02 Wrz 2012, 17:49:53Jak koszulka gładka, to bym kupiłam flamastry do tkanin i poszalała twórczo
niestety nie, urok koszulki twki w napisie i chyba ma jakies prazki/rysunek :knuje: (to młodego)
i kropa po flamastrze kompletnie nie pasuje .... a tak ją lubię :(

wrobelek0403

niewiemjaka odplamiacze dr.beckmann w małych zielonych buteleczkach. trzeba znalezc ten do długopisów, pisza ze spiera tez flamastry.

http://tylkoniemieckie.pl/pl/dr-beckmann-odplamiacz-stain-devils-dlugopis.html
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

niewiemjaka

wrobelek0403

mnie podziałał ten na herbate, choc straciłam juz nadzieje. :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

odnalazłam jasną skórzaną kopertówkę, no i jest zatarta czymś czerwonym, pewnie czerwoną kopertówką
i tak... zmywacz, mydełko z rossmana, odplamiacz do tkanin, mleczko do demakijażu, płyn micelarny, mleczko do kibla, płyn do garów, płyn do okien, domestos...

nie ruszyło nic

wrobelek0403

po takich probach to juz nic innego nie przychodzi mi do głowy :knuje:

emcia

Cytat: wrobelek0403 w 02 Wrz 2012, 18:20:39
po takich probach to juz nic innego nie przychodzi mi do głowy :knuje:
aaaa... i jeszcze oliwke testowałam ;)

damka

ja bym jeszcze zmywacz do paznokci spróbowała..

emcia

Cytat: damka w 02 Wrz 2012, 19:51:42
ja bym jeszcze zmywacz do paznokci spróbowała..
było

goga

ja mam taką gąbkę z ACT za straszną sumę 5 zł i właśnie nia scieram rózne trudno ścieralne rzeczy - czarne rysy na butach, na karoserii samochodu od gumy lusterka innego samochodu rysy, osad na białych filizankach z herbaty, osad z platerowanych sztućców itp
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)