Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Podobno ocet z kwaskiem cytrynowym dodane do wody wybielaja:D
Nie sprawdzalam;)

Kasia

Ziuta a vanisha to bym się nie bała :) ja kolory w nim nawet piore.

mobka

A Ziuta to kolniezyki chce wybielic? Jak tak to vanish nie pomoze. Ariel odplamiacz tez nei. W zasadzie chyba nic nie pomoze ;) Mi nie pomoglo. Pralnia chemiczna tez nie ;D

Kasia

No bo to często wzarty pot jest a nie brud i materiał jest trwałe odparwiony :knuje: ja tak kilka bluzek pod pachami załatwione miałam i to antyperspirant je tak wyzarl

wrobelek0403

no tak, antyperspiranty to zuooo, zwłaszcza w białych bluzkach :crazy:

z kołnierzykami nie mam problemu, ale z mankietami tak. czasem mam wrazenie, ze nikt naszych biurek nie sprzata, bo mankiety mi wygladają jakbym sie w błocie taplała :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

Cytat: suegro w 04 Kwi 2012, 18:21:34Dupa, nie działa!
to dupa

Dodany tekst: 05 Kwi 2012, 08:43:43

Cytat: mobka w 04 Kwi 2012, 20:32:45vanish nie pomoze. Ariel odplamiacz tez nei. W zasadzie chyba nic nie pomoze  Mi nie pomoglo. Pralnia chemiczna tez nie
a to dopiero dupa!

zuzia

ja mam coś takiego i zazwyczaj działa na trudne plamy
http://www.shopping.com/Spray-n-Wash-Spray-N-Wash-6233800230-Spray-n-Wash/info
jest w wersji spray'u i sticka
moze w sklepach z chemią z niemiec dostaniesz?

yoy

heh, ja się zastanawiam czy przygotowanie wrzątku i lodu nie jest jednek dłuższe od obrania trzech ziemniaków :D
no chyba, że ktoś z 5kg musi obrać ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ale 5 kg z przekladaniem, odswiezaniem lodu w celu zachowania lodowatosci?? w zyciu ;D wole obierac ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: yoy w 10 Kwi 2012, 22:29:56
ano :D lodowatość i wrzątkość musi być :D

iluvu iluvu iluvu no wreszcie ktos ze zrozumieniem ;D:D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

pisali, ze wystarczy ok. 40 stopni, toc to ciepla jak do mleka, to moze az tak lodowata tez nie musi byc... ktos bedzie probowal? ;)

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

no ja siebie nie widzę szorującą kołnierzyki męża pod kranem...

ale do wybielania stosuję sodę

abkasia

Ja dzisiaj bede fartuchy w ace wybielac ;)

marax

Cytat: abkasia w 14 Kwi 2012, 10:07:33
Ja dzisiaj bede fartuchy w ace wybielac ;)
powodzenia na moje nie dziala nic

yoy

fartuchy mojego m. potraktowałam ostatnio domestosem :D dało radę :D (znaczy te białe)
dziewczyny a gotujecie fartuchy? tzn czy włączacie ten program na 90st?

Dodany tekst: 14 Kwi 2012, 14:29:58

i czy takie  granatowe wdzianko mogę wygotować?

marax

Cytat: yoy w 14 Kwi 2012, 14:29:31
fartuchy mojego m. potraktowałam ostatnio domestosem :D dało radę :D (znaczy te białe)
dziewczyny a gotujecie fartuchy? tzn czy włączacie ten program na 90st?

Dodany tekst: 14 Kwi 2012, 13:29:58

i czy takie  granatowe wdzianko mogę wygotować?
gotowac po co ? bakterie masz na mysli ? ja program daje na max 50 stopni. w sumie nigdy do niczego nie dalam 90

yoy

właśnie ja też nigdy nie gotuję ;) piorę na 40 lub 60st. i też jeszcze nie włączałam pralki na 90. Ale w sumie mam taką wielką ochotę uzyc tego programu :D, tylko nie wiem co do środka włozyc... moze scierki? reczniki?

Dodany tekst: 14 Kwi 2012, 20:47:16

Cytat: maraxela w 14 Kwi 2012, 15:53:51bakterie masz na mysli
jesssu nic mnie tak nie obrzydza na mezowych fartuchach jak krew  :bad: w ogóle zakrwawione to nawet majty ma po pracy  :bad:

aniak1211

Cytat: yoy w 14 Kwi 2012, 21:45:24moze scierki? reczniki?

Kiedys pralam jasne reczniki,sciereczki czy posciel:)

konwalia

ja uzyłam 90st jak w zeszłym roku ukatrupiłam w pralce małe myszki niechcący(maż dał mi zwinięty koc z działki do prania)-wygotowałam potem koc, a następnie pustą pralkę

yoy

własnie wyczytałam, ze aby zdezynfekować pralkę, należy do pojemnika na proszek wlac domestosa i włączyc program 90st :)

marax

Fartuchy z sali operacyjnej pierze sam ?. Mi sie nie zdarzylo miec z krwi fartucha wlasnego .No moze raz . Na sali mam zmienne ubranie i pralnia szpitalna to pierze .