Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yoy

Cytat: suegro w 17 Kwi 2012, 23:45:04nie spędza jej snu z powiek wywabianie plamek bananowych na Franowych kubraczkach
a to faktycznie prawdą może być :D

errata

Cytat: suegro w 17 Kwi 2012, 23:45:04A w ogóle, plamy plamami, ale co z robić z białym sweterkiem, który już nie jest śnieżnobiały.I z ulubioną białą bielizną?

o też mnie to dręczy i jeszcze nie znalazłam na to żadnej metody.

Dodany tekst: 17 Kwi 2012, 23:04:17

Cytat: goga w 17 Kwi 2012, 22:53:20
ace ?

jeszcze bardziej żółknie :(

zwierzatko_mojej_mamy

fran malo ma rzeczy bialych ;) na kolorowych nie widac - poza tym on wchlania banany paszczowo, nie calym soba ;) nie marnuje owocow na "b" lol nigdy nie mialam problemow  z bananoplamami..
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

zwieerzu tak pomyślałam ze przy franie to te banany nawet utlenić się nie zdążą ;)

zwierzatko_mojej_mamy

no, ale bywa, ze sie upieprzy i nigdy nie mailam problemu z dopraniem
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

a znacie moze jakis cudowny środek na plamy po antyperspirancie?? i nie mam tu na mysli białych świezych śladów, ale te zółtawe na białych koszulach po jakims czasie??? co pol roku musze wymieniac, co mnie doprowadza do rozpaczy :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

wróbel to chyba nie jest juz nawet odbarwienie tylko wyżarty materiał :(
tak jak wypłowiały od słońca.

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 18 Kwi 2012, 15:13:50znacie moze jakis cudowny środek na plamy po antyperspirancie?? i nie mam tu na mysli białych świezych śladów, ale te zółtawe na białych koszulach po jakims czasie??? co pol roku musze wymieniac, co mnie doprowadza do rozpaczy
niestety, nad tymi plamami mozna już tylko znicz zapalić, nic nie pomaga.

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 18 Kwi 2012, 14:28:19
niestety, nad tymi plamami mozna już tylko znicz zapalić, nic nie pomaga.

czyli jednak :crying:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 18 Kwi 2012, 14:39:04
czyli jednak :crying:

mozesz wszys laty, zmiast na lokcie, to pod pachy lol lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

cherry

Cytat: wrobelek0403 w 18 Kwi 2012, 15:13:50a znacie moze jakis cudowny środek na plamy po antyperspirancie??
zmiana antyperspirantu - sa te w krysztale, nie plamia.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

konwalia

Cytat: cherry w 19 Kwi 2012, 13:03:49
zmiana antyperspirantu - sa te w krysztale, nie plamia.
a działaja? na mnie działa tylko meski adidas ;/

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 19 Kwi 2012, 16:49:20
a działaja? na mnie działa tylko meski adidas ;/

na mnie tylko vichy i to tez nie całkowicie :/

cherry

Cytat: konwalia w 19 Kwi 2012, 17:49:20a działaja?
uzywalam jakis czas dla mnie ok., ale wole jednak takie do maziania z kulka.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

malutenka

A ziaja bloker? Próbowałyście? Na mnie działa i jestem zadowolona, aczkolwiek przez trzy wieczory z rzędu przezywałam katusze.

goga

malutenka  właśnie o nim chciałam napisać - jak dla mnie rewelacja !!!!

tylko troszkę mnie swędziało pod pachami - ale dało się przeżyć ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

malutenka

Mnie swędziało strasznie, ale było warto. Mogę w ogóle nie używać już dezodorantu, teraz przejadę tą ziają 1-2 razy w tygodniu i spokój. Szkoda, że kremu na stopy nie ma, bo kupiłabym od razu.

marax

antidral uzywam i jestem zadowolona. A pytanie chyba bylo o plamy po nim  :rotfl: :rotfl: to nie znam ten potrafi wypalic kolor  ;)

callja

Cytat: yoy w 20 Kwi 2012, 00:17:34o tak, ziaja bloker- cudo  i ta cena
Kurczę, chyba zacznę rozważać, już parę razy miałam go w ręce i odkładałam...

Ciekawe, czy na P. by podziałało :knuje:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

rudasekawf

Robiłam kruche ciasto, z lenistwa wsypałam wszystko do blendera, razem z masłem, 3s i cudne głodziutkie ciasto, Tak zajebistego ciasta kruchego to nigdy nie zrobiłam lol lol

callja

Cytat: rudasekawf w 27 Kwi 2012, 00:06:28Robiłam kruche ciasto, z lenistwa wsypałam wszystko do blendera, razem z masłem, 3s i cudne głodziutkie ciasto

Blender?? Fajny patent, wykorzystam!!
Ja krupczatkę z masłem ucieram mikserem (końcówkami do gęstych ciast) - idealna alternatywa dla żmudnego "siekania nożem" rodem ze starych przepisów ;) Wychodzi "kaszka" maślano-mączna, wystarczy ją raz-dwa zagnieść (chwila) i kruche ciasto gotowe :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

rudasekawf

Cytat: callja w 27 Kwi 2012, 01:22:22idealna alternatywa dla żmudnego "siekania nożem" rodem ze starych przepisów wink Wychodzi "kaszka" maślano-mączna, wystarczy ją raz-dwa zagnieść (chwila) i kruche ciasto gotowe
na początek robi się taka mączka, po dłuższym miksowaniu zaczyna się kleić i robi się kruche ciasto w kulce.

aniak1211

Kolezanka mowila mi siekaczu do margaryny:D
wlasnie do szybkiego wyrabiania ciasta kruchego:)

rudasekawf

kolejne odkrycie lol lol (człowiek tak mało wie )po wielu ciastach zostają mi białka w dużych ilościach, okazało się, ze można je bez problemu mrozić, po rozmrożeniu w temp pokojowej normalnie się ubijają itd.