Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

na koszule mydło i troche potrzec szczoteczka.

poza tym, istnieje taki spray Amwaya, kt sryskuje sie kołnierzyki, odczekuje minute i do pralki. Działa, sama sprawdziłam, moja mama tez tego uzywa :thumbup:

o taki:
http://allegro.pl/amway-sa8-prewash-odplamiacz-przed-praniem-400-ml-i2198840474.html
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

sklep chemiczny/apteka ale to drogie i dla mnie bez szału

ja lubię "kreta" z biedy

szelma

No Kreta to ja tu nie dostanę. Wypróbowałam jeden środek ze sklepu i zbytnio nie pomógł, stąd pytanie o domowe sposoby :).
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Kasia

może nasypać sody oczyszczonej i polac to octem?
kiedyś tak zrobiłam i pusciło

margareta

Cytat: szelma w 02 Kwi 2012, 08:34:34

Dodany tekst: 02 Kwi 2012, 07:35:09

A przy okazji - znacie jakiś domowy sposób na zatykający się odpływ umywalki? Czy tylko środki chemiczne dadzą radę?
Sprężyna
http://www.leroymerlin.pl/produkty/sprezyna-kanalizacyjna-1-5-m,1265105621,1265105011.html

malutenka

Cytat: szelma w 02 Kwi 2012, 09:34:34A przy okazji - znacie jakiś domowy sposób na zatykający się odpływ umywalki?
żmijką najlepiej. A jk już woda zacznie płynąć to jakimś żelem do udrazniania, kreta nie lubię, bo kamienieje w rurach.

Kasia

o spreżyna to jak najbardziej, wszyscy spece od niej zaczynają i z reguły jest sukces

aniak1211

Mielismy zapchana wanne,
woda stala kilka godzin nim splynela,
srodki hemiczne nie pomagaly,
raz napuscilam wode,jak wyciagalam korek to zrobil sie taki ciag,nie wiem jak to opisac:D
Ale woda ruszyla:D
Dla pewnosci drugi raz napuscilam wode by zrobic ten "ciag" :D
Jak narazie nie ma problemu i woda spluwa:D

goga

gorący ocet ?

ja walę kretem - ale roztworem - nie granulki - bo faktycznie kamienieje
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

yoy

aby ugotowane jajka dobrze się łupiły do wody należy wsypać sól (tak pół łyżeczki) - to tak w związku z nadchodzącymi świętami ;)

mobka

Cytat: yoy w 02 Kwi 2012, 20:37:42
aby ugotowane jajka dobrze się łupiły do wody należy wsypać sól (tak pół łyżeczki) - to tak w związku z nadchodzącymi świętami ;)

nie pomaga, ale pomaga jak jajko peknie i sie woda spieni - z sola sie nie pieni ;)

konwalia

bo to kwestia jaj, ekstremalnie świeże źle się obierają

yoy

kurcze a u mnie działa!
i to nawet jak mam jajko, które kura dzien wczesniej zniosła (a miewam takie :D)
a to może zależy od rasy kury? :D :D

ishka82

wg mnie to z solą i gotowaniem jaj, to ściema ;D

konwalia

yoy nie wiem
ja gotuję jaja od 0 do 3(te rzadko już) i róznie się obierają z tego samego gara, więc stawiam na świeżość

yoy

eee, kurka-rurka to tylko u mnie ta sól działa? :D no dobra, mam w takim razie wyjątkowe jajka :D albo wyjątkową sól :D o! i wodę wyjątkową :D o kurach cioci Zosi nie wspomnę :D

Kasia

zuzia

Cytat: ishka82 w 02 Kwi 2012, 21:26:02
wg mnie to z solą i gotowaniem jaj, to ściema ;D
ja wsypuję sól bo wtedy jajko "nie wypływa" nawet jeżeli ma gdzieś nadpękniętą skorupkę

suegro

Cytat: ziuta w 02 Kwi 2012, 00:30:13proszek do pieczenia i kefir mnie przerażają, więc poczekam aż su wypróbuje i ewentualnie wtedy

kupiłam kefir :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

suegro

Cytat: ziuta w 04 Kwi 2012, 13:11:54
to już coś :D to teraz śmiało, śmiało :D

namacza się moja bielizna :D jest bielsza, bo cała w kefirze :D

Józef Piłsudski

ziuta

Cytat: suegro w 04 Kwi 2012, 14:59:49
namacza się moja bielizna :D jest bielsza, bo cała w kefirze :D
a próbnik bieli przygotowałaś? lol skąd będziesz wiedziała czy jest bielsza i o ile stopni w skali bieli? :D

mayagaramond

Cytat: ziuta w 01 Kwi 2012, 23:48:50Macie jakiś pomysł czym mogę je potraktować? Jakiś sprawdzony odplamiacz, który mi ich nie wybieli? Bo vanisha trochę się boję, nie wiem czy słusznie...

a O. myje szyje? ;) lol lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

suegro

Cytat: ziuta w 04 Kwi 2012, 15:13:49
a próbnik bieli przygotowałaś? lol skąd będziesz wiedziała czy jest bielsza i o ile stopni w skali bieli? :D

Dupa, nie działa!

Trochę jaśniejsze są tylko jedne majty koronkowe.

Józef Piłsudski