Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

emcia

mobka

Cytat: rudasekawf w 01 Maj 2012, 18:52:37białka w dużych ilościach
A ja zawsze mam problem jak nachodzi mnei ochota, zeby pavlowa zrobic, bo nei mam co z zoltkami zrobic ;)

rudasekawf

Cytat: mobka w 01 Maj 2012, 19:40:47A ja zawsze mam problem jak nachodzi mnei ochota, zeby pavlowa zrobic, bo nei mam co z zoltkami zrobic
robię budynio krem z cycków teściowej, przez dodaniem masła jest genialny sam do jedzenia, po dodaniu masła przekładam nim dowolne ciasta.

wrobelek0403

HELP!!!! potrzebuje sposobu na plamy z herbaty ( z cytryną). moczenie i pranie w 40 st z vanishem nie pomogło. nadal widac zółtawe zacieki :headbang:

nie miałam jak uprac od razu, bo oblałam sie w w schronisku i nie było nawet ciepłej wody, i teraz nie chce puscic, chlippp :(
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

wrobelek0403
znalazlam takie cos:
Herbata - plamy po herbacie

Usuwanie plam od herbaty - zaplamione miejsca polewać dużą ilością gorącej wody. Stare plamy natomiast usuniemy 9% wodą utlenioną z dodatkiem kilku kropli amoniaku. Inny sposób na usuwanie plam z herbaty jest wypranie w ciepłej wodzie, jeżeli są świeże. Zaschnięte plamy nacieramy szarym mydłem. Można również postępować tak samo, jak przy wywabianiu plam z kawy.

Tu wiecej sposobow na inne plamy:)
http://www.kawencja.com/plamy.html

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

golinda

Cytat: malutenka w 19 Kwi 2012, 23:06:35A ziaja bloker? Próbowałyście? Na mnie działa i jestem zadowolona, aczkolwiek przez trzy wieczory z rzędu przezywałam katusze.

ja mam etiaxil, kupiłam teraz dla skóry wrażliwej, ale też piecze i swędzi...

yoy

o tak, etiaxil jest hard core :D ja nie dam rady go stosować. Natomiast ziaja bloker jest chyba delikatniejsza...

szelma

Eeee, nawet moja skora sie przyzwyczaiła do etiaxilu :). Teraz mogę smarowac normalnie i nic nie szczypie.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

konwalia

etiaxil naniesiony na minimalnie wilgotną skórę będzie palił, najlepiej osuszyć ręcznikiem papierowym i chłodnym nawiewem suszarki i dopiero smarowac, po pareu razach skóra się przyzwyczai i nie trzeba będzie szalec

najgorszy jest antudral, ten to pali :O

aniak1211

Po uzyciu etiaxilu naprawde sie czlowiek nie poci???
Ostatnio strasznie sie poce,dezodoranty nic nie pomagaja,a nawet mam wrazenie ze po uzyciu jest gorzej;D
Chyba sie skusze:)

emcia

Cytat: konwalia w 06 Maj 2012, 09:22:04najgorszy jest antudral, ten to pali :O
to ja jestem pancernikiem ;)
zapiekło, ale po wosku

bozena.dp

ja chyba spróbuje na początek ten ziaja bloker - gdzie to sie kupuje?

no i tak sie zastanawiam - te wszystkie blokery nie maja jakichś skutków ubocznych, jeżeli o funkcjonowanie gruczołów chodzi?

konwalia

bożena może ci się przytrrafić zapalenie mieszków włosowych jak masz wrazliwą skóre i jeszcze sie woskujesz np
ale jesli chodzi o te mity typu rak, to to mit ;)

goga

Cytat: bozena.dp w 06 Maj 2012, 12:31:05gdzie to sie kupuje?

ja kupiłam w rossmanie - jestem mega zadowolona :)

a jeden miałam za punkty w aptece ;)

i faktycznie raz zaaplikowałam na lekko wilgotną skóre - o mamo - jak swędziało ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

malutenka

Cytat: golinda w 05 Maj 2012, 22:13:05ja mam etiaxil, kupiłam teraz dla skóry wrażliwej, ale też piecze i swędzi...
Ja już mam patent, od depilacji musi być co najmniej 24h, żadnych podrażnień no i skóra musi być sucha. Wczoraj nałożyłam przed snem i nic, jakbym się pomiziała jakimś delikatnym dezodorantem :)

bozena.dp

Cytat: konwalia w 06 Maj 2012, 11:36:26
bożena może ci się przytrrafić zapalenie mieszków włosowych jak masz wrazliwą skóre i jeszcze sie woskujesz np
ale jesli chodzi o te mity typu rak, to to mit ;)

nie woskuje się
o raku nie słyszałam
pytam po prostu czy taki bloker nie ma skutków ubocznych, bo przecież w jakiś tam sposób "blokuje" te pory ;)

ale i tak mam zamiar kupić ten ziaja bloker i wypróbować, tym bardziej, że on drogi chyba nie jest, prawda? ;)

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

errata

Cytat: aniak1211 w 06 Maj 2012, 12:02:12Po uzyciu etiaxilu naprawde sie czlowiek nie poci???

no tak działa, choć u mnie nie zawsze. Tzn ten tydzień pierwszy co się co dziennie używa to ok, później co drugi-trzeci dzień też spoko, ale jak już rzadziej to jednak się pocę

iksa_nl

Cytat: aniak1211 w 05 Maj 2012, 19:38:30Tu wiecej sposobow na inne plamy:)
http://www.kawencja.com/plamy.html

Dezodoranty

Usuwanie plam po dezodorancie - w zależności od rodzaju dezodorantu. Usuwanie plam po dezodorantach jest uciążliwe. Plamy takie czyścimy wywabiaczem, a następnie salmiakiem i płuczemy do czysta.

Perfumy

Większość perfum pozostawia na tkaninach plamy i usuwanie plam po nich stwarza niekiedy kłopoty. Skuteczne jak dotąd okazuje się czyszczenie czystym salmiakiem. Na koniec pierzemy w płynnym detergencie.

Pot, żółte plamy pod pachami

Na usuwanie plam z potu wystarczy czasami namoczyć tkaninę w soli albo pocierać żółte plamy szmatką nawilżoną roztworem spirytusowym w stosunku 1:1 (np. 50ml spirytusu i 50ml wody). Dobry jest również słaby roztwór soli szczawikowej. Można również użyć amoniaku.

hmm to moze jednak zgasic ten znicz na t-shirtem i sprobowac jeszcze raz ;)

didi_loczek

Cytat: iksa_nl w 07 Maj 2012, 10:51:08

Pot, żółte plamy pod pachami

Na usuwanie plam z potu wystarczy czasami namoczyć tkaninę w soli albo pocierać żółte plamy szmatką nawilżoną roztworem spirytusowym w stosunku 1:1 (np. 50ml spirytusu i 50ml wody). Dobry jest również słaby roztwór soli szczawikowej. Można również użyć amoniaku.

Wypróbuję dzisiaj i dam znać jaki efekt :).

justynaaaa2

Cytat: aniak1211 w 06 Maj 2012, 11:02:12
Po uzyciu etiaxilu naprawde sie czlowiek nie poci???
Ostatnio strasznie sie poce,dezodoranty nic nie pomagaja,a nawet mam wrazenie ze po uzyciu jest gorzej;D
Chyba sie skusze:)
naprawdę :)
ja się pociłam bardzo, żadne antyperspiranty na mnie nie działały (jak sobie to przypomnę to normalnie koszmar :blush:) od ponad 8 lat używam etaxilu, teraz już raz na 3-4 tyg., na co dzień zwykły adidas w sprayu i w ogóle się nie pocę :) dla mnie to chyba odkrycie życia :D
co do szczypania to zauważyłam, że mogę go używać z tydzień po depilacji depilatorem a po użyciu też muszę odczekać kilka dni z depilacją, ze 3 razy depilowałam się dzień po użyciu i zawsze szczypało a normalnie nic nie szczypie :)

golinda

działa działa, ale piecze...
choć rzeczywiście może nie mam super suchej skóry i dlatego

dzisiaj się w pracy spociłam, mimo że dwa dni temu na noc posmarowałam :zly:

aniak1211

Boje sie tego szczypania:D
Moze na poczatek spróbuje ten z ziai(ziaji??? ) ;):D
Pamietam ze vichy na poczatku byl supe,nawet przy upalnych dniach bylam sucha;)
ale to tylko pierwsze kilka dni;D