Wyprzedaze!

Zaczęty przez siog, 27 Gru 2008, 18:12:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: golinda w 05 Lip 2009, 20:15:59
no widzisz, bo niemcy nie mówią jop tak jak polacy, u nich to takie małe "u" gdzieś tam się jednak zawsze plącze, może dlatego tak Ci się wydawało ;)

bo to jet dlugie o, a my w polskim w ogole nie rozrozniamy miedzy dlugimi i krotkimi samogloskami. Najlepszy przyklad to wymowa Polen i Pollen przez Polaka, w obydwu przypadkach o bedzie tak samo brzmialo (chyba, ze go dobrze niemieckiego nauczono ;) )
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 05 Lip 2009, 20:26:41
bo to jet dlugie o, a my w polskim w ogole nie rozrozniamy miedzy dlugimi i krotkimi samogloskami. Najlepszy przyklad to wymowa Polen i Pollen przez Polaka, w obydwu przypadkach o bedzie tak samo brzmialo (chyba, ze go dobrze niemieckiego nauczono ;) )

tak jak polish po angielsku ;)

Dodany tekst: 05 Lip 2009, 20:27:55

portki pokażę jutro! obiecuję!

mayagaramond

zwierzatko_mojej_mamy -lol lol lol  opluty opluty opluty
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Wklejam kilka moich łupów :) Największa okazja to strój kąpielowy za 26.99 zł :D

Dodany tekst: pon 06 lip 2009 13:39:17 GMT-1

Imagine there is no hate

mayagaramond

Kurteczka b. fajna i te klapki z rylko b. mi sie podobaja. Maja obcas czy sa plaskie?

inkageo

Płaskie :) To był ostatni zakup, jak już dojść do auta nie mogłam  :mocking:
Imagine there is no hate

mobka

Mnie sie tez klapki z rylka podobaja. A w kostiumie podoba mi sie cena :D Jutro sie chyba wybiore na zakupy, bo stroj potrzebuje :)

nionczka

Douglas jest hiszpanski i tutaj tez mówia Duglas.

Dodany tekst: 06 Lip 2009, 19:58:35

Sliczne zakupy Inka! I te klapeczki... ach...

Ja sie tylko w dzieciece obkupilam a dzis bylam o krok od zakupu sukienki dla mnie. Ale cycki mi sie nie miescily w normlany rozmiar i chyba musze przymierzyc wiekszy. Chociaz licze na to, ze wróca jeszcze do dawnego rozmiaru.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: nionczka w 06 Lip 2009, 19:56:08
Douglas jest hiszpanski i tutaj tez mówia Duglas.

aha, to wyjasnia kwestie wymowy. Dzieki.

zwierzatko_mojej_mamy

nionczka nie wiem, czy mowilam, ale ostatnio zaczynam w za wielu wyrazach mowic h zamiast j lol lol btw - jak sie czyta hiszpanskiego Jaime?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magoo

inkageo fajne zakupy, szczególnie podobają mi się kolory, uwielbiam takie mocne

nionczka

zwierzatko_mojej_mamy

Jaime czyta sie "Haime". A co? Poznalas jakiegos?

zwierzatko_mojej_mamy

nionczka prowadze przebogata korespondencje mailowa ;D

www.annawilk.pl

suegro

inka fajowskie zakupy.
najbardziej się mnie podoba portfel, torebka i buty ryłko :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

supersluby.pl

buty ryłko - rewelacja ;)
www.SuperSluby.pl Wejdź i sprawdź co jesteśmy w stanie Ci zaoferować!

mobka

Chcialam sobie kupic te same klapki, ale jakos na zywo mniej mnie ujely :( Jakby kosztowaly polowe tego co kosztowaly, to moze jeszcze bym sie skusila, a tak to sie wstrzymalam.

Kasia

Cytat: inkageo w 06 Lip 2009, 17:37:25
Wklejam kilka moich łupów :) Największa okazja to strój kąpielowy za 26.99 zł :D

Dodany tekst: pon 06 lip 2009 13:39:17 GMT-1

nie chce Cie zmartwic ale w Carry ja kostiumu kupuje juz na ostatniej, ostatniutkiej wyprzedazy za 15zł lol lol lol

mam fioła na punkcie kostiumów ;) na wakacje woże cała kolekcje ;)

Dodany tekst: 10 Lip 2009, 06:45:02

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i musze sie poskarzyć, wczoraj bylismy na zakupach dla małego i dla dziewczynek jest full ciuszków a dla chłoców puste półki - toż to dyskryminacja!

I tak w każdym sklepie :(

szkoda że w springfildzie nie ma działu dziecięcego - tam na bank byłoby cos dla chłopaka ;)

inkageo

Ja na te klapki zupełnie nie zwróciłam uwagi w internecie, założyłam je w sklepie jakoś przypadkiem i okazały się tak wygodne, że nie miałam wyjścia ;)

Cholera Kasia, 15 zł? A to przepłaciłam :D
Imagine there is no hate

nionczka

Ja wczoraj kupilam sukienke, dla odmiany dla siebie a nie dla dziecka :-)

A kostiumów to ja mam az za duzo. Ciagle kupuje nowe a potem nie chodze na plaze chociaz metrem moge jechac nawet codziennie po pracy...

Kasia

Cytat: inkageo w 10 Lip 2009, 09:21:29

Cholera Kasia, 15 zł? A to przepłaciłam :D

no ale taka cena to juz na ostatnie ostatnie podrygi wyprzedazowe i juz wszystko przebrane, także ryzykowac by się nie opłacało ;)

fasolka1980

Kasia - tez na to zwróciłam uwagę. Widocznie ciuszki dla dziewczynek są atrakcyjniejsze - bo takie urocze  ;)  I tez mnie to wkurza, bo mały wybór dla chłopców

zwierzatko_mojej_mamy

a ja dopiero dzisiaj ide na zakupy :D zaraz zaplace rachunki i zobacze co mi tam zostanie na koncie :D

www.annawilk.pl

Angie

Cytat: fasolka1980 w 10 Lip 2009, 16:08:23
Kasia - tez na to zwróciłam uwagę. Widocznie ciuszki dla dziewczynek są atrakcyjniejsze - bo takie urocze  ;)  I tez mnie to wkurza, bo mały wybór dla chłopców

A ja ma inne wrażenie i zawsze mi się wydaje, że dla chłopaków jest  dużo rzeczy,
a jak mam coś wybrać dla Lenki to ciężko mi idzie lol lol lol

Kasia

Cytat: Angelos w 10 Lip 2009, 16:28:57
A ja ma inne wrażenie i zawsze mi się wydaje, że dla chłopaków jest  dużo rzeczy,
a jak mam coś wybrać dla Lenki to ciężko mi idzie lol lol lol

no co ty!
W smyku całe regały rózowe, w zarze to samo (jakie tam sa śliczne bluzeczki i sukienusie) w H&M wieszak wyprzedazowy cały w kswiatki i motylki ;)

mówie o wyprzedażach, bo wczesniej to tak po sklepach nie chodziłam

teraz wszystko chłopiece chyba juz sie sprzedało i same dziewczece zostały

justynaaaa2

Kasia mówiłam ci czemu tak jest  ;) rodzi się po prostu więcej chłopaków i wszystko już przebarne ;D