Wyprzedaze!

Zaczęty przez siog, 27 Gru 2008, 18:12:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

Cytat: doda w 10 Lip 2009, 21:25:05
justa byłąś na tej wyprzedaży? :)
no właśnie wróciłam :)
poszliśmy do sklepu, okazało się, że czynny do 24 więc najpierw poszliśmy na sushi a potem na ciuchy :D
już pisałam na plotach, że zakupiłam 2 bluzki, okulary przeciwsłoneczne i żółty płaszczyk a M. kupił sobie buty :)
w sumie ludzi od cholery, przed sklepem stał stolik z koreczkami i winem, ale już niewiele tego zostało ;)

calla

justynaaaa2 a moze tak foty??;-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

mayagaramond

haha, a ja bylam w wiedniu i olalam cala Mariahilferstraße (jak oxford streeet w londynie). ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

mayagaramond no brawo!

mayagaramond

Cytat: jo_miekka w 13 Lip 2009, 14:32:20
mayagaramond no brawo!

wnerwiaja mnie troche te ulice, gdzie nie pojedziesz wszedzie te same sklepy: zary, mng, H&M, orseye, promody itp. Nie powiem, ze nie kupuje tam ciuchow, ale jak gdzies dalej jade to chcialabym cos niespotykanego :) Ech, moglam kupic ten kapelusz...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

jo_miekka

mayagaramond to jest właśnie jedno z gorszych oblicz globalizacji...
Kiedyś jechało się do rodziny do Kalisza, Poznania, Gdańska i tam były zupełnie inne sklepy.
Teraz wszędzie to samo.
Nawet za granicą.

inkageo

Były inne sklepy, ale asortyment ten sam z Łodzi lub Chin ;)

Dodany tekst: 13 Lip 2009, 14:44:49

W Brzegu nie ma sieciowych sklepów, chyba tylko jeden House, a reszta to "U Grażynki", "Konfekcja damska", ceny jak w Solarze i Simple, a towar taki jak na placach targowych w większych miastach ;)
Imagine there is no hate

jo_miekka

Ooo niekoniecznie! Ja pamiętam, ze były zupełnie inne w Kaliszu i Szczecinie na przykład. Zawsze coś się kupowało.
Z Chin to są teraz właśnie w H&M etc. ...

Dodany tekst: 13 Lip 2009, 14:47:01

inkageo w moim rodzinnym mieście (wielkości mneij więcej Brzegu) też nie ma. Był outlet Reserved i Deserve ale chyba już nie ma. Reszta to, to co mówisz, ale jest jeden taki, który ma polską odzież świetnej jakości. Wzory i fasony dostosowane raczej do klientek, czyli pań lat 50, ale naprawdę niezłe! Moja Mama lubi.

inkageo

W Brzegu od kilku lat powstają tylko i wyłącznie sklepy typu "wszystko za 5 zł" i "tanie buty" (chińskie). Smutna rzeczywistość, ale widocznie tylko na takie artykuły jest zbyt..

Dodany tekst: 13 Lip 2009, 14:54:44

Mamy jedną księgarnię, w której dominują podręczniki szkolne i jest długa lada, która skutecznie oddziela klientów od książek.. Nie można ich nawet spokojnie pooglądać.. Marzy mi się mały empik..
Imagine there is no hate

jo_miekka

inkageo no to u mnie dokładnie to samo!
Śmierdzące kiermasze obuwnicze, wszystko za 5zł i stare sklepy, które są okrajane ze swojej powierzchni na rzecz banków i salonów telefonii komórkowej.

Dodany tekst: 13 Lip 2009, 15:03:15

No i my też nad Odrą :)

inkageo

Haha, też mamy w 70% lokali banki, głównie "dobre kredyty gotówkowe w 5 minut" i salony telefonii komórkowej.. Kiedyś były fajne drogerie z dużym wyborem polskich kosmetyków, a teraz rossmann wszystkie wykończył.
Imagine there is no hate

jo_miekka

inkageo a to w G. z drogeriami inaczej, nie ma Rossmana i sa właśnie takie fajne z dużym asortymentem. No i jest rynek :)
A mój maz to zawsze dżinsy w G. kupuje :)

jo_miekka

doda zapraszam :)
Ale nie wiem, czy wiesz, skąd ja jestem.

inkageo

Żeby było na temat - w Brzegu nie ma właściwie wcale wyprzedaży, przecież zawsze wszystko jest po 5 zł :D

Dodany tekst: 13 Lip 2009, 15:37:56

A i kolekcje się nie zmieniają, że wiosna 2008, czy wiosna 2009, cóż to za różnica :D
Imagine there is no hate

jo_miekka

doda pudło.
Ale widzę, że wiesz gdzie szukać przynajmniej :)
Pół piwa na razie.

jo_miekka

doda trochę dalej od morza.

jo_miekka

mayagaramond

jo_miekka

sonja

mayagaramond

Cytat: sonja w 13 Lip 2009, 17:04:31
Gryfino?

moj wujek pracowal tam w szpitalu.

zwierzatko_mojej_mamy

idac tropem off topu - czesto bywam w szpitalu :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Lip 2009, 17:33:23
idac tropem off topu - czesto bywam w szpitalu :D

w Gryfinie???

zwierzatko_mojej_mamy

nie - myslalam, ze bierzemy tylko jeden wyraz z poprzedniej wypowiedzi do wlaczenia do swojej :D dowolny lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

ale Wam zazdroszcze tych wyprzedaży!

takie piekne sukienki, bluzki widziałam a na razie nie moge sobie pozsolic na zakupy, bo figura jeszcze nie ta :(

eh zycie jest pełne poswieceń ;)