Wyprzedaze!

Zaczęty przez siog, 27 Gru 2008, 18:12:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: konwalia w 29 Lip 2009, 08:34:54
to fakt, mam kilka koszulek z tesco f&f pod kitel i są super, a dzisniny z solara szybko mi się mechacą, najtańsza linia zary też jest na jeden sezon

eeee no... w jeansy to trzeba zainwestować niestety - nigdy nie żałuję

Dodany tekst: 29 Lip 2009, 09:25:21

Cytat: effik w 29 Lip 2009, 09:04:15

A tak a propos wyprzedaży: gdzie mogą kupić teraz fajną i niedrogą kiecę na wesele?

w Zarze

szelma

Cytat: golinda w 29 Lip 2009, 09:24:54
eeee no... w jeansy to trzeba zainwestować niestety - nigdy nie żałuję

O dzianiny chodzilo - nie o jeansy :P lol.

effik

zwierzatko_mojej_mamy dzięki za szczegółowy opis :) wybieramy się tam looknąć na męskie ciuchy :)
mój D lubi kroje koszul z Tatuum, więc jeśli "nie gejowe i nie proste", to powinny być  ok :mocking:

golinda

Cytat: szelma w 29 Lip 2009, 09:36:55
O dzianiny chodzilo - nie o jeansy :P lol.

buahaha! rzeczywiście! :D

konwalia

dzianiny miały byc ;) jeansy to na lata są więc lewisy raczej

w zarze już wszystko przebrane, w monnari jest jeszcze wybór, tylko ceny wyzsze i fasony grzeczniejsze

kasiad

Cytat: mobka w 28 Lip 2009, 22:21:58
A moj uwielbia koszulowe takie z krotkim rekawem z carry ;)

mój też  ;)

golinda

Cytat: konwalia w 29 Lip 2009, 09:57:24
dzianiny miały byc ;) jeansy to na lata są więc lewisy raczej

kiedyś mi się podobały, ostatnimi laty chyba coś się stało z jakością
choć te, które mi wujek przywiózł z usa jakieś 12 lat temu nadal wyglądają super (tylko ciężko w nie wleźć :D )

mayagaramond

Moim zdaniem to ze na dzinsy trzeby wydac 200€ to mit. W zyciu bym tyle nie wydala. Na torbe, buty, plaszcze, ale nie na spodnie.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

maya ale levisy mozna kupic w outlecie za 150zł, 200euro w zyciu bym nie dała

golinda

Cytat: mayagaramond w 29 Lip 2009, 10:48:29
Moim zdaniem to ze na dzinsy trzeby wydac 200€ to mit. W zyciu bym tyle nie wydala. Na torbe, buty, plaszcze, ale nie na spodnie.

a ja nigdy jeszcze nie pożałowałam większej kwoty, za to zawsze w brodę sobie plułam, jak kupiłam jakąś taniochę, np. w reserved, czy zarze
btw, ostatnio u teściowej widziałam w jakiejś gazecie zdjęcia Victorii Beckham z torebkami Hermesa........ :dreaming: ogarnęła mnie nieopisana próżność ;)

mayagaramond

Cytat: konwalia w 29 Lip 2009, 10:50:08
maya ale levisy mozna kupic w outlecie za 150zł, 200euro w zyciu bym nie dała

tak, ale levisy to nie sa wysokopolkowe dzinsy, ze sie tak wyraze. Tak samo jak Zara i H&M sa made ich China ;) A jak ktos chce made in Italy albo made in USA (np. 7 for all Mankind) to trzeby wydac ok. 200€.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

mayagaramond, byłaś kiedyś w tym "outlecie" na granicy austriacko-włoskiej? (designer's outlet to się nazywa)

mayagaramond

Cytat: golinda w 29 Lip 2009, 11:04:09
mayagaramond, byłaś kiedyś w tym "outlecie" na granicy austriacko-włoskiej? (designer's outlet to się nazywa)

nie, ale bylam np. w Wertheim Village i na jesieni otwieraja outlet w Salzburgu. Moj szewagier kupowal swoje garnitury Hugo Bossa tylko w Metzingen w outlecie. Tam jest w ogole multum tych outletow, ale nigdy nie bylam.

Outlety nie sa glupie, ale tanio tam nie jest. Jak potrzebny ci jest np. porzadny garnitur to zamiast wydac w sklepie 600€ na Jil Sander kupisz tam za 300€.

golinda

no właśnie ja zajechałam, wracając z włoch
buty np. Marka Jacobsa były tańsze niż na przecenach na yoox
nic nie kupiłam, bo nic mnie na kolana nie powaliło, ale spore obniżki cen były

mayagaramond

Cytat: golinda w 29 Lip 2009, 11:22:48
no właśnie ja zajechałam, wracając z włoch
buty np. Marka Jacobsa były tańsze niż na przecenach na yoox
nic nie kupiłam, bo nic mnie na kolana nie powaliło, ale spore obniżki cen były

mnie wlasnie tez nigdy nic nie powalilo, a ja powalilo (czy tez b. spodobalo) to jednak w dalszym ciagu za duzo kosztowalo. Ciekawa jestem jaki bedzie outlet w salzburgu.

Aha - nie wiem, czemu te outlety mieszcza sie w takich pasudnych budynkach rodem z disneylandu.

golinda

Cytat: mayagaramond w 29 Lip 2009, 11:53:43

Aha - nie wiem, czemu te outlety mieszcza sie w takich pasudnych budynkach rodem z disneylandu.

coś w tym jest, tamten też był w takim niby pałacyku
ale uważam, że to o niebo lepsze niż Factory w Ursusie, który mieści się w obrzydliwym blaszaku ;)

mayagaramond

Cytat: golinda w 29 Lip 2009, 12:59:45
coś w tym jest, tamten też był w takim niby pałacyku
ale uważam, że to o niebo lepsze niż Factory w Ursusie, który mieści się w obrzydliwym blaszaku ;)

MOze mottem jest "poczuj sie jak ksiezniczka" ;)

fakt, ursus jest paskudny, ale kupilam tam pare rzeczy.

golinda

ja w factory kupiłam już naprawdę sporo fajnych rzeczy, ale ograniczam się głównie do Solara, Simple i Hexeline, ewentualnie jeszcze czasem Pole (tam są ciuchy polskich projektantów)
no i męża wyciągam na zakupy jeansowo/koszulowe, bo wszystkie te sklepy są

nionczka

Ja kiedys sie zajmowalam zawodowo outletami i wlasnie takie wyjasnienie czytalam, ze kupujac tam masz sie poczuc, ze Ty tez mozesz i dlatego maja miec takie budynki disneyowskie zamiast blaszanych hangarów.
Bylam raz w stanach w outletach co wygladaly jak dekoracja do filmu typu Polnoc Poludnie. A w Hiszpanii blaszaki w przemyslowych dzielnicach raczej kroluja.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: mayagaramond w 29 Lip 2009, 10:48:29

Ja na torbe bym raczej tyle nie wydała ;)

konwalia

ja mam jedne buty na które wydałam całą kase z 18stki, nigdy tyle za nic nie zapłaciłam, i teraz ich nie nosze, bo nie modne i żal je wywalić

mayagaramond

Cytat: Kasia w 30 Lip 2009, 10:42:32

Ja na torbe bym raczej tyle nie wydała ;)

moim zdaniem torbe "robi" stroj i w sukience z pimkie z ladna skorzana torba wyglada sie na pewnoe lepiej niz w sukience za 1000 z torba za 10 ;) (cud sie czasem zdarza, ale rzadko ;) )

zwierzatko_mojej_mamy

matko bosko - czlowiek przyoszczedzil na pimkie to teraz musi na torbe wydac ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Zwierzątko zamówiłaś sukienkę?
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

jeszcze nie - czasu mi brakuje ;) dzisiaj sobie skocze w ramach odpoczynku jeszcze do plazy i zobacze co tam daja ;) jak wybiore jakas do zamowienia to chcialabym moze jeszcze torbe i buty od razu, a nie mam czasu ogladac dzisiaj ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl