zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damka

a co dla 3 latka?
lego jest ok czy on za młody na takie klocki?

golinda

Cytat: damka w 15 Gru 2013, 20:17:07
a co dla 3 latka?

duplo

magdalinska

Cytat: damka w 15 Gru 2013, 20:17:07
a co dla 3 latka?
u nas szał zaczął sie, jak mial 3,5 roku. pierwszy zestaw dostał jak miał 2 lata, drugi duzy jak miał niecale 3, bawił sie, ale tak bez przekonania

marcheewka

Cytat: ishka82 w 15 Gru 2013, 18:24:19
zamówiłam automagiczną lodziarnię play doh :)

my mamy taką
http://merlin.pl/Play-Doh-Ciastolina-Magiczna-lodziarnia_Hasbro/browse/product/206,694352.html

podobna
Ola bawial sie2 dni, bo nie była w stanie wycisnąć lodów w tej lodziarni. Ja zresztą też z trudem wyciskałam. Posypka fajna, ale potem caaly dywan był w drobinach ciastoliny.

Stoi w szafie i czeka na lepsze czasy

Justynna

Kupiliśmy M. dużego gumowego dinozaura. Jeden prezent z głowy  :rotfl:

ishka82

marcheewka, podobna :) Domi uwielbia ciastolinę, a ja nie mam dywanu, więc sprząta się szybko i łatwo po zabawie :) nie wiem jak jej będzie szło wyciskanie, ale z robieniem "makaronu" w przedszkolu radzi sobie dobrze :)

iksa_nl

no wlasnie slyszalam, ze ciezko sie wyciska i te do krecenia tez ciezko ida...
Mlody dostanie zestaw budowlany z play doh, pewnie tez nie da rady sam i sie tylko bedzie irytowal...

Bratanicy meza kiedys kupilismy taki zestaw play doh dentystyczny, robilo sie zeby i jezyk i to szlo latwo, ale nie widze ich juz na allegro. Szkoda.

mobka

Mój ma dostać jakiś zestaw z autami, droga, ale dokładnie nie wiem, bo to chrzestna kupiła.

marcheewka

Cytat: iksa_nl w 16 Gru 2013, 14:18:18
no wlasnie slyszalam, ze ciezko sie wyciska i te do krecenia tez ciezko ida...
Mlody dostanie zestaw budowlany z play doh, pewnie tez nie da rady sam i sie tylko bedzie irytowal...

Bratanicy meza kiedys kupilismy taki zestaw play doh dentystyczny, robilo sie zeby i jezyk i to szlo latwo, ale nie widze ich juz na allegro. Szkoda.

no właśnie u nas był płacz, bo nie mogła wycisnąć, ciądle mnie wołała, potem już nie chciała się bawić. Woli foremki, pieczątki i tak się bawi ciastoliną.
Teraz chciała plastelinę, to jej kupiłam, jeszcze nie dałam.

konwalia

Amazon się spisał, przyszedł wczoraj domek, czeka mnie pewnie kilka godzin składania

marcheewka

Cytat: konwalia w 19 Gru 2013, 11:37:28
Amazon się spisał, przyszedł wczoraj domek, czeka mnie pewnie kilka godzin składania

fajnie

moja paczka z duplo dla Oli niestety utknęła na poczcie....
Od poniedziałku leży w Warszawie, dzwoniłam juz wszędzie i nic mi nie mogą poradzić, bo paczka zwykła moze isć 7 dni roboczych.

Jestem mega wściekła na tą kobietę, muszę teraz kupić dodatkowo inny prezent.

ddu

Cytat: konwalia w 19 Gru 2013, 11:37:28

ja byłam sprytna. dziadkowie  wysłali do nas paczkę z kuchenką, ja ją przekazałam mojemu tacie, pod choinką będzie stała złożona  :D

Dodany tekst: 20 Gru 2013, 22:33:28

a po duplo poszłam do sklepu lego na rogu

fajne prezenty dostanie H.

kotabma

marcheewka moze jeszcze dadza rade ja dostarczyc.
ja bym napisala list od mikolaja do Oli, ze jeszcze jeden prezent wyslal poczta i poczekalabym na te klocki.
Zosia lubi otrzymywac paczki i listy. jest to dla niej atrakcja. czeka na listonosza, otwiera paczke/list. wyjmuje zawartosc
super zabawa
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: marcheewka w 20 Gru 2013, 22:06:37Jestem mega wściekła na tą kobietę, muszę teraz kupić dodatkowo inny prezent.
Poczekaj, będzie frajda później, a to chyba nie jest jedyny prezent dla Oli?

justynaaaa2

macie jakiś pomysł co podłożyć pod puzzle piankowe, żeby się nie rozłaziły na kawałki? jakąś matę antypoślizgową?  :hmm:
chciałam być bardziej poprawna, nie zamawiać chińszczyzny za kilkanaście złotych i zamówiłam wyrób europejski, bez tych niby wszystkich toksycznych fcośtam, zapłaciłam kupę kasy i jestem zła, bo rozłazi się ta mata przy byle ruchu  :zly: kładę tam A., on 2 razy machnie ręką i już leży na podłodze, bo puzzle rozjechane :crazy:

ishka82

justynaaaa2, ja miałam chińszczyznę, kładłam bezpośrednio na panelach i było ok ;D teraz kuzynka Domi ich z powodzeniem używa ;D

justynaaaa2

ishka82 no wiem właśnie, że chińszczyzna jest ok, bo widziałam u wielu osób
przekombinowałam, nie wiem co mnie podkusiło  :headbang: muszę teraz ratować sytuację ;D

kotabma

justynaaaa2 mozesz je skleic jakims specjalnym klejem na stale ;)

justynaaaa2

kotabma właśnie nie chce ich sklejać bo to są litery, cyfry, znaki +  - więc za jakiś czas zostaną wykorzystane do bardziej edukacyjnych zabaw, poza tym A. je sobie fajnie sam wyciąga ;D
Przypomniało mi się że widziałam u rodziców taką matę antypoślizgową na rolce, musze jutro obczaić, może coś z tego wykombinuję :)

fasolka1980

justynaaaa2 o to chyba mamy te same. Igor się niemi bawi do teraz :D

jakoś nie zwróciłam uwagi na to rozłażenie się... :hmm:

marcheewka

Cytat: kotabma w 20 Gru 2013, 22:38:30
marcheewka moze jeszcze dadza rade ja dostarczyc.
ja bym napisala list od mikolaja do Oli, ze jeszcze jeden prezent wyslal poczta i poczekalabym na te klocki.
Zosia lubi otrzymywac paczki i listy. jest to dla niej atrakcja. czeka na listonosza, otwiera paczke/list. wyjmuje zawartosc
super zabawa

dzisiaj przyszło duplo! Kurier rano przywiózł, Ola oczywiscie sie zainteresowała - otwieramy!
Powiedziałam, że to paczka dla dziadka ;) i wróciła do swoich zajec.

Rano znajdzie je pod choinką, bo nie chcę czekac do wieczora, bo po wigilii też coś dostanie.

kotabma

marcheewka i jak?
u nas prezenty beda po popoludniowym spaniu :D tez nie czekam do wieczora bo nie zdazą sie nacieszyc. no i nie wiem jak bym te prezenty musiala dostarczyc i kto by sie przebrak za Mikolaja ;) a tak to powiem ze Migolaj byl jak spala i tyle

Kasia

u mnie mama zawsze kazała iść umyć ręce czy coś innego
ja wychodziłam z pokoju i zawsze wtedy dziwnym trafem Mikołaj nas odwiedzał lol

konwalia

A u mnie Daga od wczoraj opowiada, ze gwiazdor przyniesie Tomka i Piotrusia
Pytam, a jak coś innego? To będę płakała....aaa nie mam Tomka i Piotrusia

kotabma

konwalia to do tesco marsz :P
a tak poważnie to ucieszy sie z domku - zobaczysz

u mnie Z chce jeszcze Tomka i zestaw narzedzi (sruboktęty, śruby. młotki itp) - nie dostanie