zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

no przecież napisałam, że też mamy i też ok

dziewczyny, gdzie ja kupię trąbkę!!!!!

olgaaa1

Cytat: marcheewka w 10 Gru 2013, 13:20:00
jezuuu, nie gitare!

Ola dostała na mikolaja, chyba oszalejemy albo wywalimy ją przez okno ( gitarę, nie Ole)
Bierz pod uwagę, że to 5 letni chłopiec, po drugie cała rodzina gra na pianinie, śpiewa, więc to nie jest zabawka, tylko coś więcej

ishka82

Cytat: ddu w 12 Gru 2013, 12:09:22
no przecież napisałam, że też mamy i też ok

dziewczyny, gdzie ja kupię trąbkę!!!!!
przeoczyłam ;D a co do trąbki, to nie wiem ;D

aja

Cytat: olgaaa1 w 09 Gru 2013, 09:55:38mam 5-6 letnich chłopców,
u mojego 5 latka na topie są roboty, transformersy, lego ninja

marcheewka

Cytat: konwalia w 11 Gru 2013, 19:00:50
Dostałam maila z amazona, że maha opóźnienie w dostawie domków i maja je dostać 16-24.12
Mogę anulować i kupić coś bez sensu, ew dodatkowe tory do kolejkii sama nie wiem co zrobić, pewnie do wigilii nie dotrze 

witaj w klubie ;)

mnie już dwóch sprzedawców wystawiło!
a nie trzech! Smyk mi anulował zamówienie po tygodniu realizowania ( tuż przed mikolajkami), facet na allegro sprzedawał towar, którego nie miał.
A dzisiaj dostałam maila, ze lalki, którą zamówiłam w merlinie jest niedostepna u dystrybutora i anulowali zamówienie!

Wariacja! Jestem w czarnej dupie, nie wiem co się dzieje, nie zamawiałam na ostatnią chwile, a zostałam bez niczego teraz!

konwalia

Ja zamawialam 1,12 i mieli status na magazynie, zresztą nadal taki jest na stronie...
Zdecydowaliśmy, ze dostanie farby i kolorowanie plus zdjęcie domku, nie będziemy na sile kupować
A w przyszłym roku zamawiam w sierpniu i niech leży!

marcheewka

u nas jedynie doszedł pies Samby junior. Ponownie ;)
tym razem wypakowałam i uruchomiłam. Śmialiśmy sie z M z niego cały wieczór, ale no cóż... niech już go ma - w sumie to nie ja za niego płacę ;)

dostanie jeszcze gry, puzzle i lego duplo( supermarket, ale starszą wersję 5604 z pikającą kasą).
Lalkę najwyżej kupię później, jeśli nadal będzie chciała, bo u nas sie wieelka faza na duplo zrobiła.

zosia2007

marcheewka młody dostał tego psa Samby, ale nie junior, paskudny jest ale jemu się podoba :D

marcheewka

Cytat: zosia2007 w 13 Gru 2013, 10:01:05
marcheewka młody dostał tego psa Samby, ale nie junior, paskudny jest ale jemu się podoba :D

a którego? tego wielkiego czy tego co jęzorem liże?

Wszystkie sa paskudne, ale też uznałam ,że a co mi tam, mogę na niego nie patrzeć. Zresztą długiego żywota mu nie wróżę ;)

Teraz zastanawiam się nad taką skrzynką na skarby i biżuterię:
http://merlin.pl/Kimmidoll-junior-Komodka-Eden_The-Aird-Group/browse/product/206,1285591.html#fullinfo

no i co sadzicie o tym? Miałam kiedyś podobny, ale dla mniejszych dzieci i oddałam. Ale ten wydaje się ciekawszy

http://www.smyk.com/smily-play-tablet-zabawka-interaktywna,p1083237299,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Kasia

Cytat: marcheewka w 13 Gru 2013, 13:00:58no i co sadzicie o tym? Miałam kiedyś podobny, ale dla mniejszych dzieci i oddałam. Ale ten wydaje się ciekawszy

http://www.smyk.com/smily-play-tablet-zabawka-interaktywna,p1083237299,zabawki-gry-dla-dzieci-p
dużą masz córę, IMO za dużą na taka podróbe tabletu ;)
dzieci w tym wieku to juz ładnie na prawdziwych smigają, czy chociazby telefonach rodziców ;)

fasolka1980

marcheewka ty to wszystko tylko dla Oli kupujesz?

marcheewka

Cytat: Kasia w 13 Gru 2013, 13:02:53
dużą masz córę, IMO za dużą na taka podróbe tabletu ;)
dzieci w tym wieku to juz ładnie na prawdziwych smigają, czy chociazby telefonach rodziców ;)

ja nie mam prawdziwego  tabletu w domu i nie planuje. Telefony mamy normalne, do dzwonienia.
Skąd ma się nauczyć?

Chcę kupić zabawkę, nie pozwalam jej bawić się telefonem.

Dodany tekst: 13 Gru 2013, 13:10:39

Cytat: fasolka1980 w 13 Gru 2013, 13:04:01
marcheewka ty to wszystko tylko dla Oli kupujesz?

ale jak to wszystko?

pokazałam tablet i szkatułkę.

Bo w tym roku to ja wybieram prezenty od wszystkich - od dziadków jednych i drugich, od mojej siostry.

Od dziadków miała być lalka, ale już nie będzie, więc szukam czegoś innego. Rozważam ten tablet, szkatułkę.

Ile wasze dzieci dostają prezentów?

U nas od nas duplo
od jednych dziadków pies samby
od siostry -gry
od drugich dziadków tablet lub szkatułka

niewiemjaka

Cytat: marcheewka w 13 Gru 2013, 13:07:02Ile wasze dzieci dostają prezentów?
no niestety u nas pewnie też bedzie dużo (wg mnie) bo od dziadkow i chrzestnych, ale to nie beda duże prezenty, my juz nie kupujemy w tej sytuacji "od nas" :mocking:

no i probowałam drugich dziadków przekonac, żeby już nic nie kupowali.... bo nie będziemy na święta u nich, ale oni tak bardzo chcą... prezent dostanie w styczniu jak tam pojedziemy dopiero choc 'swiateczny'

marcheewka

Cytat: niewiemjaka w 13 Gru 2013, 13:13:47
no niestety u nas pewnie też bedzie dużo (wg mnie) bo od dziadkow i chrzestnych, ale to nie beda duże prezenty, my juz nie kupujemy w tej sytuacji "od nas" :mocking:

no i probowałam drugich dziadków przekonac, żeby już nic nie kupowali.... bo nie będziemy na święta u nich, ale oni tak bardzo chcą... prezent dostanie w styczniu jak tam pojedziemy dopiero choc 'swiateczny'

my będziemy u jednych i drugich i oni zawsze coś położą pod choinką. Wolę aby to było coś, co sama wybiorę, a nie jakąś pierdołę.

Angie

u nas też jest dużo, więc w tym roku mam dla Leny książki i zabawek nie będę raczej kupowała

prezenty dostaje od mojej mamy, siostry,  teściowej, szwagierki, chrzestnego, Miłosza braci,
babci,

ciężko to potem nawet spakować  :crazy:

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 13 Gru 2013, 13:13:47my juz nie kupujemy w tej sytuacji "od nas" mocking
kilka razy i nam się zdarzyło lol
ale ja nie lubie nadmiaru zabawek, bo mam taka swoja obserwację że im dziecko ma ich więcej w jednym czasie to się mniej niby bawi, tylko je nerwowo przerzuca i nie wie czym się bawić, wszystko nudzi po chwili itd :D

chociaż w tym roku bedzie na bogato ale monotematycznie, bo głownie lego :D

od nas nano robaki (chciał, podobały mu sie już od dawno to kupiliśmy, bo nawet je w liście do Mikołaja na pierwszej pozycji umiescił)
on mojej mamy Lego
od tesciowej Lego
od szwagra Lego
od kumpla dostał już Lego
od ciotki to nie wiem :)

także tak naprawdę pudeł pod choinką bedzie ale po rozpakowaniu to dwa prezenty beda Lego i robaczki :D

didi_loczek

O Kasia, u nas tak samo lol lol lol My kupiliśmy Wojtkowi duży, jeden prezent na Mikołaja. Pod choinkę dostanie od mojej mamy lego, od brata lego, teściowie też dadzą lego i chrzestna też lego lol lol. Pół bagażnika zajmą prezenty :D.

Angie

Kasia ja też zawsze sugeruję lego albo planszówki, ewentualnie samochody,
bo wiem, że tym się będzie bawić.

Kasia

my od zawsze ustalalismy prezenty tematycznie, rzucałam hasło i kto chciał to kupował co tam uważał, albo zgodnie z sugestią albo wg własnego pomysłu.
Michał dużo zabawek nie ma ale ma piekna kolekcję resoraków, którymi się do dzisiaj bawi, kolekcję samolotów, sporo duplo, teraz bedzie zwykłe Lego zbierał - uwielbia się bawić, buduje, ludzikami się bawi :D
ostatnio przyszedł do niego kolega, przez dwie godziny z lego budowali :D

Dodany tekst: 13 Gru 2013, 13:49:14

na planszówki jest plan jak się przeprowadzimy czyli urodziny i kolejne świeta :D

aniak1211

Moja D. nie dostanie duzo prezentow,
kupilam jej lalke ktora chciala,dokupie jeszcze szkatulke  z pozytywka i chyba tyle ;D
moze jakos pierdole dostanie od jednej kolezanki.
Moja siostra na Mikolaja wyslala jej sukieneczke a brat male lego.
W liscie do Mikolaja prosila o tablet ale za drogo jak dla mnie;)
Jak znajde promocje na lego friends to jej jeszcze dokupie;)

fasolka1980

ja się staram na maxa ograniczać ilość gadżetów, więc jesli moje dzieci dostaną po 2 to to już jest i tak za duzo. Sami im zabawek nie kupujemy. A dziadkom daje małe wskazówki, ale co by było ok, ale zawsze mowie, ze musi byc małe gabarytowo.

marcheewka - po prostu duzo tych zabawek pokazujesz i odnioslam wrażenie, ze mozna by tym obdzielić kilkoro dzieci.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: marcheewka w 13 Gru 2013, 13:07:02ja nie mam prawdziwego  tabletu w domu i nie planuje. Telefony mamy normalne, do dzwonienia.
Skąd ma się nauczyć?
no ja planuje tablet "dla mlodego", a sama skorzystam lol lol ale wlasnie przez to, ze nie ma sie skad nauczyc to kupie, zeby sie nauczyl ;)

Dodany tekst: 13 Gru 2013, 14:15:17

Cytat: fasolka1980 w 13 Gru 2013, 14:13:43marcheewka - po prostu duzo tych zabawek pokazujesz i odnioslam wrażenie, ze mozna by tym obdzielić kilkoro dzieci.
tez takie wrazenie odnioslam ;) ale ja opieprzam wszystkich, zeby nie kupowali, bo ma wg mnie za duzo, a jesli mama popelni jakas glupote to ona zostaje u niej ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Gru 2013, 14:14:19no ja planuje tablet "dla mlodego", a sama skorzystam LOL LOL ale wlasnie przez to, ze nie ma sie skad nauczyc to kupie, zeby sie nauczyl
my tak zrobilismy, bo tacy zacofani jestesmy ;) ale jak byla tablica multimedialna w przedszkolu i mlody tak kiepsko lapal jakies bańki czy cos, to postanowlismy go wprowadzic w swiat dotykowcow i uzywa tableta, do tego cwiczymy dyscypline, bo oczywiscie by duzo chciał grac i sie tym bawic, ale nie pozwalamy, bo sie garbi, bo oczy, bo wiadomo ;)
on gra glownie w Angry birds, gierki w Pou, kotka ma, jakies owoce, domino, po angielsku jakies puzzle kolory etc
a i ja korzystam :D wkrecam sie tez w jakies gierki, puzzle, kulki, Pou lol czy na strefe ;)

magdalinska

u nas prezentów jest mało. na mikołaja dostał od nas lego (moi rodzice się dołożyli), od teściowej plecak i pociąg tomek, od mojego brata samolot z Cobi i zbiór bajek. Od drugiego dostanie puzzle. Na swieta sa drobiazgi, moja mama kupiła chyba gre. i tyle

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 13 Gru 2013, 14:18:31do tego cwiczymy dyscypline, bo oczywiscie by duzo chciał grac i sie tym bawic, ale nie pozwalamy, bo sie garbi, bo oczy, bo wiadomo
ja chce mu kupic tez ku dyscyplinie, razem z minutnikiem do jajek dostanie lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl