zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fasolka1980

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Gru 2013, 14:14:19a jesli mama popelni jakas glupote to ona zostaje u niej Grin

my tez tak robimy, jak dzieciaki dostają cos wielkiego to to zostaje u dziadków ;D

Kasia

no ja jestem daleka od kupowania takiego niby tabletu, nie lubie takich zabawek, podejrzewam że dziecko szybko tym się znudzi.

Michał w zeszłym roku dostał taki badziewny tablet, jakaś chińszczyzna, której ja nie lubię ale jemu wystarcza :D też ma wydzielony czas na zabawę nim no chyba że sa goście ;)

a minutnik nam się popsuł lol trzeba nowy kupić.

mika

Zwierzu jaki tablet kupujecie Franowi? my będziemy chcieli Kali kupić na urodziny

zwierzatko_mojej_mamy

mika franowi, jak franowi ;P ja stawiam na szajsunga galaxy taba 2 - maja teraz fajne ceny, bo weszla 3 ;) 3 -1599, a dwojeczka juz za 699 widzialam ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Od nas Kalina dostanie grę "pycha micha" i dwie książki, od moich rodziców miała dostać konika pony (bo mówi o nim juz od miesiąca),, ale dostala w przedszkolu od MIkołaja więc coś innego muszę wymyślić i chyba zaproponuję mamie quercetti
Leon dostanie śmieciakrę little tikes i ksiażeczki a od moich rodziców zestaw narzędzi z firmy dumel :)
nic więcej nie planujemy, po świętach przyjedzie jeszcze szwagierka więc pewnie jakies drobiazgi przywiezie (tak sie umówiłyśmy) ja dla jej dzieci kupiłam gry planszowe

Dodany tekst: 13 Gru 2013, 14:38:10

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Gru 2013, 14:36:09
mika franowi, jak franowi ;P ja stawiam na szajsunga galaxy taba 2 - maja teraz fajne ceny, bo weszla 3 ;) 3 -1599, a dwojeczka juz za 699 widzialam ;)
ooo fajnie że  mówisz, dzięki!

ishka82

Domi na Mikołaja dostała ten keyboard, babciom i dziadkowi mówiłam, żeby nic nie kupowali, bo za dużo tego wszystkiego, a jeśli muszą, to żeby dorzucili się nam do keyboardu...moja mama się symbolicznie dorzuciła, a teściowa oczywiście kupiła 150 komplet ulubionych kredek Dominiki plus czekoladowy mikołaj i spinki do włosów ;D ale mam mądre dziecko, powiedziało jej, że ma dużo kredek w domu i nowych nie potrzebuje, ale chętnie zostawi u niej, bo nie ma czym kolorować, więc w sumie dobrze wyszło :D
pod choinkę kupujemy zestaw ciastoliny play doh (lodziarnię), bo tak chciała, moja mama pewnie się dorzuci, a teście nie wiem ;D ostatnio kasy mało mają, to może szaleć nie będą ;)
niestety ostatnio moje dziecko zakochało się w Furbym ;D i to nie z reklamy, tylko ktoś chyba do przedszkola przyniósł i bardzo jej się podobał, ja załamana, ale A. powiedział, ze jak jej nie przejdzie, to zarządzimy zrzutę na Furby'ego od wszystkich zamiast kupować kilka prezentów, to w sumie świetne wyjście :)
co do tabletów, to nie kupiłabym zabawkowego, Domi świetnie radzi sobie z aplikacjami na smartphone, ja mam sprytnego, bo z kącikiem dziecięcym, więc nie martwię się, że mi coś poprzestawia :) oczywiście umie go i normalnie włączyć, ale wie, ze nie wolno i nie ryzykuje raczej ;) za jakiś czas pewnie dostanie prawdziwy tablet ;D

marcheewka

Cytat: Kasia w 13 Gru 2013, 14:30:03
no ja jestem daleka od kupowania takiego niby tabletu, nie lubie takich zabawek, podejrzewam że dziecko szybko tym się znudzi.

Michał w zeszłym roku dostał taki badziewny tablet, jakaś chińszczyzna, której ja nie lubię ale jemu wystarcza :D też ma wydzielony czas na zabawę nim no chyba że sa goście ;)

a minutnik nam się popsuł lol trzeba nowy kupić.

no widzisz. Ola dostała taki komputerek jak miała 1,5 roku. Miał kilka przycisków, odgłosy zwierząt, liczby do 5 , literki a,b,c,d i melodie. Bawi się nim cały czas do teraz ( oczywiście z małymi przerwami), sama prosiła o "taki laptop, abym mogła przyciskać"

Dodany tekst: 13 Gru 2013, 15:00:52

hmm, czyli jednak odradzacie taki tablet?

chyba jestem zacofana, bo mam telefon Samsung galaxy s mini i on mi tylko do dzwonienia służy. Nie mam innego, tabletu, itp. gadżetów.
M ma służbową jakąś nokię, dotykową ale też bez bajerów.
U nas w domu telefony nie służą do zabawy.

No to zastanowię się jeszcze, nie wiem, czy Ola dostanie w przyszłosci tablet, możliwe, że dziadkowie będą chcieli jej kupić np. na urodziny...

konwalia

U nas w tym roku sporo tylko dlatego, ze Daga wyrosła z zabawek, aktualnie bawi się tylko kolejka, autkiem, kuchenka i czasem wózkiem dla lalek
Czas wyprzedac chyba "młodsze" zabawki

A tablet chcemy, a ze to drogo, to zbieramy paybacki, hak dobrze pójdzie to wiosną się uda i będzie na zajaca ;)

A domek dzis amazon wysłał, oby doszedł. Do tego od szwagra farma z eichhorna, id sis zdalnie sterowane auto, a od ciotki boombox

marcheewka

kurcze, szkatułka, którą wkleiłam odpada. Teraz zobaczyłam, że ona jest malutka 13 cm. Widziałam kiedyś w tkmaxx pudełka na biżuterię, może jeszcze będą.

a co sądzicie o mikrofonie?
Ola ostatnio dużo występuje, śpiewa, tańczy. Ma taki plastikowy, ale on nie wzmacnia głosu.
Ostatnio mówiła, ze chciałaby mikrofon....

aa i powiedziała, ze chce lalkę Monster high!
i jakieś equestia coś tam

zwierzatko_mojej_mamy

marcheewka to kup jej karaoke:

http://allegro.pl/karaoke-dla-dziewczynek-markowy-mikrofon-azusa-i3775815981.html

albo mikrofon z czyms, co nagrywa na jakis odtwarzacz ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Kalina dostała na urodziny mikrofon hello kitty ;) wzmacnia dzwięk i wygrywa jakieś melodie, dla moich dzieci (bo Leon też uwielbia) to jest hit
tak jak keybord i gitara ;)

marcheewka

Cytat: mika w 13 Gru 2013, 15:44:21
Kalina dostała na urodziny mikrofon hello kitty ;) wzmacnia dzwięk i wygrywa jakieś melodie, dla moich dzieci (bo Leon też uwielbia) to jest hit
tak jak keybord i gitara ;)

taki?
http://allegro.pl/smoby-duzy-mikrofon-ze-statywem-hello-kitty-echo-i3778789535.html

hmm
tylko ona chciałaby taki do ręki, bo również tańczy przy tych występach ;)

mika

mika

moje bardzo chętnie
a czy daje rade to nie wiem co jeszcze mogłby robić? nie mam porównania
pewnie mogłby cos tam nagrywać, ale ten tego nie ma i nie wiem w sumie czy to byłaby przydatna opcja
działa juz prawie pół roku mimo intensywnej eksploatacji i rzucania nim przez Leona wszędzie gdzie się tylko da

marcheewka

Cytat: mika w 13 Gru 2013, 16:40:24
moje bardzo chętnie
a czy daje rade to nie wiem co jeszcze mogłby robić? nie mam porównania
pewnie mogłby cos tam nagrywać, ale ten tego nie ma i nie wiem w sumie czy to byłaby przydatna opcja
działa juz prawie pół roku mimo intensywnej eksploatacji i rzucania nim przez Leona wszędzie gdzie się tylko da

nie, nie tego nie potrzebuję.
Fajnie byłoby jakby miał jakiś pogłos, wzmocnienie jakieś.
no i aplauz  ;) ale taki przycisk ma

mika

aplauz jest i wzmocnienie głosu też

kotabma

marcheewka ja bym kupila karaoke - moze Zosi na urodziny kupie ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: kotabma w 13 Gru 2013, 21:28:00
marcheewka ja bym kupila karaoke - moze Zosi na urodziny kupie ;)

hmm, zastanawiałam sie ,ale to nie to. Jeszcze nie teraz.
Ona nie śpiewa z radia, nie słucha nawet za bardzo, ona tworzy własne piosenki i własne show ;)

usadza lalki i miśki i robi im występy.

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Gru 2013, 14:36:09stawiam na szajsunga galaxy taba 2 - maja teraz fajne ceny, bo weszla 3 wink 3 -1599, a dwojeczka juz za 699 widzialam wink

Kurde,moze poszukam w swieta jak juz beda wyprzedaze i tez kupie;)
Wczoraj wlnie na szajsungi patrzylismy ale byly drooogie.
Jak nic taniego nie znajde to powiem dziadkom i chrzestnym by na urodziny zamiast zabawek to kase dali,ja reszte doloze:)

My tez nie posiadamy za duzo gadzetow ale D. orientuje sie w tabletach,telefonach i innych wynalazkach:D lepiej niz ja:D

golinda

Cytat: marcheewka w 13 Gru 2013, 15:29:38a co sądzicie o mikrofonie?

moja ma. to jest urodzona artystka, uwielbia wystepy i jest mocno wykorzystywany.
ze statywem, wzmacnia głos.

Dodany tekst: 14 Gru 2013, 14:21:57

Cytat: marcheewka w 13 Gru 2013, 15:29:38aa i powiedziała, ze chce lalkę Monster high!

i to jest coś, czego nigdy nie kupię
ja pierd... kto wymyślił taki koszmar?

aniak1211

Cytat: golinda w 14 Gru 2013, 14:20:37i to jest coś, czego nigdy nie kupię

No wlasnie,kto to wymyslil?
I dlaczego dzieci za tym tak szaleja?

marcheewka

Cytat: golinda w 14 Gru 2013, 14:20:37
moja ma. to jest urodzona artystka, uwielbia wystepy i jest mocno wykorzystywany.
ze statywem, wzmacnia głos.

Dodany tekst: 14 Gru 2013, 14:21:57

i to jest coś, czego nigdy nie kupię

a jaki ma?

ishka82

zamówiłam automagiczną lodziarnię play doh :)