zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotabma

olgaaa1 a make, cukier, piasek w piaskownicy i takie rzeczy dotyka?
bo ja wiem ze moja przyjaciolka musiala cwiczyc z corka dotykanie roznych dziwnych "substancj", przedmiotow. pokonanie tego strachu wcale nie bylo latwe - wkroczyl psycholog zalecajac wlasnie rozne cwiczenia
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Kotabma, piasek Gabrysia na pewno dotyka :)

Moj palcami by tez nie malowal, bo oj,oj brudne! Przeciez przy piernikach tez co chwile musialam mu reke wycierac. Z plakatowkami jest to samo. Ciastoline dotyka, ale nie ugniata ;)

kotabma

Cytat: mobka w 18 Gru 2012, 22:13:33Moj palcami by tez nie malowal, bo oj,oj brudne!
ale nie wymiotuje jak dotknie ;)

Zosia tez z tych czysciochow raczej - dopiero w zlobku sie nuczyla troche brudzic ;) na poczatku tez farb nie uznawala, piasku nie dotykala itp bo "bubne jąćki" (brudne raczki) i ryk oraz bieg do lazienki lub po mokte chusteczki ;)

olgaaa1

Piasek uwielbia i jego się nie boi, ale jak piasek jest już mokry i przylepia się do rączek to jest od razu wycieranie i skrzywiona buzia. Jak coś je i ma brudne ręce też od razu do łazienki i mycie.
Farb nie mogła się doczekać, po czym jak zanurzyła palec to z wymiotowała i teraz się zastanawiam czy konsystencja, czy brud czy zapach, bo te farby mają taki dość specyficzny błotny zapach.
Wyglądało to tak, że zanurzyła palec, spojrzała, że brudny i zwymiotowała. Na ciastolinę tylko się krzywi i trzęsie :)

kotabma

Cytat: marcheewka w 19 Gru 2012, 12:25:59czyli lepsze będą wyciskane tubki na jakieś naczynko?
obojetnie czy z tubki czy z pudeleczka, grunt zeby nie dawac wszystkiego na raz
ja z tych malych plastikowych pudeleczek wykladam jakas lyzeczka po lekach na cos co pozniej najlepiej wywalic a nie myc (pokrywka plastikowa od pudelka z lodami sprawdza sie idealnie :D)

jusia

Fran ostatnio przy okazji pierniczenia wrocil so swoich starych zabaw:
trochę mąki na blacie kuchennym i FRan rozjezdza ja samochodami (chodzi o ślady opon), w tym roku nastąpilo wzbogacenie zabawy o sitko, przez ktore posypywal autka mąką (że niby śnieżyca) :D :D
dziś malowaliśmy obrazki pastą do zębów i oczywiście na końcu pasta na tekturkę i rozjeżdżanie samochodami pasty  :crazy: :crazy: to samo dotyczy wody, zupy  :crazy: :crazy:  nasiona fasoli z kolei przewozi na przyczepkach, ładuje, przepycha koparą, spychaczem :D :D
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

elve

Dla Ani kupiłam Carcassone dla dzieci, tzn niezupełnie dla Ani, dla siebie też ;)

My mamy teraz projekt miasto, rysujemy mapy, budujemy miasto
I wreszcie dorosła do domina (w sensie ze wreszcie jej to sprawia frajdę)

Angie

elve tez mamy carcassone dla dzieci :)
U nas w ogóle wszelkie planszówki to hit.
W nogi stonogi gramy min. 10 raz dziennie :D

marax

poleczcie jakas gre dla mojej laury planszową . grzybki juz mamy .

Angie

marax my gramy w nogi stonogi, w chińczyka, w carccasone, w tęczę,
memo.

abkasia

W carcasone lena gra?wow

Angie

abkasia jest wersja dla dzieci.

magdalinska

Kasia

Ha, Michał całkiem przypadkiem odkrył że w sierpniu na ekrany kin wchodzą Samoloty :D

może w końcu będę miała mu co kupować :D

marax

oglaszam konkurs na najbardziej idiotyczna zabawke dla dzieci - prezent dla Laury ..............

przez godzine nie moglismy jej uspokoić w Wigilie .............

Angie

marax aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

kto jej to kupił ???  :headbang: :headbang: :headbang:

Kasia

lol niezła gra lol
Uczy refleksu ;)

marax

na tym filmie dźwięk jest przekłamany . On wydaje taki odgłos jakby 4 pitbule rzucały sie na ciebie .........

ishka82

marax :padam: kto jej to kupił ??? :stupid:

rubin04

a... umarłam :rotfl:

Dodany tekst: 02 Sty 2013, 09:49:01

Zważywszy na to jak P. boi się psów to ta gra by go chyba na zawsze pogrązłyła w strachu :crazy:

mobka

Mnie sie podoba, ale bez dzwieku obejrzalam ;)

Justynna

A z fajnych zabawek to polecam polecane przez ddu memo: http://www.kidstown.pl/product/id/5592,rybki-gra-memo :)

magdalinska

marax moj bratanek dostał to na Mikołaja, ale on w lutym skonczy 7lat, grałam w to z nim, sama niezle sie przestaszyłam tego psa kilka razy ;)