zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: zuzia w 12 Lut 2013, 12:59:14
no i warto jednak zagrać chociaż raz zanim się opinię wystawi :D
gralismy na początku mysląc ze to nie działa ( myslalam że to na baterie jest ) . PO CZYM okazalo sie że dzieci nie radzą sobie z naciskaniem ( u nas cieżko ta glowa chodzi) .

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 12 Lut 2013, 13:01:32nie wolałabyś żeby to było co innego ?
ale jemu rozpina się fartuch i łapki idą do góry.
ja tam nic złego w tym nie widzę.
ale może dlatego, że grałam.

niewiemjaka

Cytat: zuzia w 12 Lut 2013, 13:02:42ale może dlatego, że grałam.
pewnie wygrywałaś i dlatego :D no wiem, że nie pęka tylko odpina pasek, na tej reklamie "pęka"
niech będzie, że edukacyjna i uczy umiaru w jedzeniu hambugsów :)

marax

Cytat: zuzia w 12 Lut 2013, 13:02:42
ale jemu rozpina się fartuch i łapki idą do góry.
ja tam nic złego w tym nie widzę.
ale może dlatego, że grałam.
a czego ona uczy tak w gruncie rzeczy ? obżerać się hamburgerami ?

zuzia

Cytat: marax w 12 Lut 2013, 13:04:45
a czego ona uczy tak w gruncie rzeczy ? obżerać się hamburgerami ?
ale to ma być gra dla zabawy.
MUSI uczyć?

marax

Cytat: zuzia w 12 Lut 2013, 13:07:01
ale to ma być gra dla zabawy.
MUSI uczyć?

coś pokazuje . Mozna obżerać się do momentu żeby nam brzuch nie pękł . Dziecko uczy sie przez zabawę ja nie bardzo chce żeby uczyło się takich rzeczy . Nie mowiąc juz o tym psie ktoremu kości zabieramy ..........

niewiemjaka

nie, dla mnie NIE MUSI uczyc, moze byc sama zabawą, wiele takich jest
ale żeby chociaż nie pokazywała "złych" rzeczy... tak jak ta o tym psie,
tutaj z tym prosiakiem też nie jestem pewna, mam niesmak, czy to nie ja robie mu krzywde temu zwierzeciu? że go napycham tak (niezdrową zywnoscia na dodatek lol) aż trzaska mu pasek, rozumiesz o co chodzi?

no ale żeby nie było, aż taka 'purystką' zabawkowa nie jestem, pewnie jakby dostal to bysmy grali, po prostu sama bym jej nie wybrała ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez mam niesmak z prosiakiem, uwazam, ze jest glupia - sam pomysl napychania komukolwiek brzucha do granic wytrzymalosci, czy to skory czy paska jest bez sensu i nikt mnie nie przekona, ze to jest fajne ;) nawet jakbym dostala to bym nie grala ;) akurat ta gra mnie zniesmaczyla od poczatku jej reklamowania w tv -  dla mnie jest na podobnym poziomie jakby byla "dawaj szoty z wodki krolikowi, az sie porzyga" ;) nawet jesli przy szocie trzeba bylo dodawac, odejmowac i calkowac w ramach nauki ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

Mnie też te gry nie przekonują. No i estetyka nie moja.
Podobnie jak nie przekonywały mnie szczeniaczki uczniaczki, stoliczki i inne tego typu

Poza tym, niezmiennie bawi mnie umieszczanie cyfr, liter na zabawkach przeznaczonych dla małych dzieci. Wystarczy narysować na zabawce literę i rodzice się cieszą, ze edukacyjna

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 12 Lut 2013, 13:12:19nie, dla mnie NIE MUSI uczyc, moze byc sama zabawą, wiele takich jest
ale żeby chociaż nie pokazywała "złych" rzeczy... tak jak ta o tym psie,
tutaj z tym prosiakiem też nie jestem pewna, mam niesmak, czy to nie ja robie mu krzywde temu zwierzeciu? że go napycham tak (niezdrową zywnoscia na dodatek ) aż trzaska mu pasek, rozumiesz o co chodzi?

no ale żeby nie było, aż taka 'purystką' zabawkowa nie jestem, pewnie jakby dostal to bysmy grali, po prostu sama bym jej nie wybrała

zgadzam się. Chociaż gry nie znam. Moim zdaniem nie musi uczyć, nie wszystko musi być edukacyjne. Często wolę, żeby nie było, ale pewne treści mnie zniechęcają. Jak już ktoś myślał, to mógł pomyśleć nad czymś bardziej dla dzieci. Jak nie ma pozytywnego przekazu, to niechbędzie neutralny. To jak ze strzelaniem do celu. Mechanika taka sama jak rzucanie piłką do kosza, a jednak strzelanie to strzelanie. Nie ważne, ze na niby. O, i przy okazji wydało się, ze jestem przeciwniczką zabawek militarnych. Chociaż J. się na takich wychował i nie znam większego pacyfisty, no może Bono :-)

Dodany tekst: 12 Lut 2013, 13:32:40

Cytat: elve w 12 Lut 2013, 13:26:52Poza tym, niezmiennie bawi mnie umieszczanie cyfr, liter na zabawkach przeznaczonych dla małych dzieci. Wystarczy narysować na zabawce literę i rodzice się cieszą, ze edukacyjna
na banknotach i monetach też są, są edukacyjne?
Moje dziecko uczy się czytać na logotypach supermarketów, ale nie staną się przez to edukacyjne.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ziuta

Cytat: marax w 12 Lut 2013, 12:58:58i trzeba go karmić tak żeby sie ten pasek nie otworzył . Czyli nie wiem jak to zaplanowac
ale tu nie chodzi o planowanie tego żeby świnia pękła, tylko pozbycie się hamburgerów właśnie zanim pęknie
to jest z założenia gra dla kilku osób, losujesz kostką kolor hamburgera, wrzucasz w świniaka kanapkę w wylosowanym kolorze i naciskasz na głowę odpowiednią ilość razy (tyle ile jest napisane na hamburgerze), chodzi o to, żeby się pozbyć wszystkich hamburgerów, kto przekarmi świnię odpada z gry
pewnie, że nie jest to gra edukacyjna, ale bez przesady

Justynna

Kupiłam wczoraj "Małą wielką myszkę" w Biedronce: http://www.granna.pl/produkt,mala-wielka-myszka
Bardzo fajna, ładnie wykonana, no i kosztowała tylko 9,99 zł :)

jestynka

Cytat: elve w 12 Lut 2013, 13:26:52
Mnie też te gry nie przekonują. No i estetyka nie moja.
Podobnie jak nie przekonywały mnie szczeniaczki uczniaczki, stoliczki i inne tego typu

Poza tym, niezmiennie bawi mnie umieszczanie cyfr, liter na zabawkach przeznaczonych dla małych dzieci. Wystarczy narysować na zabawce literę i rodzice się cieszą, ze edukacyjna

:highfive:

vobi

Cytat: elve w 12 Lut 2013, 13:26:52Podobnie jak nie przekonywały mnie szczeniaczki uczniaczki, stoliczki i inne tego typu

o, a juz myslalam ze tylko ja mam jakies dziwne opory przeciwko tego typu zabawkom :)

zuzia

Cytat: ziuta w 12 Lut 2013, 13:55:26ale tu nie chodzi o planowanie tego żeby świnia pękła, tylko pozbycie się hamburgerów właśnie zanim pęknie
to jest z założenia gra dla kilku osób, losujesz kostką kolor hamburgera, wrzucasz w świniaka kanapkę w wylosowanym kolorze i naciskasz na głowę odpowiednią ilość razy (tyle ile jest napisane na hamburgerze), chodzi o to, żeby się pozbyć wszystkich hamburgerów, kto przekarmi świnię odpada z gry
pewnie, że nie jest to gra edukacyjna, ale bez przesady
:highfive:

aniak1211

Co bedzie lepsze???
Kocyk czy projektor???
Idziemy do znajomych ktorym wlasnie urodzilo sie dziecko i tak sie wacham.
Ubranek pewnie ma i dostanie od innych;)

http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/9004423.htm

Kocyk tego typu,ladne,zywe kolory;)
http://www.mamasandpapas.com/product-gingerbread-striped-knitted-blanket/786009400/type-i/

konwalia

kocyk ładniejszy :)

projektora nie miałam, miałam karuzelę FP z jakimiś tam efektami na suficie, ale Dagi to nie interesowało(za to karuzela leży na regale, bo jak P. ją usypia, to musi grać)

aniak1211

Ten kocyk bardzo mi sie podoba,ma piekne kolory:)
A projektor to chyba dla szarszego dziecka,
moja D. by sie cieszyla;)
Do kocyka dokupilabym jakis gryzak;)
Dzieki:)

konwalia

aniak1211

To biore kocyk:)
Dzieki za rady,soczkiem polewam:)

golinda

naszej miłośniczce kosmosu kupiliśmy Ziemię ;D

http://www.celestialbuddies.com/shop/

aniak1211

Cytat: golinda w 23 Lut 2013, 11:09:58
naszej miłośniczce kosmosu kupiliśmy Ziemię ;D

http://www.celestialbuddies.com/shop/
Fajna:)

kupilam kocyk:)
Ledwo zdazylam przed praca;)
i wzielam ostatni,kilka dni temu wisiało ich mnóstwo,ale cena byla atrakcyjna;)
Polowe taniej niz w mamas&papas;)

sonja

golinda fantastyczne te zabawki!
Moją ulubioną planetą (!) w dzieciństwie był Jowisz.
Osikałabym się ze szczęścia mając taką maskotkę.

A może kupicie Nince gwiazdkę i nazwiecie jej imieniem? http://www.starregistry.com/

golinda

sonja, fajny pomysł, ale ona jeszcze nie zakuma :)
może za parę lat, choć wtedy już pewnie zapomni o swojej fascynacji kosmosem :D