zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

Cytat: mobka w 19 Gru 2011, 19:58:32
Dlaczego akurat ten?

bo lżejszy niż kettler, w tej grupie cenowo-rozmiarowej która mnie interesuje puky ma też regulację kierownicy,, nie tylko  siodelka, no i sprawdzony przez dzieci koleżanek ;) i mam prawie pewność że do niego dorośnie, bo on jest od 30 cm długości nóżki, a kettler od 33, jakbym miała sponsora to bym chciała wishbone :D
ale jeszcze się też zastanawiam nad tym: http://www.aktywnysmyk.pl/mini-micro-seat-jezdzik-i-hulajnoga-mini-micro/559-jezdzik-hulajnoga-mini-micro-seat-niebieska.html
ale to nowość na naszym rynku i nie znam opinii (hulajnogi są bardzo chwalone), mam nadzieję że do momentu jak bede kupować to jakieś opinie się pojawią

Cytat: olgaaa1 w 19 Gru 2011, 20:51:57bo kolana do przodu a stopny na zewnątrz.
jak rozmiar rowerka jest dobrze dobrany to nie ma możliwosci żeby dziecko mialo stopy na zewnątrz, a że kolana do przodu - no cóż przy schozeniu ze schodów tez ma do przodu i jasne że to nie jest najzdrowsza pozycja dla stawów ale co zrobić? nei chodzić po schodach?
rowerek biegowy powinien być dobrany nie dowysokści ciała dziecka a do długości nóżki: http://www.aktywnysmyk.pl/8-rowerki-biegowe

mobka

Cytat: mika w 20 Gru 2011, 13:54:43bo lżejszy niż kettler, w tej grupie cenowo-rozmiarowej która mnie interesuje puky ma też regulację kierownicy,, nie tylko  siodelka, no i sprawdzony przez dzieci koleżanek

Cenna uwaga. Ja pewnie i tak bede kupowac dopiero latem/jesienia. Bo jak na razie Kuba musi zaczac dobrze chodzic ;D

Justynna

Cytat: mobka w 20 Gru 2011, 13:59:23
Cenna uwaga. Ja pewnie i tak bede kupowac dopiero latem/jesienia. Bo jak na razie Kuba musi zaczac dobrze chodzic ;D

a ja nawet nie na te wakacje, może w dopiero wiosną/latem 2013 ;D

mobka

Cytat: Justynna w 20 Gru 2011, 14:06:12a ja nawet nie na te wakacje, może w dopiero wiosną/latem 2013
Dlaczego? Za rok (w sensie 2013) moglabys go juz na normalny rower przestawiac, jakbys mu na wiosne/lato kupila biegowy.

Justynna

Cytat: mobka w 20 Gru 2011, 14:10:06
Dlaczego? Za rok (w sensie 2013) moglabys go juz na normalny rower przestawiac, jakbys mu na wiosne/lato kupila biegowy.
może się mylę, ale wydaje mi się, że jest jeszcze za mały i nie da sobie rady na biegowym ;D

mika

Cytat: Justynna w 20 Gru 2011, 14:21:56
może się mylę, ale wydaje mi się, że jest jeszcze za mały i nie da sobie rady na biegowym ;D

może tak być, ale nie musi
Kalina juz teraz próbuje wsiadać  na rowerek koleżanki (ale jest za duży), nie siada na siodełko bo za wysoko  o jakieś 2 cm, ale nogami drepta
bedzie próba generalna na wiosnę
a moja to raczej taka malutka jest ;) i nieporadna ;) jak pijany zając w kapuście ;D jak sobie nie poradzi to poczekamy do jesieni

Justynna

mika, no mam taką wizję, że nie daje rady, że będzie się przewracał i się zniechęci w końcu. Ale to dobry pomysł, by zrobić test. Córka mojej sis ma taki rowerek :) Wiosną możemy "przymierzyć" do niego Miśka :D

kotabma

ja Z zamierzam kupic na wiosne - ale ona z tych niestrachliwych i nieplaczacych dzieci jak cos sie stanie wiec luz.
najwyzej jak jej sie nie spodoba to rowerek poczeka na lepsze czasy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

Cytat: Justynna w 20 Gru 2011, 14:27:53mika, no mam taką wizję, że nie daje rady, że będzie się przewracał i się zniechęci w końcu.
z moich osobistych obserwacji wynika raczej że dzieciaki próbują do skutku ;) ale wiadomo, dzieci sa różne, jak nie będzie chciał to nie ma co zmuszać
moich koleżanek dzieci zaczynały przygody z laufradami w wieku 18mż-2 lat i wystarczało4 dni do tygodnia na opanownie jazdy na takim rowerku, zobaczymy jak pójdize Kalinie :D

Justynna

Cytat: mika w 20 Gru 2011, 14:36:39
z moich osobistych obserwacji wynika raczej że dzieciaki próbują do skutku ;) ale wiadomo, dzieci sa różne, jak nie będzie chciał to nie ma co zmuszać
moich koleżanek dzieci zaczynały przygody z laufradami w wieku 18mż-2 lat i wystarczało4 dni do tygodnia na opanownie jazdy na takim rowerku, zobaczymy jak pójdize Kalinie :D
no zobaczymy w takim razie :) Zawsze mogę kupić i potem czekać aż M. dorośnie, tak jak ze sankami :D Kupiliśmy rok temu pod choinkę. Tamtej zimy był na nie za mały, a tym roku jeszcze nie było sprzyjających okoliczności pogodowych :D

mika

Justynna ja sanek w zeszłym roku nie kupiłam, a teraz chyba nie doczekam się na śnieg  :rotfl: mój mąż się śmieje że w tymroku właśnie zamiast sanek to powinnismy Kalinie kupić rower, chociaż taki trójkołowy  :rotfl:

Kata

My już A. kupiliśmy rowerek biegowy, drewniany TupTup. Niestety mimo pomiarów nóżki okazał się ona troszkę za wysoki, ale A. wywiercił jeszcze jedną dziurkę i obniżył siodełko tak, że teraz Mała dotyka nogami ziemi. Lubi rowerek i robi pibi bibi jak na niego wsiada, ale na razie sama jazdy nie załapała. Trzeba jej pomagać. Ale za to bardzo ładnie już wsiada, zsiada i trzyma się kierownicy, więc myślę, że za jakiś czas zechce odpychać się sama nogami, bo na razie to unosi je do góry i chce być wożona :D

http://tuptupbikes.eu/product/mini/
Pozdrawiam

Kata

Justynna

mika  :rotfl:
A ja pozbyłam się wózka (dużej spacerówki) i została nam tylko parasolka, no bo przecież zimą na spacer lepiej na sankach niż w wózku :D :D :D

Kata

golinda U nas A. od początku się do niego bardzo wyrywa, choć na razie to jak pisałam sama nie jeździ, tylko jest wożona i się oswaja. A Miś to oczywiście obowiązkowo z nią jeździ, czasem jeszcze parę innych przedmiotów próbuje upchać do tego koszyczka :D Jak znajdę chwilę to zrobię jej zdjęcie i może jak pokażesz N. jak inne dziecko na nim chętnie siedzi to też zachce :)
Pozdrawiam

Kata

Kata

Cytat: golinda w 20 Gru 2011, 15:23:13
ja powiem: zobacz Ninko, jak dziewczynka ładnie jeździ
a Ninka mi odpowie: a Ninka nie!

Świetne ma teksty  :rotfl: :rotfl:
Pozdrawiam

Kata

marcheewka

Cytat: golinda w 20 Gru 2011, 15:23:13
ja powiem: zobacz Ninko, jak dziewczynka ładnie jeździ
a Ninka mi odpowie: a Ninka nie!

super tekst ;)

feeling.good

odebrałam dziś dla Stacha prezent mikołajkowy od firmy ;) Mata edukacyjna: http://zakupy.linkbaby.pl/do/item/80726/Mata-Interaktywna-Madra-Glowka-Smily-Play,80726

Przeznaczona dla dzieciaków od 3 lat, ale Stach potrafił się już nią zająć. Oczywiście nie wykorzystuje wszystkich funkcji, ale odszukiwanie niektorych kolorów, przedmiotów czy kształtów idzie mu całkiem nieźle. Chyba moge polecić :)

Przed chwilą trafiłam przypadkiem na zabawki Kaszubebe: http://www.misialala.pl/kaszubebe
Bardzo podoba mi się, jak są wydane gry: memo, połówki, domino. I do tego cena fajna.

nionczka

Jak oceniacie prezenty gwiazdkowe?
U nas domek drewniany to rewelacja, strzal w 10. Ale z ukladanka gwozdzikowa troche przecenilam zdolnosci koncentracji mojego dziecka. Fakt, ze kupilam zestaw od 4 lat i jest troche trudny, ale samej jej sie nie chce jeszcze tego ukladac.

OlaFasola

nionczka, Mikołaj dostał głównie duplo. Różne zestawy i dużo podstawowych klocków. Teraz już mamy z czego budować, choć nie wiem czy większą radochę ma z tego Mikołaj czy my z Markiem. Ale nasze dyskusje na temat architektury budowli duplowych bywają absurdalne :D M już teraz ogląda i planuje które lego dostanie Miko jak jeszcze trochę podrośnie.
Dostał jeszcze walizkę trunki, to takie miej zabawkowe, ale w podróżach na pewno się przyda.

Pozostałych podarunków nawet nie komentuję, bo ich jakość jest tak fatalna, że strach to dziecku do zabawy dać. Nie wiem po co kupuje się taki szajs.

zuzia

u nas większość trafiona.
2 prezenty są "na potem" bo przeceniono możliwości M. ale to spoko, wolę tak niż w drugą stronę.

M. bardzo się podobały zestawy torów do tomka i przyjaciół i klocki duplo. zestaw z traktorem tomem to już w ogóle :)
natomiast czekoladek, ptasich mleczek, cukierków, batoników, wafelków etc. mam całą torbę. i muszę to oddać tudzież przetopić przy jakichś wypiekach bo nie sposób tego przejeść.
a prosiłam - bez słodyczy :crazy:

nionczka

Moja mama tez dokupila Irene duplo, zestaw zabawy z liczbami. Wybralysmy razem i wydawalo mi sie to super pomyslem. A potem spanikowalam, ze mloda otworzy i stwierdzi, ze ona juz ma lego i nie bedzie frajdy, bo nie doceni faktu, ze moze wiecej budowac. Ale tak nie bylo. dziecko sie ucieszylo i powiedzialo¨"jakie fajne jego!". Tylko, ze na stare zestawy mowi, ze sa jej, a nowe po prostu lego.

Dodany tekst: 31 Gru 2011, 18:38:02

Cytat: zuzia w 31 Gru 2011, 18:35:36natomiast czekoladek, ptasich mleczek, cukierków, batoników, wafelków etc. mam całą torbę. i muszę to oddać tudzież przetopić przy jakichś wypiekach bo nie sposób tego przejeść.
moze wpadne do Was?

Kasia

Michał duzo prezentow nie dostał, od nas duplo - super jak zawsze :D
od mojej mamy te wyrzutnię carsów - tez super
od chrzestnego zdalnie sterowanego zygzaka - tez super, chociaż D. musi nim sterować
dostał jeszcze 4 auta ale to szybko ich nie bedzie bo marnej jakości ;) szajs ;) ale od osób ktore kompletnie sie nie znaja na zabawkach, wiem ze kupiły z najlepszymi intencjami wiec nie marudzę ;) o dziwo jeszcze sie nie popsuły (podobne sa popsute w ciagu jednego dnia) wiec to potwierdza moje podejrzenia że dane z serca :D

zuzia

Cytat: nionczka w 31 Gru 2011, 18:37:23moze wpadne do Was?
zapraszam! serio.
K. na swoim szkoleniu też jest dokarmiany słodyczami (muszą mieć odpowiednią dzienną dawkę kalorii) więc nic nie zabiera.

Angie

Drewniany domek taki jak ma Irene - prezent bardzo udany :)
Ale hitem jest i tak kolejka lego duplo ;D Jest rewelacyjna :)

Dostała też 2 komplety plasteliny i pianki, ale na razie nierozpakowane.
Kilka książek, w tym obie poczytaj mi mamo :)

dostała też lalkę nancy, ale na razie nie bawi się takimi lalkami ;D
w zestawie jest wózek i on wzbudza  zainteresowanie :D

http://allegro.pl/nancy-lalka-z-dzidziusiem-i-wozkiem-i2005651692.html

i zero słodyczy  :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa:

zuzia

Cytat: Angie w 31 Gru 2011, 18:59:23i zero słodyczy
farciara!
ja już im kiedys tłumaczyłam - kupcie M. książeczkę albo resoraka za 6 zł niż pudło ptasiego mleczka. dla niego to lepsze. i nie chodzi o to, że zabraniam M. jeść słodcze ale w takiej ilości to chyba tylko przedszkole by podołało.