zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Cytat: Angie w 14 Gru 2011, 14:21:59nionczka kupiłaś jakąś rodzinę do domku?  
Pokaż co wybrałaś
http://www.smartoys.pl/product-pol-2885-Piankowe-puzzle-do-kapieli-Projektantka-mody.html

Dodany tekst: śro, 14 gru 2011, 14:43:30

Pokaż co wybrałaś
Pokaż co wybrałaś

Modern Familyfirmy plan toys
http://kustumkribs.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_2&products_id=1744
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

ja kupuję książki , 3 latkom, 8 latkom, wszystkim :D

sonatina

Jak ja bym już chciała żeby Igor był już na tyle duży żeby ładnie bawił się z Ignacem. Tak to ciągle gdy Ignac ma ochotę na puzzle, klocki, ciastoline muszę ich separować bo Igor wszystko rozwala!

brawurka

sonatina u mnie też tak było, na szczęście minęło, zaczęły się niestety kłótnie "to moje!!!", "ja byłam pierwsza!!!" "mamusiu ona nie chce mi dać...", "powiem mamie!!!" wszystko wymawiane jest z jękiem lub płaczem, czasem się też biją i wtedy jest:
-  "  :crying: mamusiu ona mnie zbiła"
-"to ona zaczęła  :crying: "
-"nie prawda !!!  :crying:"
-"prawda!!!  :crying: "
-"jesteś głupia!!!"

Angie

nionczka  :beer:  poszukam na allegro :)

magdalinska

golinda masz juz to w domu? i jakie jest? powiedz cos wiecej o tym, jak w to sie gra, czy warto kupic. ja nie moge sie doczekac kiedy bede mogła grac z Kuba w cokolwiek :)

ddu

o taką grę jak golinda, to tez bym mogła kupić ;)

mam plan, żeby nigdy przenigdy nie kupić Barbie. ciekawe, czy mi się uda

Kasia

Cytat: ddu w 15 Gru 2011, 12:54:52mam plan, żeby nigdy przenigdy nie kupić Barbie. ciekawe, czy mi się uda
to trzeba dziecko tak wychowac aby jej nie pragneło ;)

bo tak to moze być bardzooo przykro

albo lobbować tak aby barbie stała się niemodna ;)

kotabma

Cytat: ddu w 15 Gru 2011, 12:54:52ciekawe, czy mi się uda
Tobie to sie moze i uda, ale ciekawe co Hela na to :P

brawurka

ddu czemu jesteś przeciwniczka barbie?

natka

A ja nie mam pojecia co kupic J pod choinke, tak samo nei wiem co kupic synkowi znajomej...jest wlaściwie rówiesnikiem J

ddu

ja niechęć do barbie wyssałam z mlekiem mamy ;)

a serio, wydaje mi się strasznie "konsumpcyjna", dorosła do zabawy dla dzieci, z biustem, futrami , samochodami..
lalki bobasy, lalki - dzieci bardziej mi pasują do dziecięcych zabaw
poza tym, ja naprawdę staram się nie kupować zabawek produkowanych w Chinach, pochodzących z korporacji... własciwie bardziej "chciałabym" niż tak się dzieje, bo ostatnio szukałam miesiąc drewnianych cymbałkow, a oczywiście chińskie itd.
duplo kupuję, bo to mądra zabawka, no ale korporacyjna przecież
dlatego tak książki lubię kupować, nie mam dylematów ;)
mam z tym kłopot

wkurza mnie robienie z małych dzieci konsumentów, że masz to, to musisz mieć do kompletu to, tamto i siamto, te wszystkie dziwne "pet schopy" (?), nawet to ładne nie jest, a jest szał i MUSISZ to mieć
potem jakieś domki, peruki i nie wiadomo co jeszcze, widziałam wczoraj reklamę chomików księżniczek. przeraża mnie to trochę

dziś zbudowałyśmy z helą wielką budowlę z pustych pudełek, po herbacie, wkładkach, butach, zrolek po papierze toaletowym i ręcznikach papierowych....ale była zabawa
tak bym chciała się z dzieckiem bawić, ale jestem leniwa i daję jej gówniane organki, od kt. pękają mi uszy

nionczka

Cytat: ddu w 15 Gru 2011, 12:54:52o taką grę jak golinda, to tez bym mogła kupić

mam plan, żeby nigdy przenigdy nie kupić Barbie. ciekawe, czy mi się uda

a ja nie. jeśli będzie chciała, dostanie. Ale chcę ją tak wychować, żeby interesowały ją też inne zabawki
Ja uważam, że zabawki są dla dzieci, a my powinnyśmy je tak wychowywać, żeby nie MUSIAŁY mieć od razu całego zestawu.
Ja nie chcę I. narzucać tego co ja lubię i myślę. Od razu przypomina mi się About a boy i ten bidula co hipisował i był wegetarianinem, bo mama tak chciała.
Ja nie będę zachęcała małej I. do zabawy Barbie, ale jak za parę lat poprosi, to kupię jej z przyjemnością. Miałam dom disney free, do czasu kiedy zobaczyłam jak moje dziecko ucieszyło się na widok kubusia puchatka. Staram się nie kupowac telewizyjnych zabawek, ale korporacyjne kupuję. Inaczej sama musiałabym robić. I robię, ale wszystkiego nie dam rady.  Zresztą po co? Skoro inni robią to dobrze.

ddu

no pewnie , że  kupuję korporacyjne zabawki, bo praktycznie inaczej się nie da
choć dziś robię wyprawę do Bajarki i mam nadzieję, że coś znajdę

magdalinska

Cytat: golinda w 15 Gru 2011, 10:54:24
nie mam, ale opinie pod spodem są spoko
zobaczymy... dam znać
ok, dzieki :)

moja bratowa kupiła dzieciom na mikołaja zabawki- jakis tor hot weels, pierwszy raz to widziałam, kupe kasy kosztuje, auto przejezdza przez jakas czaszke, tam jest woda i zmienia kolor. zajebiste.
i lalke, ktora je, pije, robi kupei mowi po polsku. (lalke jeszcze rozumiem, ale ten tor? dla mnie porazka)

ja uwielbiam gry i nie moge sie doczekac, az wszyscy bedziemy sobie wieczorami grali :)

nionczka

Cytat: ddu w 15 Gru 2011, 13:24:10no pewnie , że  kupuję korporacyjne zabawki, bo praktycznie inaczej się nie da
tak, bo to są zazwyczaj te, które spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa

ddu

Cytat: nionczka w 15 Gru 2011, 13:24:55
tak, bo to są zazwyczaj te, które spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa

no tak
ale h. ma ręcznie uszyte przytulanki, kt. nie spełniają norm, rozpruwają im się nogi, ale nie są niebezpieczne ;)
drewniane klocki też bym kupiła
puzzle

to z resztą nie o to chodzi
ja po prostu miewam dylematy związane z łamaniem praw człowieka w chińskich (i nie tylko) fabrykach
często są "europejskie" zamienniki, na kt. najzwyczajniej mnie nie stać

a do tego podtrzymuję moją opinię na temat bezsensownych , moim zdaniem, zabawek, na kt. po prostu jest moda
jeśli hela będzie mieć traumę z powodu braku barbie, to pewnie jej kupie. ale wolałabym nie

ddu

i co, kupiłaś?  :)
ninka zadowolona?

mi się jeszcze barbie kojarzą z oderwanymi głowami
jakoś w domach gdzie są te lalki, zawsze trafiam na głowę pod stołem. serio! :D

Kasia

Cytat: golinda w 15 Gru 2011, 13:15:12a masz flet? to jest dopiero meksyk Cheesy
Michał od tesciowej dostał wuwuzele ;)

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 13:43:07

Cytat: magdalinska w 15 Gru 2011, 13:24:31(lalke jeszcze rozumiem, ale ten tor? dla mnie porazka)
Michał prawdopodobnie dostanie od mojej mamy tor carsów :D

i IMO to całkiem niegłupia zabawka, mimo iz druga ;) na szczescie od dzisiaj w tesco -50% na nia jest ;)
ale tańsze się nie nadają, bo Michał je łamie, połamał już jeden mały garaż (tani był, fajny i itak polecam)
a to mi wyglada na bardziej wytrzymałe bo nie ma jakiś wystajacych elementów które łatwo odłamać

i uważam ze to przemyslany zakup ;) mimo iz wygląd taki se ;)

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 13:45:00

Cytat: golinda w 15 Gru 2011, 13:33:28taka obrzydliwa tandeta i szajs! a kiedyś to był taki szał!
mnie denerwuje w tych niektórych wersjach barbie ze one jakies guziczki, przyciski na ciele mają ;)
no barbie to barbie, powinna być normal;na, bez udziwnień

BTW w lidlu jest barbie w dobrej cenie ;) 19zł chyba ;) zwykła podstawowa wersja

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 13:46:01

Cytat: ddu w 15 Gru 2011, 13:37:06mi się jeszcze barbie kojarzą z oderwanymi głowami
eeeeeeee te inne podróby barbie to głowy miały poodrywane
w barbie był taki guziczek który zapobiegał urwanie, chociaz jak dziecko chciało to i tak na siłe oderwało ;)

magdalinska

Kasia ale to co pokazałas to jest taki garaz, tak? no garaz ok, cos tym mozna sie bawic, auta moga wjezdzac, wyjezdzac itp

ale takie cos http://allegro.pl/hot-wheels-laboratorium-kolorow-dr-szkieletora-i1971028866.html to mnie nie zachwycilo;)  (zreszta nie działało od pocvzatku, szczęka sie nie otwiera ;) )

Kasia

no garaż garaż, Michał uwielbia swoje resoraki i lubi własnie tory, garaze itd ;)

ten co pokazałaś pewnie też by mu się spodobał ;) tylko by go szybko połamał ;)
ten z carsów "mi się podoba" bo on taki nierozbudowany jest, dość prosta konstrukcja ;) mało miejsca zajmuje no i resoraki mozna wykorzystać, nie trzeba dodatkowy gratów kupowac ;)

ale i tak się ciesze, bo młody jeszcze nie załapał że chce coś mieć, musi mieć więc w sklepach nie ma problemu, pooglada i odłozy grzecznie na półkę, ewentualnie rzuci w kąt ;)
jedyne o co robi awanture najczęsciej (ale nie zawsze) to rózowy wózek dla lalek :D

kotabma

Cytat: Kasia w 15 Gru 2011, 14:01:52to rózowy wózek dla lalek
zapraszamy do nas
moze Z pozwoli mu sie pobawic, ale nie gwarantuje tego :D

Kasia

kota, byłaby pewnie wojna lol