zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

Cytat: golinda w 15 Gru 2011, 13:53:32
czyta kuma wyraźnie ;)
to dla Luśki było

też zastanawiałam się, dlaczego z przekory swojej córce kupiłaś ;)

ddu

no prosty :D ja chyba też prosta

a weszłam jeszcze na FB,a  tu mi się z góry wyświetla:

Go, GAGA, go!
W ostatnim wydaniu GAGI pod wodzą Zuzanny Ziomeckiej zastanawiamy się, co skłania dorosłych do zbierania drogich lalek, jakie historie kryją się za ręcznie robionymi zabawkami z naszego polskiego podwórka i czy dzieci przypadkiem nie wolą zwykłych przedmiotów od tych bezużytecznych made in China. Zapraszamy do lektury! :)

telepatia jakaś :D
a Gaga pewnie dziś w skrzynce będzie, bo prenumeruję

zuzia

ja sie zastanawiam czy takiemu maluchowi jak M. to warto grę "memo" kupić czy lepiej na razie przy domino zostać :knuje:

mika

ddu o dzieki za przypomnienie że jest nowa Gaga! musze jutro kupić :)

Angie

u nas hitem od dłuższego czasu jest garaż i resoraki

http://allegro.pl/garaz-wader-50400-3-poziomowy-z-droga-3m-i1979334605.html

Lena ciągle się nim bawi :D

Kasia

Angie, no Michał tez takie lubi :) tylko ze on zaraz je chcacy i niechcacy rozwala a potem przychodzi i prosi aby poskładać na nowo ;)

podobny, jakiś niefirmowy, mamy w pudle, czeka na lepsze czasy ;)

OlaFasola

Cytat: zuzia w 15 Gru 2011, 14:10:03ja sie zastanawiam czy takiemu maluchowi jak M. to warto grę "memo" kupić czy lepiej na razie przy domino zostać knuje
Myślę, że warto. Na początek można używać tylko kilku par, później dokładać więcej. Ja już się doczekać nie mogę jak kupię Mikołajowi :)

mobka

Co do Gagi, to mam wrazenie,z e to czasopismo nie dla mnie. Mam wrazenie, ze tam z dziecka probuja zorbic geniusza, ze dziecko od najmlodszych lat musi uczestniczyc w tysiacu zajec dodatkowych, akademiach rozwoju i innych. Kupilam raz i nie przemowilo do mnie.

jestynka

a mi się  gaga podoba jako alternatywa do innych gazetek o tematyce dziecięcej z cyklu kupki-zupki, to w gaga raczej tego nie uświadczysz.
Minusy to cena (wolę kupić sobie coś innego) i mam wrażenie,że powstała,aby niektórzy mogli się polansować.
Podoba mi się inne spojrzenie na rodzicielstwo, jak na przygodę i ciekawe wyzwanie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

a ja nie kupuję żadnych gazet "dziecięcych" i o Gadze nawet nie słyszałam. Chętnie zobaczę co ma w środku - ona jest powszechnie dostępna, np. w empiku?

jestynka

Kasia

Cytat: golinda w 15 Gru 2011, 14:05:48
dlatego taka wojna była na urodzinach N.
trzeba im zrobić foty i udostępnić za x lat ich żonom :D

a nikt nie zrobił zdjęcia jak bili sie o wózek? W ogóle gdzie są foty z urodzin? ;)

Kasia

Chętnie zobaczę :) a to twój brat chyba głownie robił, no nie?

Kasia

mobka

Cytat: jestynka w 15 Gru 2011, 17:27:52
a mi się  gaga podoba jako alternatywa do innych gazetek o tematyce dziecięcej z cyklu kupki-zupki, to w gaga raczej tego nie uświadczysz.
Minusy to cena (wolę kupić sobie coś innego) i mam wrażenie,że powstała,aby niektórzy mogli się polansować.
Podoba mi się inne spojrzenie na rodzicielstwo, jak na przygodę i ciekawe wyzwanie.

O, polansowac to jest dobre slowo, chcialam napisac, ze jest egzaltowanych rodzicow, ale sprawdzilam sobie znaczenie slowa egzaltowany i to nie to bylo, co chcialam napisac.

O gazetach typu zupki, kupki w ogole wole nie mowic, choc zdarzalo mi sie kupic, glownie, zeby gadzety poogladac ;)

Kasia

Ja te gazetki ze dwa razy dla bajek kupuje, czytać sie tego nie da ale produkty firm, których nie znałam fajnie obejrzeć :)

marax

kupilam ten zestaw dla malej . przyszedl dzisiaj . pasuje do duplo . jasne ze to nie jest jakosc duplo ( klocki chyba troche lzej sie lączą i na figurkach widac niedociągniecia w jakosci farby ) - ale za 110 elementów (cena duplo ok 400 zl) to wykonanie naprawde zadowalające . bez problemu pasują do duplo . Oceniam je na 80% jakości duplo . Opakowanie jest wielke ( na zdjeciu nie widać )
http://allegro.pl/max-zestaw-wesola-wies-110-el-jixin-2011-i1994763219.html
110 elementow
a tutaj duplo za 400 zl
116 elementow
http://www.czaszabawy.pl/go/_info/?id=3827&partner_id=25252525&code=b965da1e366cf8a6a16fea97420cd885
w sumie jak to sa same tory i pociąg to doszłam do wniosku ze duplo to byc nie musi .
Widzialam mega wielki zestaw za ok 80 zl policji z tej firmy (tez calkiem calkiem wykonany - a karton ogromny ok 90 cm dlugosci i z 70 wysokości)
http://allegro.pl/klocki-jixin-policja-komisariat-wyposazenie-110e-i1976211972.html

zuzia

;)

jestynka

dla Filipa kupujemy  Jixin- remiza strażacka, super jest! :)

mika

Gaga to jest chyba jedyna gazeta o tematyce dziecięcej na naszym rynku, w której jest co poczytać ;) Ja kupuję regularnie głownie po to żeby mieć jakikolwiek przegląd różnych poglądów na wychowanie dziecka, traktuje to jak pewnego rodzaju "zalążek", jak mnei coś dodatkowo zainteresuje to szukam informacji w danym temacie tj. info dot. odimiennej metody nauki czytania Ireny Majchrzak. Podoba mi się to o czym napisała Jestynka, że Gaga kreuje podejście do macierzyństwa od strony wyzwania, które nie zawsze jest łatwe ;)
no i uwielbiam felietony Jakuba Mielnika :D

ddu

Cytat: mary_popins w 15 Gru 2011, 17:30:28
a ja nie kupuję żadnych gazet "dziecięcych" i o Gadze nawet nie słyszałam. Chętnie zobaczę co ma w środku - ona jest powszechnie dostępna, np. w empiku?

tak, ale głęboko ukryta

mnie denerwuje, że ciuchy , zabawki, kt. pokazują są boskie, ale ceny mają kosmiczne
natomiast lubię felietony, wywiady, info o stronach...
a co będę pisać, zgadzam się z miką :D

Dodany tekst: czw, 15 gru 2011, 19:57:34

i byłam dziś w bajarce
zakupiłam dla mojej siostrzenicy i córki ergonomiczne kredki
dla szymona bratanicy i naszej córki drewniane stempelki ze zwierzakami wiejskimi
dla mojego chrzesniaka przępiękne puzzle i książeczkę o śwince peppie
dla małego olka drewniany samochód
dla siostrzenicy sz. i mojego kuzyna trójwymiarowe puzzle

mam już dla wszystkich dzieci też książki

jak bym miała kasę, to bym pół sklepu wykupiła

http://www.bajarka.pl/index.php

mika

Cytat: ddu w 15 Gru 2011, 19:54:07mnie denerwuje, że ciuchy , zabawki, kt. pokazują są boskie, ale ceny mają kosmiczne
Ale Kikimory jeszcze nie pobiła :D

nionczka

Cytat: zuzia w 15 Gru 2011, 14:10:03ja sie zastanawiam czy takiemu maluchowi jak M. to warto grę "memo" kupić czy lepiej na razie przy domino zostać
warto, irene w tym wieku juz grala. ale zeby uwaltwic jej zadanie wybieramy np. 16 par, a nie wszystkie

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 20:01:35

mobka pewnie szukałas słowa nawiedzony z radykalnymi poglądami

ddu

ale tam nie ma nawiedzonych opinii,
moim zdaniem przynajmniej.
tzn czasem się poajwiają rodzice, kt. aby dzieci miał świeże powietrze, a w w szkolnej stołówce nie było cukru, zmieiniają miejsce zamieszkanie 4 razy aż lądują na dolnośląskiej wsi ;)

ale np. dziś czytałam o edukacji dzieci w domu (bez namawiania na, ale na czym to polega) fantastyczny wywiad z młodym Stuhrem, info o książce :jak mówić, żeby dzieci słuchały (?) i o ojcach - muzykach punkowych. gdzie tu nawiedzenie? ;)

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 20:06:49

o. helenka dostanie od mojego ulubionego brata tę lalkę :)
http://studiopetito.pl/lalka-marta-bez-la-nina.html
bardzo jestem zaskoczona

mobka

Nionczka, powiedzmy, ze szukalam odpowiednika, takiego, zbey nikogo nie urazic ;)

Ja w tej gazecie czuje ped wielkiego miasta ;D Ze dziecko musi sie rozwijac, ze trzeba je stymulowac, ze im wczesniej zacznei sie mu cos oferowac tym lepiej i ze mozna geniusza wychowac (moze na taki numer trafilam, ale taka byla cala jego tematyka w zasadzie). Numer wrzesniowy bodajze. Moze pazdziernikowy. Z dziewczynka w okularach na okladzce, gratic byl katalo idedoszkolu, idedoprzedszkola.pl bodajze.)