zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

nionczka

A Irene nie dostala nic na Mikolajki. Dostanie na urodziny i na gwiazdke i to moim zdaniem i tak duzo.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

fasolka1980

O. pojechał wczoraj w końcu po ten zestaw do budowy farmy Duplo w Tesco i ......wrócił ze zwykłym lego, niebieskim pudełkiem  dla dzieci 4+  :headbang:

dziś to oddaliśmy, ale duplo juz nie było :(

zuzia

fasolka1980
dzwon po tesco czy gdzieś to mają.
na górczewską czy połczyńską mogę podjechać :)

bozena.dp

a ja poluje na rampe drewniana z autkami w tesco i nie ma jej i nie ma - juz w 2 sklepach sprawdzałam....
raz były u nas w tesco, ale nie kupiłam, bo stwierdziłam, ze pojade na noc zabawek i wtedy kupie, ale nie pojechalam, bo chora byłam ;/ i rampy nie mam ;/

bozena.dp

tak czytam i wychodzi na to, że duplo dla dzieci ok.2 roku to strzał w dziesiątkę ;) podobnie jak odkrywczy domek...
już wiem, co moje dziecko dostanie za rok pod choinkę/na urodziny ;)

niewiemjaka

kurde nie wiem co dla prawie-roczniaka ... jakis muzyczny telefon? a moze pchacz jakis? help
jednemu(ej) kupilam odkrywczy domek, ale droga impreza, pasuje mi cos dla niego do 100 zł..

zuzia

niewiemjaka
pojedź do auchan i rozejrzyj się w ich zabawkach (ale ich, w żółtych opakowaniach). super są. tylko nie sugeruj się wiekim na opakowaniu :)

niewiemjaka

zuzia dzięki :D musze tak zrobić, dawno tam nie byłam, mysle nad czyms grajaco-buczaco-aktywizującym :) młody juz stoi wiec za chwile zacznie chodzic :D

konwalia

niewiemjaka mala dostala grajaca pilke z fp na imieniny i lubi bardzo, jest w tesco w dobrej cenie(59)

kotabma

Cytat: bozena.dp w 12 Gru 2011, 22:17:32tak czytam i wychodzi na to, że duplo dla dzieci ok.2 roku to strzał w dziesiątkę
nie ma reguly - u nas duplo caly czas jest na topie i Z sie nauczyla laczyc klocki ze soba. na razie tylko te najmniejsze potrafi, te wieksze jej nie wychodza ale zaciecie probuje ;)

Justynna

Cytat: kotabma w 13 Gru 2011, 09:04:36a reguly - u nas duplo caly czas jest na topie i Z sie nauczyla laczyc klocki ze soba. na razie tylko te najmniejsze potrafi, te wieksze jej nie wychodza ale zaciecie probu
Michałowi, też już całkiem dobrze idzie łączenie klocków. Nie umie tylko pomóc sobie drugą ręką, żeby przytrzymać zbudowaną konstrukcję i budować dalej ;D

Kasia

Cytat: golinda w 13 Gru 2011, 10:26:51
kto ma doświadczenie z samochodami zdalnie sterowanymi?
chodzi o to, żeby na dywany też wjeżdżał
dla ilu-latka?

Justynna

musisz zwrócić uwagę na koła samochodu. Jeśli ma takie gumowe np. z wypustkami to da radę po dywanie.

zosia2007

moj P dostanie cos takiego od dziadka :D
http://allegro.pl/najwiekszy-twister-xxxl-r-c-swieci-gra-akumulator-i1953083423.html

Dodany tekst: 13 Gru 2011, 10:45:19

tu masz filmik o nim

Kasia

Cytat: golinda w 13 Gru 2011, 10:39:44może takie coś?
fajny, wyglada porzadnie :D

a może zygzaka?
http://allegro.pl/cars-2-duzy-zygzak-mcquinn-1-12-sterowany-r-c-9510-i1982719850.html
w smyku ma być za 99zł, w tesco jest za 95(tylko w tesco ciężko dostać)

zosia2007

Cytat: golinda w 13 Gru 2011, 10:48:06
bardzo fajny! sama bym się pobawiła! :D
tylko ustaliliśmy kwoty prezentowe i nie chcę potem pieprzenia tej pindy, że za tanie kupiłam
wiesz w centrach handlowych one sa nawet po 130 pln :D

nionczka

Cytat: Kasia w 13 Gru 2011, 10:47:54w smyku ma być za 99zł
w smyku online?
ja ostatnio tam sie obkupiłam, bo ceny internetowe lepsze niż inni mieli, a można odebrać w empikach,

Kasia

Cytat: nionczka w 13 Gru 2011, 10:50:17w smyku online?
widziałam gazetke papierową
peomocja chyba od 12 do 16 grudnia
to dobra cena na tego zygzaka :) tzn w tej cenie tez mozna utrafic gdzie indziej w promocji (tesco, auchan)
ale cena jest dobra, tym bardziej jak na smyka :D

Michałowi chrzesny takiego teraz kupił, pod chionkę, własnie w tesco ostatniego wytargał ;)

Dodany tekst: 13 Gru 2011, 11:02:32

zosia2007 zarabiste to auto!

zosia2007

Cytat: golinda w 13 Gru 2011, 10:53:05Filmik przedstawia ORYGINALNE a nie sprzedawane na allegro podróby. Ten wzór autka sprzedawany na aukcji jest mułowaty, wolno jeździ i wolno się obraca, BARDZO odbiega od tego na filmiku. Zawiodłem się ( akumulator był formatowany).a moje dziecko rozczarowane, Ehh
ja nie wiem czy ojciec zamowil dokladnie od tego faceta, jak sie nie sprawdzi to trudno ;)

nionczka

Cytat: golinda w 14 Gru 2011, 11:45:56
co mamy kupić Nince? czym bawią się wasze córki?

Moja bawi się namiętnie kuchenką, lalkami, duplo, puzzlami, wszelkiego rodzaju układankami, łamigłówkami plus rysowanie. No i samochody.
Generalnie jest na etapie ubrać, nakarmić i położyć spać wszystkich członków rodziny i zabawki.
Uwielbia też rower, piłki, wszystko co pozwala jej się wybiegać.

W tym roku dostanie: (gwiazdka i urodziny)
domek dla lalek plus rodzinę do niego
Układankę z gwoździków
Puzzle do kąpieli, projektantka mody
Jakieś duplo jeszcze mama dokupiła

Ona by jeszcze chciała pianino z mikrofonem, ale ja nie chce ;-) I tak jest głośna

Dodany tekst: 14 Gru 2011, 14:02:08

Mogłabym jej jeszcze dokupić łóżko dla lalek średniej wielkości, takie jak w Ikei np.,jakieś jedzenie do kuchenki (ma owoce, warzywa, trochę ogólnych), mogłabym więc kupić np. pieczywo czy zestawy do kanapek.
Fajne są też wanienki dla bobasa i akcesoriami, ale zaraz będzie chciała wodę, a ona ma bobasa z miękkim wypełnieniem.
Myślę, że w przyszłym roku czy na inne okazje będę mogła jej dokupić np. drewniany ogórdek do domu. Rewelacja, mają marchewkę na grządkach!

nionczka

Cytat: Justynna w 14 Gru 2011, 14:12:32
a co to jest?

tak się nazywa, ubieranie laleczek z pianki do wanny
nie chce, zeby w nowym domu chciała rysowac po kaflach

Angie

nionczka kupiłaś jakąś rodzinę do domku? :D
Pokaż co wybrałaś :)

niewiemjaka

boze a ja mysle nad prezentem dla 8 latki ...
jednak z maluchami to jest łatwiej ...

Justynna

Cytat: nionczka w 14 Gru 2011, 14:18:19
tak się nazywa, ubieranie laleczek z pianki do wanny
nie chce, zeby w nowym domu chciała rysowac po kaflach
a to nadal nie wiem co to ;D
myślałam, że to np. taki zestaw kreatywny: http://www.crayola.pl/crayola-creations/projektantka-mody.html
Myślę już o prezencie urodzinowym mojej chrześnicy :)