zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotabma

nasza zaba odpada :(
powiesilam na suszarce na haczykach z ikei - tylko to troche za wysoko dla Z :(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

ta zaba fajna ale cana :knuje: 100zł mi szkoda :(
osmiorniczki mi sie podobają, juz od jakiegos czasu się nad nimi zastanawiam ;)

Dodany tekst: 03 Sty 2012, 11:43:39

Cytat: kotabma w 03 Sty 2012, 11:30:35staram dawac jej zabawki do kapieli rakie w ktorych nie ma mozliwosci by po jakims czasie zebrala sie plesn
no własnie mi się w takich gumowych, tradycyjnych zebrała
ale nie chce rezygnowac z takich do zabawy, najwyzej wywalę :D dlatego szukam niedrogich rozwiazań :D

kotabma

Cytat: Kasia w 03 Sty 2012, 11:42:19a zaba fajna ale cana  100zł mi szkoda
my mamy jakas tansza - chyba podroba ;)

zosia2007

Cytat: Kasia w 03 Sty 2012, 11:42:19osmiorniczki mi sie podobają, juz od jakiegos czasu się nad nimi zastanawiam
moja sasiadka to ma, tzn jej dziecko ma i mnie jakos tak mocno nie zachwycily, jesczez dla malucha kilkumiesiecznego tak, dla starszego nuda

Kasia

Cytat: zosia2007 w 03 Sty 2012, 11:44:44
moja sasiadka to ma, tzn jej dziecko ma i mnie jakos tak mocno nie zachwycily, jesczez dla malucha kilkumiesiecznego tak, dla starszego nuda
no Michał ostatnio bawił się statkiem, duzy statek, wcale do kapieli nie przystosowany lol
sporo czesci popłyneło do scieków, naklejki sie pozmywały lol
bawił się tez tymi gumowymi, no ale one poleciały do kosza, ma te kubeczki, sa ok ale kurde połowa łazienki zalana ;) szukam czegoś jeszcze ;) no i te siatke/pojemnik koniecznie, bo musze gdzies ten majdan trzymać ;)

Michał lubi w wannie długo siedzieć, siedzi nawet godzinę wiec chce mu cos kupić :D

Dodany tekst: 03 Sty 2012, 11:51:36

Cytat: golinda w 03 Sty 2012, 11:48:37
Kaśka, my mamy takie 3 zjeżdżalnie przyczepiane na przyssawki do ściany przy wannie
stawia się małe stworki, wciska coś tam i one lądują w wodzie

ale wiadomo - dziecko to interesuje pierwszy i drugi raz, potem już nie :)
to u zuziaka widziałam, nawet fajne, Michały się bawiły i o pingwiny "biły"
tylko to też tanie nie jest ;)

a ja musze mieć cos czego mi nie bedzie szkoda wywalić ;)

zosia2007

moj P ma takiego pingwina, ma go juz od ponad roku i dalej sie nim bawi, zreszta M naszej justy tez lubi pingwinka :D

Kasia

a co ten pingwin robi? co to za zabwka, jakies opis, firma?

Dodany tekst: 03 Sty 2012, 12:00:27

Cytat: golinda w 03 Sty 2012, 11:55:52
oni się genrealnie biją o wszystko z różowym wózkiem dla lalek na czele lol

kto się czubi ten się lubi :D najpierw się pobiją a potem słyszę "mamoooooooooo, ja chce do michałka, chlip chlip"

zosia2007

Cytat: Kasia w 03 Sty 2012, 11:59:35
a co ten pingwin robi? co to za zabwka, jakies opis, firma?
mlody go dostal od brata R ktory wszystko kupuje w tesco wiec domyslam sie ze to z tesco i pewnie nie bylo zbyt drogie ;)
temu pingwinowi wlewa sie od gory wode i ona splywa po dziobie i krecie te kolka i muszka rusza bo sie woda przelewa

Dodany tekst: wto, 3 sty 2012, 12:03:09

to otwarte wiec zabieram zdjecie, sorry

magdalinska

Cytat: golinda w 03 Sty 2012, 10:41:20
u nas są regularne próby ;)

u nas bylo kilka udanych prob

Dodany tekst: 03 Sty 2012, 13:10:35

kuba ma taka kaczke z tesco ;) łape ma w wodzie,nacisnie sie i ona pluje woda. teraz to jest hit, ciagle ta kaczke myje

zuzia

Cytat: nionczka w 03 Sty 2012, 11:34:37O dziwo nie odpada siateczka z puzzlami kąpielowymi alex
??

feeling.good

Kasia, ja mam siatkę wieloryba i tę, o którą pytałaś. Jest naprawdę pojemna. Wrzucam zdjęcie (sorry za jakość, ale na szybko komorką robiłam).

Ja polecam jeszcze markery do kąpieli: http://allegro.pl/aqua-studio-mazaki-flamastry-markery-do-kapieli-i2009832869.html

Kasia

feeling.good o super, teraz widzę te druga siatkę :D która pojemniejsza, wieloryb czy ta z zółwiami?

feeling.good

Cytat: Kasia w 03 Sty 2012, 14:02:30
feeling.good o super, teraz widzę te druga siatkę :D która pojemniejsza, wieloryb czy ta z zółwiami?

zdecydowanie z żółwiami. Ona ma jedną dużą kieszeń i dwie mniejsze. Wieloryb nadaje sie tylko na male pierdoły, płytkie ma te kieszonki.
W siatce z żółwiami są puzzle, flamastry, książeczki, konewka, gumowe zabawki.

zwierzatko_mojej_mamy

6 ojro pisza na stronie - ja nie pamietam dokladnie, ale cos kolo 30 zl - kupowalam juz chwile temu
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marcheewka

Cytat: zuzia w 01 Sty 2012, 12:57:52
chyba o te chodzi
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/

Ola też dostala teraz te kubeczki, bardzo lubi i sie bawi, częśc służy do kąpieli ( m.in sitko), dostala też drewniane klocki do nakladania na patyk ( z ikei), też sie bawi.Dwa zestawy lego - bez entuzjazmu, podoba sie kotek i konik.
Dostala lalkę i łózeczko dla niej - to jest narazie hit! Układa lalki do snu, karmi, przykrywa kołderką i wozi je w tym łóżeczku ;)
Dostała też dźwiękowy domek z FP, bez echa - waliła nim o podlogę, nie kojarzyła dźwieków, chciała urwac klapę od kibelka a potem drzwi... domek został schowany.

Dostała też ksiażki, ale beda na później.

ddu

Kasia

Cytat: ddu w 05 Sty 2012, 13:07:02
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.319821671383524.81196.236113909754301&type=1

zabawki w wannie. trafiłam, to wklejam
ddu fajne, jeszcze nie kupiłam zbieram się zbieram i zebrac nie moge lol
tutaj z cenami :) http://www.mamissima.pl/zabawki_i_gry/do_kapieli.html?filter[producer_id]=14&sort_by=sell_price&direction=asc

na razie znalazłam Mańka puszczajacego bańki mydlane :D musze wpisac na "listę prezentów" :D

foszek

Polecam perelki do prasowania (doslowne tlumaczenie z de :D)
http://www.amazon.de/B%C3%BCgelperlen/b?ie=UTF8&node=360379031
uklada sie na plytkach wzory, a pozniej przez papier prasuje i gotowe.

Widzialem je tez w ikea, tam tez  kupilam F. narazie podstawowe: kolko kwadrat, serce i duzy kwadrat

twinnie77

I co potem z tym się robi? To taki obrazek będzie?

foszek

Cytat: twinnie77 w 05 Sty 2012, 13:39:54
I co potem z tym się robi? To taki obrazek będzie?
mysmy zrobili np zawieszke na choinke :) to jest grubosci ok 1 cm (zaleznosci od  wielkosci perelek). Teraz robimy dziadkowi serce na urodziny. Mozna tez sie pokusic o tworzenie calych obrazkow :D

aniak1211

Kiedys kupilam Dominice takie male kuleczki ktore uklada sie na tacce,spryskuje woda i czeka do wyschniecia(nie pamietam jak to sie nazywa,aqua beans czy jakos tak;))
Teraz po calym mieszkaniu mam te kuleczki:D
A te prasowane koraliki widzialam u malej w przedszkolu,
fajnie wyglada jako kolorowe obrazki na scianie:)

ddu

czy ktoś ma/widział ładne figurki zwierząt?
najlepiej drewniane
takie podstawowe, koń, krowa, owca, pies , kot bym chciała

Kasia

ddu sprawdzę dzisiaj u mnie w sklepie, nowy otworzyli i mieli trochę drewniaków :)

ddu

o, super, pewnie kurde jedno zwierzę będzie 50 zł kosztowało :(
ale juz drugi lekarz nam powiedział, żeby w heli wypadku unikać plastikowych zabawek, przedmiotów...
w związku z tym, dziś stłukła kolejny talerz
a te z melaniny czy czegoś tam kosztują po 60 zł. wrrrr