zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 03 Lis 2011, 11:01:24
dzieki :)

tylko jest taki "maly" problem, że co poniektórzy nie uznają czegoś takiego jak pytanie co kupić małemu i kupują coś sami od siebie i nie zawsze jest to trafione...
na takie cos juz nic nie poradzisz ;) pozostaje allegro po fakcie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Lis 2011, 11:02:32pozostaje allegro po fakcie wink
dzieci bawia się tez tymi nietrafionymi ;)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 03 Lis 2011, 11:05:25
no kiedy ja nie o tym ;D zakladam, ze nietrafiony i nie bawia ;) jak sie bawia to chyba problem nie istnieje? :D

www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: Kasia w 03 Lis 2011, 11:05:25

nie zawsze, mamy jedną taką zabawkę i leży ;)
P. ma ja wśrod innych zabawek i jakoś prawie nigdy się nią nie bawi, w ogóle go nie interesuje, no ale nie ważne, to jest akurat jakaś mała pierdółka, ja się obawiam tych drogich nietrafionych prezentów tym bardziej, że raz, gdybysmy się przez przypadek o tym nie dowiedzieli, bylibyśmy uszczęśliwieni łóżeczkiem turystycznym, którego ani nie mam gdzie postawić ani w ogóle mi nie potrzebne...
tak że po tej "akcji" z łóżeczkiem trochę się obawiam pomysłów rodziny męża ;D

Kasia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Lis 2011, 11:07:03
no kiedy ja nie o tym ;D zakladam, ze nietrafiony i nie bawia ;) jak sie bawia to chyba problem nie istnieje? :D

dzecko to się wiekszościa bawi, jak nie wczsniej to póxniej :D

ja za nietrafione uwazam gnioty, chińszczyznę paskudną, michał się tez tym bawi ale krótko :D bo to się szybko psuje :D

na 2 latka dostał od mojej siostry traktor taki z tesco najtańszy shit ;) dzieci ładnie się nim bawiły, popsuły go i od razu na tej imprezie połamańca wywaliłam :D nie dotrwał nawet do allegro lol

ale np. dostał jakiegos durnego ptaszka maskotkę, traki shit bazarowy, no wrzuciłam do zabawek, minął ponad rok a wczoraj Michał zasmucony że ptaszek nie cwierka :D akurat xle nacisnął ;) bardzo się ucieszył że dalej działa :D no i to co dla mnie było shitem poleżało polezało i jednak się okazuje ze mój Michał się tym raz na jakis czas bawi (rzadko ale chociaz jakas róznorodność jest)

a trafiopny szczeniaczek uczniaczek teraz lezy w kacie :D

foszek

musze sie wam pochwalic prezentem F. pod choinke (jeszcze nie wiem jak go tam zmieszcze, ale co tam ;)

Justynna

bozena.dp, zrób listę prezentów i powiedz o niej rodzinie, wtedy nie będzie kłopotu z nietrafionymi :)

bozena.dp

Justynna tylko, że co poniektóre osoby nie uznają czegoś takiego i co zrobisz jak nic nie zrobisz ;D

nie wiem, może ja jakaś "inna" jestem, bo zawsze pytam rodziców (w najbliższej rodzinie) czy mają jakiś pomysl na prezent dla swojego dziecka, czy coś potrzebuje, itd., itp ;)

niewiemjaka

Cytat: ddu w 02 Lis 2011, 20:03:25
nie są kompatybilne ze sobą.
tzn nie każdy klocek pasuje do każdego. może moja hela po prostu za mała
niektóre mają dwie wypustki, inne jedną, jedne są trójkątne i nie można ich wpasować w te z 2 wypustkami...
dzięki za info :beer: to spoko zrobie zlecenie rodzinne na świeta ;)
teraz może Lego stanieją bo patent wygasł, tyle że pewnie wiele firm sie weźmie za produkcje "lego" .. i bedzie gorzej z jakością :hmm:

Justynna

bozena.dp, o kurde, czyli rodzina lubi robić "niespodzianki". A może da się im coś delikatnie zasugerować?
Też staram się pytać co kupić, a moja siostra już pytała, czy Michał "napisał" list do Św. Mikołaja :D

Kasia

ja np. na urodziny Michała powiedziałam ogólnie LEGO (tym co pytali), bez podawania konkretów, modeli, zestawów - kto chciał to kupił
pewnie jakbym powiedziała lego takie, taki zestaw, to Michał już ma itd to pojawiły by sie niesnaski :D
u mnie taki poziom ogólnosci się sprawdza :D

teraz krzcze lego lub resoraki :D kto chce to wykorzysta :) a inni kupią może cos fajnego o czym ja nie pomyslałam ;) a jak shit to się szybko rozleci i do kosza poleci :D no chyba że trafi się trwały shit :D

bozena.dp

Kasia no, ale to że powiesz LEGO bez podawania konkretów jest ok przecież...

siostra moja powiedziała, że dla swojego synka na roczek chciałaby klocki drewniane, tez bez podawania konkretów i ok, wiem co kupić małemu, ale sama wybiore jakie ile i za ile ;)

Kasia

Cytat: bozena.dp w 03 Lis 2011, 11:41:15Kasia no, ale to że powiesz LEGO bez podawania konkretów jest ok przecież...
no tak :) uważam że dobrze powiedziałam :D podałam jako pozytywny przykład :)

marcheewka

Ja wybieram sama prezenty a potem pytam, czy ktoś chce dać taki prezent. Pytałam moich rodziców, czy coś kupili, powiedzieli, ze jeszcze nie, to im mówię, że chcemy kupić lego, no i oni mówią, abyśmy to jako od nich kupili. Podobnie z teściami. Potem dają kasę.
No ale to bliska rodzina, chrzestni sie nie zapytali i Ola dostala dwa bardzo podobne prezenty ( w sumie fajne, bo bawi się nimi, ale ja kupiłabym coś innego). Az się boję co bezdie na swięta, bo mają tendencje do kupowania halasliwych zabawek.

Takich typowo nietrafionych prezentów mamy mało, zazwyczaj Ola dostawala zabawki nie na swój wiek. Pół biedy z tymi na wyrost, będa za jakiś czas, ale dostala też kilka takich maluszkowych, które leżą w kącie. Za jakiś czas oddam je mniejszym dzieciom.

Dodany tekst: 03 Lis 2011, 11:52:03

A czy te wszystkie lego do siebie pasują?? Tzn czy do tych duplo pasują klocki dla starszych dzieci ( nie duplo, tylko inne)?

Kasia

Cytat: marcheewka w 03 Lis 2011, 11:50:56A czy te wszystkie lego do siebie pasują??
duplo pasuja do duplo, city do city itd :D

marcheewka

Cytat: Kasia w 03 Lis 2011, 11:54:16
duplo pasuja do duplo, city do city itd :D

no to trochę kicha. A jak długo dziecko bawi sie duplo? Tam są chyba oznaczenia do 5 lat??

foszek

Cytat: marcheewka w 03 Lis 2011, 11:59:42
no to trochę kicha. A jak długo dziecko bawi sie duplo? Tam są chyba oznaczenia do 5 lat??
zalezy do dziecka, chrzesniaczka (6 lat) dostala te dla wiekszych dzieci, ale tam sa takie male czesci, ze wrocila do duplo.

Justynna

e trochę dłużej, mój mąż ma więcej niż 5 lat :D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Justynna w 03 Lis 2011, 12:04:14
e trochę dłużej, mój mąż ma więcej niż 5 lat :D

lol lol lol

www.annawilk.pl

OlaFasola

Cytat: Justynna w 03 Lis 2011, 12:04:14e trochę dłużej, mój mąż ma więcej niż 5 lat Cheesy
To samo chciałam napisać :D

Kasia

duplo mozna bawic sie długo ;) 5 lat to tez sporo :D które zabawki starczają na tak długo :)
bo potem to sa zabawki jednego sezonu ;) moda na germity, kupujesz germity, moda na toy story kupujesz toy story itd ;)

nawet te lego city nie zapewnia ci że dziecko bedzie się tym długo bawić ;) bo moze się okazac ze w jednym roku kupisz coć z zygzakiem a zaraz zygzak bedzie foux pas i bbedziesz musiała kupować coś innego ;)

zuzia

marcheewka
kiddieland ma naprawdę świetne zabawki!

ddu

Cytat: Kasia w 03 Lis 2011, 09:38:41a z domu przywieźć troche nie mozesz? Smiley

no nie mogę
duplo są chyba jeszcze u naszego małego kuzyna (mam nadzieję, że wrócą, bo to były takie super auta ze śrubokrętami) a lego to nadal zdarza się w użyciu. np. jak maxowi wyrosła na małym drzewku wielka cytryna, to zbudował wieżę, kt. ją podtrzymywała :) no i jest idea, że jak dziewczyny przyjeżdżają, to mają się u babci bawić. tak samo samochodami wadera. i faktycznie się bawią.