zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

ja zamiast puzli planuje kupic mate-dywanik z ikei
chocby dla łatwiejszego sprzatania(koty)

mobka

Cytat: konwalia w 13 Paź 2011, 20:51:27
ja zamiast puzli planuje kupic mate-dywanik z ikei
chocby dla łatwiejszego sprzatania(koty)

Puzzle byly wlasnie fajne, bo je mozna bylo rozmontowac, pogryzc, porozrzucac. Mata byla fajna pozniej, jak juz puzzle na czesci pierwsze rozlozyl.

Mary to jak masz takie podejscie, to nie kupuj, bo nikt ci pewnosci w 100% nie da.

mary

eh, muszę poszukać jakiś z podanym składem. Dla mnie takie puzzle byłyby idealnym miejscem do zabawy dla N.

Kata

Mary Ja kupiłam ze Smyka puzzle literki i jestem bardzo zadowolona, grube, trwałe, bezzapachowe i nie zauważyłam żeby jakoś Małej zaszkodziły a bawi się na nich od 8 miesięcy.
Pozdrawiam

Kata

mary

nigdy w Smyku nie widziałam tych puzzli, ale jak będę następnym razem to poszukam, może będzie podany skład. Dzięki za info ;)

sonatina

Kupiłam taki projektor do rysowania dla 4-latki, która lubi prace plastyczne! Fajnie się prezentuje i  jest solidny.

Dodany tekst: 26 Paź 2011, 14:24:22

I jeszcze taki laptop jako, że ma urodziny  w Wigilię.Kupuję już prezenty na świeta bo potem nie wyrabiam finansowo :)

Kasia

Cytat: mary_popins w 13 Paź 2011, 21:21:25
nigdy w Smyku nie widziałam tych puzzli, ale jak będę następnym razem to poszukam, może będzie podany skład. Dzięki za info ;)
w smyku on line były na bank bo komus nawet linka podałam :)

mobka

Wiecie co? Wkurza mnie to, bo nic z zabawek mi sie wciaz nei podoba. A za rzadko nas ktos odwiedza, wiec moje dziecko nie ma sie czym bawic ;D Chcialabym cos kupic, ale nie mam co ;D

Na swieta kupie te ciezarowke, co Kasia pokazywala. Ale chcialabym cos, co manualne by go zajelo. Ale nic, totalnie nic jakos do mnie nie przemawia.

Kasia

mobka, ja bym patrzyła co Kubus lubi, czy sie najdłuzej zajmuje i swoje podobvanie czy nie na bok odłozyła ;)

ja widze ładniejsze zabawki niz resoraki np. no ale co zrobić ze Michałowi one najbardziej się podobają :) i badziewny plastikowy garaż :D

teraz klupilismy mu kolejkę z Ikea i jest szał!

Dodany tekst: 26 Paź 2011, 14:34:24

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30064359/

mobka

Kasia, to chyba kolejna pilke musze kupic ;) Bo jak zlapie faze, to te trzy pileczki co ma, to sobie rzuca, turla, nosi, wrzuca na kanape. Nic wiecej go obecnie nie zajmuje. Procz ksiazeczek czasami, ale mniej niz ok. roku. Z reszta nie wiem, co lubi, bo on nei bardoz ma zabawki :D

Kasia

Cytat: mobka w 26 Paź 2011, 15:36:24bo on nei bardoz ma zabawki
no to zacznij mu kupować standardowe ;) już mniej patrzac na swoje upodobania ;)
ja myslę że jak dasz zielone światło rodzince to pewnie tez młodemu zabawek przybedzie :knuje:
i na swieta pozwól innym kupić zabawki takie jak się darczyńcy podobają a nie tobie :D

no nic innego do głowy mi nie przychodzi :D

mobka

Cytat: Kasia w 26 Paź 2011, 15:39:27i na swieta pozwól innym kupić zabawki takie jak się darczyńcy podobają a nie tobie

Tak zrobilam na roczek i mam hustawke rozkladana raz uzyta, i policyjny woz pchaczo jezdzik widoczny na zdjeciach ;) Tyle zabawek dostal. Szalenstwo nie? ;)

Tera zkolezanka mu ciuchcie ze Smikiego kupila. I fajnie, bo ja bym tego nie kupila, a cos tam sie nia bawi.

Kasia

Mobka, no to rzeczywiscie, trza brac sprawy w swoje rece :) masz tesco pod nosem, tam pełno zabawek, samochodziki za 8zł (w koszu, niewygledne ale z tych bezpiecznych), znikopisy, jakieś klocki :knuje:

niestety niektóre zabawki "fajnie" nie wygladają ale co zrobić skoro dzieciom sie podobają

teraz to i tak dobrze a co bedzie jak nastanie era kupowania tych paskudztw gormitów, pokemonów, hero factorów :ohboy: te sa dopiero fatalne!

Angie

Ja się szykuję do kupienia kolejki z lego duplo ;D

niewiemjaka

Mobka kup drewniana skrzynke na narzedzia z narzedziami albo plastikowa
to taka zabawka na rozne etapy ;)
albo kolejka jak pisze Kasia
albo wózek z drewnianymi klockami z Ikei

u nas teraz rządzą klocki duplo, kolejki różnej maści, autka/resoraki, psy (mój to wielbiciel psów nieustannie) + bajki
a najlepiej by sie bawił R. wiertarką, wkrętarką, mlotkiem, miksuje, mieli mięso, tluczkiem ubija kotlety, panieruje i takie tam :D

niewiemjaka

oo wlasnie a ten farmer jest rewelacyjny! :) tez polecam ;)

Justynna

niewiemjaka, dzięki  bighug
od dłuższego czasu się nad nim czaję, to chyba się skuszę jak polecasz

feeling.good

mobka, piłek nigdy za wiele. U nas jest aktualnie 17 i wszystkie w użyciu lol

Stach ostatnio fajnie bawi się skrzynką z narzędziami ze smikiego, wszelkiej maści pojazdami, ciastoliną, znikopisem, duplo i książkami, zwłaszcza takimi dźwiękowymi:
1. z pianinkiem: http://www.bajarka.pl/prod_14206_Piosenki_dla_dzieci_z_pianinkiem.html
2. z odgłosami: http://www.gandalf.com.pl/b/wiejskie-zwierzeta-ksiazka-z-odglosami/ (Stach ma z duchami :D)

U dziadków ma farmę i też bardzo lubi: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40174654/

marax

Cytat: Kasia w 26 Paź 2011, 14:32:39
mobka, ja bym patrzyła co Kubus lubi, czy sie najdłuzej zajmuje i swoje podobvanie czy nie na bok odłozyła ;)

ja widze ładniejsze zabawki niz resoraki np. no ale co zrobić ze Michałowi one najbardziej się podobają :) i badziewny plastikowy garaż :D

teraz klupilismy mu kolejkę z Ikea i jest szał!

Dodany tekst: 26 Paź 2011, 13:34:24

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30064359/
u nas ta kolejka przeszła bez echa

foszek

sonatina a gdzie kupilas ten projektor?

Dodany tekst: 26 Paź 2011, 18:42:54

mobka a klocki lego???
F robi teraz z nich rakiety kosmiczne, wieze a  mala je rozwala :)

mobka

Napisze co mam:
-klocki drewniane - maz buduje, Kuba burzy. Ale wiecej maz buduje niz Kuba burzy,
-Duplo 4 zwierzatka, dziewczynke i 3 klocki - przy klockach dostaje szalu - bo jak rozlozy, to chcialby zlozyc,a mu nie wychodzi i jest wk.rw,
-samochodziki z tesco za 4-7zl, takie plastikowe, babcie nakupowaly - sa ok, pcha je, kreci koleczkami, wiec ok.,
-bebenek z tesco - juz se troche znudzil, bo byl zajmujacy, ale teraz cos go w.wia w nim i nie wiem co.
-Biedronka z vtecha, chwilke sie pobawi, ale wczesniej go dluzej zajmowala,
-baczek, taki tradycyjny, no niezly jest, ale jak mu sie znudza samodzielne proby, to trzeba mu krecic ;)
-wiatraczek, taki odpustowy ;) - kaze sobie dmuchac ;) troche tez sam pokreci reka,
-pileczki - hit najwiekszy,
-miski - faaajne do tulania,
-klocki szmaciane Smiki - podobnie jak z drewnianymi, wczesniej byly fajniejsze, bo dzwonia, szeleszcza, ale to nie ten etap juz,
-jezdziko pchacz policja - jakis chinski - pokreci pokretlami, wlaczy syrene, popchnie go siedzac (nie wstaje przy nim), poraczkuje za nim, znow pchnie ;) dostal na roczek, wiec jest ;)
-rampa z drewnianymi autkami z tesco - czasami uda mu sie puscic samemu jakis samochodzik, ale czesto w.kw, bo mu nie wychodzi ;)
-szczenaiczek uczniaczek - juz sie znudzil, czasami cos tam sobie ponaciska,
-smartfonik z fp - poprzyklada do ucha, ponaciska, na krotka chwile zabawka,
-ciuchcia Smiki - popycha, wciska przyciski, probuje wcisnac komin, bo wtedy sama jedzie,ale sily mu jeszcze troche brakuje.

Wiec generalnie szkoda mi wydac kupe kasy na cos, co zajmie go na 15 sek. ;) Wole pileczki i ksiazeczki, ktore go na kilka minut potrafia zajac. Dzisiaj hitem bylo nakrecanie zakretki na butelke po wodzie min.
Zastanawialam sie nad jakas kierownica (vtech, fp, kiddiland), ale to w sumie tez ma tylko przyciski, wiec coz, malo to rozwojowe ;)
Sama nie wiem, co bym chciala ;) Cos co bardziej by jakis zaleznosci uczylo, kombinatoryki. Czaje sie na dzwig z magnesem z Ikei, ale musze sie do Ikei wybrac.

Dodany tekst: 26 Paź 2011, 19:10:27

A, ma jeszcze klocki ukladanke z tesco - je sie tez nabija na takie preciki. Ukladanek jeszcze nie ulozy, wkladanie na preciki, go w.wia, bo nie zawsze celuje dziurka, nie zawsze trafi, jak jest juz duzo klockow, to jest ciasno itd.

Dodany tekst: 26 Paź 2011, 20:11:04

Ma tez to cos takie co sie koraliki przesuwa (jak z Ikea, tylko mniejsze), nie kreci go. Moze dlatego, ze za male.