zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foszek

mobka

Foszek o aqua doodle myslalam. Ale: mam kredki i musialam je Kubie zabrac. Nie dlatego, ze malowal po drzwiach, plytkach, kanapie itd., ale dlatego, ze on wciaz nie chodzi sam, a przy meblach sie chwieje, na kanapie poklada, a kredki zanic z reki nie chcial wypuscic. Balam sie, ze moze sobie oko wydlubac. Przypuszczam, ze to z pisakiem byoby podobnie. Ale rozwazam caly czas. Moze na swieta wlasnie.

Kasia

Cytat: maraxela w 26 Paź 2011, 16:32:52
u nas ta kolejka przeszła bez echa

no ja zanim kupiłam to już wiedziałam że michał ciuchcie lubi :D
a w ikea jak się do nich do rwie to dziki płacz ;)
wiec mu kupilismy :)

ja juz raczej zabawek w ciemno nie kupuję, nie kupuję tego co mi się fajne wydaje jak nie widze zainteresowania Michała w tym kierunku ;) staram się kupowac to co wiem że młody lubi :)

teraz właśnie też przymierzam się do tej Myszki miki (jeszcze nie wiem którejj) bo Michał Klub Myszki miki uwielbia :D

marcheewka

Ola ma teraz fazę na maskotki, miski, lalki. Dostała na roczek miauczącego kotka ( jak się nacisnie), bardzo go lubi, ale nie potrafi nacisnąć i trzeba jej naciskać. Lubi Kubusia Puchatka, uwielbia go i ciągle go gdzieś ciągnie. Na roczek dostała Szczeniaczka Uczniaczka, tańczy przy piosenkach, ale ostatnio woli rozrywać rzepy na jego plecach ;), dostała też taką podobną jak szczeniaczek myszkę Minnie, też ją lubi. Ma lego ze zwierzątkami i  klocki, czasem sie bawi, ale juz szał minął. Lubi je rozkladać, albo wkładać do pudelka. No i hit ostatnich dni to Garnuszek na klocuszek. Ma go juz dlugo, ale bawiła sie tylko pokrywką i klockami, teraz nauczyła sie wkładać klocki w otworki, najlepiej wkłada kółko ;)

Wczoraj kupilam jej na święta:

http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-Little-People-Happy-Sounds/dp/B002ECE5JE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1318591523&sr=8-1

i dwie paczki klocków lego

http://www.amazon.co.uk/LEGO%C2%AE-DUPLO%C2%AEWinnie-Pooh-5945-Winnies/dp/B0042HOTZE/ref=sr_1_41?s=kids&ie=UTF8&qid=1318593453&sr=1-41

http://www.amazon.co.uk/LEGO%C2%AE-DUPLO%C2%AE-LEGOVille-5646-Nursery/dp/B002KCNUGW/ref=sr_1_1?s=kids&ie=UTF8&qid=1318592947&sr=1-1

Ale dostanie dopiero na gwiazdkę.

Mobka, a może kup jakiś sorter? Kuba chyba nie ma, moze mu sie spodoba.

marax

moja tez uwielbia ale wątpie zeby byla juz tak sprawna manualnie . Zaczełaby maza po tym . Moim zdaniem moje dziecko jeszcze do czegoś takiego nie dorosło .

abkasia

U nas teraz rysowanie  i modelina

OlaFasola

Cytat: abkasia w 27 Paź 2011, 10:34:21U nas teraz rysowanie  i modelina
U nas też, ale też takie proste puzzle z 2-4 elementów, takie drewniane pudełka wkładane jedno w drugie, wszelkie nawlekanie, nabijanie, nakręcanie. No i książeczki, ostatnio mu kupiłam takie rozkładkowe, bardzo ładnie wydane. Ogląda po 10-20 razy i pyta o każdy szczegół "co to? co to? co to?" :D

niewiemjaka

mobka no to ja proponuje żebyś kupiła mu domek :D kartonowy namiotowy jakikolwiek, żeby mogl tam wejsc, wraczkowac ;) to tez zabawka na dłuuuugo! :D o ile masz miejsce w domu.. wiec proponuje coś co sie łatwo składa w razie gdyby była potrzeba od-gracenia ;) u nas rekonesans przeżywa trzeci już domek :mocking: i jak przychodzą koledzy to też uwielbiaja ganiać po tym domku, wbijają się tam wnoszą zabawki, chowają itd itp
no chyba że dla Kubusia to jeszcze za wcześnie ;) ale myślę że lada chwila to może być hit

a jak nie to ta skrzyneczka narzędziownik jest naprawde super
albo sorter jak pisze marchewka

a tak poza tym to na tym etapie to ma chyba spoko zabawek, pewnie dluzej by sie pobawil lyzkami drewnianymi chochlami miskami sitkami butelkami z kuchni itd niż super hiper zabawką ;) nie?

OlaFasola

Cytat: niewiemjaka w 27 Paź 2011, 10:52:46mobka no to ja proponuje żebyś kupiła mu domek Cheesy kartonowy namiotowy jakikolwiek, żeby mogl tam wejsc, wraczkowac wink
Tak!!1 To jest super pomysł, My mamy karton po okapie, w nim wycięte drzwiczki i okienka, młody bardzo lubi tak włazić zanosić poduszki, zabawki, ma tam taką lampkę namiotową. Otwiera zamyka drzwiczki, zagląga, robi kuku. Ostatnio wycięłam jeszcze otwory w różnych kształtach do wrzucania klocków. Rysujemy po tym domku. A jak się znudzi to wywalę, tylko faktycznie trochę miejsca zajmuje

Justynna

Cytat: OlaFasola w 27 Paź 2011, 09:44:56
No i książeczki, ostatnio mu kupiłam takie rozkładkowe, bardzo ładnie wydane. Ogląda po 10-20 razy i pyta o każdy szczegół "co to? co to? co to?" :D
pokaż jakie książeczki kupiłaś :) M. bardzo lubi książki, a największym zainteresowaniem cieszą się takie z ruchomymi, wysuwanymi elementami. Szał jest teraz na "Zebrę Tolkę", która biega, trzepocze rzęsami :D

OlaFasola

Justynna, tą http://www.poczytaj.pl/62384  i jeszcze 2 z tej serii, imo genialne wycięte, dobrze zrobione.

marcheewka

Cytat: OlaFasola w 27 Paź 2011, 09:57:23
Tak!!1 To jest super pomysł, My mamy karton po okapie, w nim wycięte drzwiczki i okienka, młody bardzo lubi tak włazić zanosić poduszki, zabawki, ma tam taką lampkę namiotową. Otwiera zamyka drzwiczki, zagląga, robi kuku. Ostatnio wycięłam jeszcze otwory w różnych kształtach do wrzucania klocków. Rysujemy po tym domku. A jak się znudzi to wywalę, tylko faktycznie trochę miejsca zajmuje

Fajne!
My kupiliśmy Oli tunel z ikei. Biega w nim chętnie, a ostatnio zaczyna w nim "pomieszkiwać", wnosi tam zabawki, lezy sobie, przewraca sie na plecy, brzuch, albo wchodzi i sobie tam siedzi i coś gada pod nosem. fajna zabawa, tylko trochę miejsca zajmuje.
Dostala też taki namiocik z otworami, ale on ma dość wysokie progi(przez te otwory) i Ola nie może z nich wyjsć, więc narazie schowany.

Ale i tak najcześciej bawi sie tym, co sama sobie znajdzie - miska, drewniana łyżka, podkładka pod garnek, plastikowe pudelka na jedzenie itp.

A i bardzo lubi mój portfel, siedzi tak i go otwiera, ogląda, wyciąga karty. Dostała nawet taki portfel od babci, wsadzialm tam jakieś karty i ma radochę. No i uwielbia grzebać w mojej torebce ;) wyjmuje sobie, ogląda, ale nic nie niszczy na szczeście, więc jej pozwalam.

OlaFasola

Cytat: marcheewka w 27 Paź 2011, 11:08:11A i bardzo lubi mój portfel, siedzi tak i go otwiera, ogląda, wyciąga karty. Dostała nawet taki portfel od babci, wsadzialm tam jakieś karty i ma radochę. No i uwielbia grzebać w mojej torebce wink wyjmuje sobie, ogląda, ale nic nie niszczy na szczeście, więc jej pozwalam.
HAhah. młody też uwielbia mój portfel :D Ale od kiedy wyjął z niego i schował w sobie tylko znanym miejscu dokumenty od auta, to ma szlaban na grzebanie. Dostał mój stary z masą kart reklamowych i wizytówek i teraz może sobie w min rządzić :)

mobka

Cytat: niewiemjaka w 27 Paź 2011, 10:52:46pewnie dluzej by sie pobawil lyzkami drewnianymi chochlami miskami sitkami butelkami z kuchni itd niż super hiper zabawką  nie?
No wlasnie nie. Mam specyficzne dziecko. Sorter ma, juz mu fascynacja przeszla ;D
Ale pokazane ksiazeczki mi sie spodobaly. Juz mam w koszyku ;)

marcheewka

ja też mam w koszyku! No i w koncu znalazłam książeczki z serii Mała owieczka, Mały kotek. Mamy domu Małą świnkę,  Ola ją uwielbia ;) a nigdzie nie moglam znaleźć innych z tej serii.

OlaFasola

A tu ta seria ze zwierzątkami, zdjęcia trochę słabe.

Justynna

OlaFasola, super. Wrzuciłam od razu do koszyka te książki, po tym jak napisałaś, że fajne, a teraz widzę, że faktycznie takie są :)

Dodany tekst: 27 Paź 2011, 11:22:12

No i za zdjęcia  :beer:

sonatina

Czym bawią się moje dzieci?
Ignaś: puzzle, kretki, ciastolina, kuchnia-gary (lubi gotować), sklep, pociąg, klocki,
Igor: klocki i generalnie skupia sie na rozwalaniu zabawy Ignasiowi. Nie skupia raczej na dłużej zabawy na niczym, nie bawi sie teamatycznie. Rozwala, bałagani to jego raj. Np dzisiaj gdy prasowałam zajął się tak na ok pół godz. zabawą. Wyciągnął z szuflady pojemnik z długopisami, kretkami itp. Każdą rzecz oglądał, kredą popisał nawet szfę, wszystko powyrzucał ale w sumie nic nie zepsuł. A ja poprasowałam :)

zosia2007

Cytat: OlaFasola w 27 Paź 2011, 11:14:13
A tu ta seria ze zwierzątkami, zdjęcia trochę słabe.
moj P drze takie wystajace obrazki zksiazek, w/g niego jak cos wystaje to trzeba to wyrwac :(

OlaFasola

Cytat: zosia2007 w 27 Paź 2011, 12:19:14
moj P drze takie wystajace obrazki zksiazek, w/g niego jak cos wystaje to trzeba to wyrwac :(
Mikołaj też trochę podarł moją Alicję z krainy czarów z dzieciństwa :( Urwał głowę kotu.
Ale te książeczki są dużo porządniejsze, karton dość gruby, no i zawsze patrzę co on z nią robi, albo oglądamy razem i pilnuję niszczycielskich zapędów :D

mobka

ZOsia, obawiam sie, ze u mnei bedzie podobnie, bo ksiazke z muminkami poobrywal. Ale jak ma z tego radoche, to niech drze ;) Zanim poprzednia podarl, to troche ja poogladal bez zniszczen ;)