zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

u nas rowerek śpi na korytarzu, motor też. nie wyobrażam sobie wprowadzenia go do domu :crazy:
jakoś udało mi się przekonać M. do takiego rozwiazania

mobka

CO do rowerkow biegowych, to wiem tylko, ze Zawitkowski zachwala. I znani mi rodzice tez. Wiec my pewnie tez kupimy :D Tylko nie wiem kiedy, bo on mi sie do 2 urodzin z pewnym chodzeniem nie ogarnie pewnie ;)

martullek

my chcieliśmy już tego lata, ale Wojtek niestety był za mały i nie sięgał nogami do ziemi

jusia

ja rowerek biegowy polecam :) to byla dla Frana ogromna frajda, no i dzieki temu wlasciwie od sierpnia jezdzi juz normalnym rowerkiem :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zuzia

ja M. go kupię na najbliższe wakacje
zresztą on na normalnym rowerku za nic na świecie nie chciał jeździć "normalnie" tylko własnie tak jak na tych biegowych :D

sonatina

Czy ten domek odkrywczy nadaje się bardziej dla Ignasia czy Igora??
Jakie lego (zestaw) polecacie dla 3,5 latka - Ignasia???

Kasia

w Auchan znowu pojawiły sie te ichniejsze zabawki, jak i wczesniej, sa naprawde fajne i niedrogie :)
w pomarańczowych opakowaniach :)

dragonfly

Cytat: jusia w 04 Lis 2011, 23:07:43
ja rowerek biegowy polecam :) to byla dla Frana ogromna frajda, no i dzieki temu wlasciwie od sierpnia jezdzi juz normalnym rowerkiem :)
kurcze, Ingrid wlasnie biegowego nie za bardzo ogarnia, od razu wsiadla no "normalny" i pojechala.... (normalny plus te dwa kolka dla rownowagi, oczywiscie)... a podobno wszyscy polecaja, zeby zaczynac od biegowego

bozena.dp

dragonfly synek siostry też nie miał biegowego, tylko od razu normalny ;)

dziewczyny, co oprócz klocków lego polecacie dla rocznego dziecka?
co myślicie o takiej wieży np? czy to raczej dla mniejszych dzieci? (choć napisane, że to 12+) http://allegro.pl/smoby-cotoons-wesola-wieza-211127-i1914531361.html

mobka

Bozena, ja mysle, ze taka wieza dla roczniaka moze byc. Poza tym arka noego z Kiddyland jest fajna, ten odkrywczy domek tez - troche jednak Kube zajmuje. Dla roczniaka polecam zawsze i wszedzie kartonowe ksiazeczki z wierszykami, drewniane klocki, mamy tez ciufcie ze Smyka (Smiki), ktora po nacisnieciu komina sama jedzie, Kuba bardzo lubi (BTW Smyk otworzyl sklep on-line - smyk.com). Jakis sorter.

Sonatina, odkrywczy domek raczej dla Igora, choc mysle, ze Ignasia tez zajmie.

Ciufcia ze Smiki taka jak ta kopara http://www.smyk.com/pedzace-pojazdy-koparka,p1044712214,zabawki-gry-dla-dzieci-p Ciufci na stronie nie ma.

mobka

Cytat: golinda w 05 Lis 2011, 20:08:56składanie w wieżę określa się jako umiejętność 2-latka
roczniak nie będzie wiedział co z tym zrobić

Owszem, ale widziala filmik jak Mikolaj OliFasoli fajnie juz uklada? A 2 lat nie ma. Ja tam wole zabawki na wyrost. Z reszta rozne dzieci w roznym wieku opanuja ukladanie klockow typu lego. Roczniakowi latwej z drewnianymi pojdzie, bo nei trzeba w dziurki trafiac.

salsa

Cytat: golinda w 05 Lis 2011, 20:08:56uważam, że dla takiego dziecka ważne są bodźce słuchowo-wzrokowe, więc domek z dźwiękami, fontanna z piłkami etc.
my w czerwcu kupiliśmy dla rocznej dziewczynki na urodziny komórkę dla dzieci
naciska sie guziczki i to dzwoni
jeszcze w czerwcu i lipcu komórka była i dziecko uważało ją za jedną z ulubionych zabawek

w sierpniu niestety komórka zaginęła nagle i w dziwnych okolicznościach - powiedziałam, ze moze  kupimy nową
rodzice : NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
:D :D :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

Bozena, fajna jest jeszcze drewniana rampa z autkami z tesco. Feeling kiedys polecala.Co prawda Kuba wciaz jeszcze nie zawsze portrafi sobie autka tak ustawic, zeby bylo dobze, alefajna jest. I nie gra;)

OlaFasola

Cytat: golinda w 05 Lis 2011, 20:08:56wg mnie lego/duplo dla rocznego dziecka to pomyłka
Nie zgadzam się zupełnie, Mikołaj pierwsze dostał jak miał ok 9 miesięcy i już się interesował, jak miał rok to" przytwierdzał" zwierzęta i ludziki do "trawy", potem już coraz więcej i więcej. Od wakacji to jego ulubiona zabawka. 

Dodany tekst: 05 Lis 2011, 21:05:12

Cytat: mobka w 05 Lis 2011, 20:17:49Bozena, fajna jest jeszcze drewniana rampa z autkami z tesco. Feeling kiedys polecala.Co prawda Kuba wciaz jeszcze nie zawsze portrafi sobie autka tak ustawic, zeby bylo dobze, alefajna jest. I nie gra;)
Popieram. My mamy bardzo podobną jak Staś.

aja

Cytat: martullek w 04 Lis 2011, 22:55:56niestety był za mały i nie sięgał nogami do ziemi
firstbike mam z obnizeniem specjalnym
ale w sumie drogi rowerek
ja polecam kupic  z hamulcem

Dodany tekst: 05 Lis 2011, 21:19:06

Cytat: sonatina w 05 Lis 2011, 14:46:03odkrywczy nadaje się bardziej dla Ignasia czy Igora??
zdecydowanie dla Igora
u mnie długo sie nim interesował

bozena.dp

Cytat: golinda w 05 Lis 2011, 20:13:06fajny jest taki garnek/miska wydająca dźwięki z miękkimi piłkami, które po wrzuceniu do środka powodują, że wydaje dźwięki tworząc całą melodię

a nie wiesz jak to się konkretnie nazywa? bo zaciekawiło mnie to ;)

Dodany tekst: 05 Lis 2011, 22:00:15

Cytat: mobka w 05 Lis 2011, 20:08:51Dla roczniaka polecam zawsze i wszedzie kartonowe ksiazeczki z wierszykami

mam kilka ;)

bozena.dp

Cytat: mobka w 05 Lis 2011, 20:17:49
Bozena, fajna jest jeszcze drewniana rampa z autkami z tesco. Feeling kiedys polecala.Co prawda Kuba wciaz jeszcze nie zawsze portrafi sobie autka tak ustawic, zeby bylo dobze, alefajna jest. I nie gra;)

ta rampa, to cos w tym stylu http://allegro.pl/zygzakowa-rampa-fisher-price-auta-samochody-i1909958440.html tyle ze drewniana i z takimi malymi autkami?

Dodany tekst: 05 Lis 2011, 22:13:45

golinda dzieki :)

mobka

Cytat: bozena.dp w 05 Lis 2011, 22:12:55
ta rampa, to cos w tym stylu http://allegro.pl/zygzakowa-rampa-fisher-price-auta-samochody-i1909958440.html tyle ze drewniana i z takimi malymi autkami?

Dodany tekst: 05 Lis 2011, 22:13:45

golinda dzieki :)

tak

ddu

helena układa wieże z drewnianych klocków.
codziennie wyższe

mobka

Cytat: ddu w 06 Lis 2011, 21:54:48
helena układa wieże z drewnianych klocków.
codziennie wyższe

Dobra jest :D Kuba postawi jedenklocek na drugim i zaraz sciaga, bo cos mu nie pasuje ;D

errata

Cytat: mobka w 06 Lis 2011, 21:55:50
Dobra jest :D Kuba postawi jedenklocek na drugim i zaraz sciaga, bo cos mu nie pasuje ;D

perfekcjonista ;D

foszek

Cytat: didi_loczek w 04 Lis 2011, 15:19:31
My planujemy ten rowerek (tygrysek) dla Wojtka pod choinkę :)
ten?
http://www.ekoteko.pl/rowerki-biegowe-bujaki-na-biegunach/58-rowerek-biegowy-tuptup-tiger.html
on jest dosc wysoki, nie przypadl F. do gustu, stoi w piwnicy, moze w przyszlym roku...  ale bardzo fajnie wykonany jest

Dodany tekst: 06 Lis 2011, 22:55:53

Cytat: golinda w 05 Lis 2011, 20:08:56wg mnie lego/duplo dla rocznego dziecka to pomyłka
składanie w wieżę określa się jako umiejętność 2-latka
roczniak nie będzie wiedział co z tym zrobić
musze to przeczytac H, ktora wciska namietnie klocek w klocek, albo w ta podstawke, a wszystkie wieksze wieze rozklada na czesci

ddu

Cytat: mobka w 06 Lis 2011, 21:55:50

ja jestem w szoku.bo ona też tak robiła, a nagle, z dnia na dzień, zaczęła budować. kładzie precyzyjnie na środek
jedynie jak są "daszki" , to nie czai, że na to się już nic nie da postawić :D

didi_loczek

Cytat: foszek w 06 Lis 2011, 22:53:03
ten?
http://www.ekoteko.pl/rowerki-biegowe-bujaki-na-biegunach/58-rowerek-biegowy-tuptup-tiger.html
on jest dosc wysoki, nie przypadl F. do gustu, stoi w piwnicy, moze w przyszlym roku...  ale bardzo fajnie wykonany jest
tak, ten :)
Ale skoro mówisz że jest wysoki to pojedziemy go może najpierw zobaczyć  :hmm: Na wiosne W. skończy dopeiro 2 lata to może być faktycznie jeszcze za mały na ten rowerek  :hmm:

rilla

didi_loczek Piotrek jst wysoki a ten tygrysek byl zdecydowanie na wieksz dziecko (bylismy z młodym w sklepi), wybralismy wiec najmiejszego tuptupa