zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

Cytat: Justynna w 01 Wrz 2011, 09:28:36
ja do pustej (po Żywcu - karbowanej) wsypałam groszek łuskany, ale była radocha :D

tez tak zrobiłam, ale to jest zbyt duży hałas i go to nie interesuje za bardzo, woli pustą lub z wodą
ale muszę spróbować metody ddu - do wody w tej butelce powrzucać kilka rzeczy ;)

Justynna

bozena.dp, wypróbuj :) może z wodą będzie ciekawsza dla Pawełka :) Michał lubi hałasować, więc mu taka przypadła do gustu :D

martullek

idziemy za 2 tygodnie na szóste urodziny do bratanicy męża. macie jakieś pojęcie czym się dzieci w tym wieku bawią??? nie mam żadnego pomysłu na prezent...

niewiemjaka

6 lat dziewczynka to na pewno lakiery do paznokci mazidla do twarzy :D
hanna montana i te inne (każdy badziew obrandowany tym bedzie radocha)
hello kity jest juz w tym wieku passe :mocking:

wszelakie kolorowe żelkowe brokatowe dlugopisy coś kreatywnego :knuje:

mozesz spytac rodzicow czy jest cos co ja interesuje - jakas kolekcja ktora zbiera itd :D
powodzenia!

kotabma

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

martullek

barbie daliśmy rok temu. chyba w kąt rzuciła.

często w miarę się z nimi widzimy, ale trudno mi powiedzieć, czym ona się interesuje...

może taki dziecięcy zestaw  - lakiery itepe znajdę. dzięki niewiemjaka za pomysł  :beer:

kotabma - też polewam  :beer:

Dodany tekst: 05 Wrz 2011, 13:39:38

znalazłam coś takiego na allegro http://allegro.pl/zestaw-do-stylizacji-paznokci-interkobo-33797-i1791214089.html trochę przerażają mnie te tipsy ;)

kolejne pomysły mile widziane ;)

Justynna

martullek, a może jakąś książkę, np. "Przygody Pippi"  http://www.nk.com.pl/przygody-pippi/1194/ksiazka.html Dzieci z Bullerbyn itp. Albo puzzle?

zuzia

ja bym dawała puzzle albo książki. niewiemjaka mi polecała książki dla dziewczynki w tym wieku, jakąś o detektywie.

niewiemjaka

Cytat: zuzia w 05 Wrz 2011, 15:22:33niewiemjaka mi polecała książki dla dziewczynki w tym wieku, jakąś o detektywie.
kurde nie pamietam, na pewno to bylam ja? :knuje: :D
ale przypomnialo mi sie ze kiedys kupilam taka ksiazke wstylu 365 pomyslow co zrobic z wolnym czasem - poszukaj na merlinie taka seria była
tam byly rozne pomysly kreatywne i nie tylko na zabicie czasu
może to by było fajne? :knuje:

zuzia

martullek

Cytat: zuzia w 05 Wrz 2011, 14:28:41
to to było
http://merlin.pl/Detektyw-Pozytywka_Grzegorz-Kasdepke/browse/product/1,917425.html

ma kilka części. super jest!
super ta ksiazka. Rzeczywiscie, dokupie do niej jakies fajne puzzle i bedzie fajnie. Dzieki dziewczyny! Poleje wieczorem, bo teraz z komorki pisze.

ishka82

Kupiliśmy Domi tą zabawkę http://allegro.pl/chicco-wesola-zagroda-mowi-po-polsku-i-angielsk-i1786858739.html
Ciekawa jestem, czy się sprawdzi, ona teraz lubi gadające...szczeniaczek uczniaczek przeżywa właśnie wrócił do łask ;)
a zabawkę we Włoszech chcieli kupić dziadkowie...przekonaliśmy ich, że lepiej będzie kupić taką w Polsce, żeby gadała po PL, a nie po IT ;)

Justynna

w Biedronce są fajne drewniane instrumenty muzyczne :) Kupiłam Michałowi trąbkę i takie coś z dzwoneczkami :D

iksa_nl

ja kupiłam tą kołatkę, niby zabawki od 3 lat a Mlody dopiero 9 m-cy a on jest baaaardzo zadowolony z tego zakupu. Siedzi i nią macha jak najęty  :)

bozena.dp

Cytat: iksa_nl w 14 Wrz 2011, 10:32:30ja kupiłam tą kołatkę

jaką kołatkę? :knuje:

Dodany tekst: 15 Wrz 2011, 09:29:28

aaa, z biedronki, instrument muzyczny? ;)

iksa_nl

tak, ta z biedronki. :)

Kasia

a piaskolina? miałyscie z tym do czynienia? dzieci zainteresowane, duzo sprzątania?
inna nazwa to chyba piasek księżycowy

kotabma

Cytat: Kasia w 15 Wrz 2011, 13:57:43a piaskolina? miałyscie z tym do czynienia? dzieci zainteresowane, duzo sprzątania?
inna nazwa to chyba piasek księżycowy
bratanica miala - bawila sie super ale sprzatania bylo duuuzo
tylko ona specjalnie to rozwalala po pokoju bo jej zabraniali :D :D :D

Kasia

korci mnie na zimę ;) gdy nmłody piaskownicy nie bedzie miał do dyspozycji, musze mu jakies zabawy zamiast dworu wymyslić :D

konwalia

Kasia niech sie tym w baseniku dmychanym bawi

Kasia

Cytat: konwalia w 15 Wrz 2011, 13:16:11
Kasia niech sie tym w baseniku dmychanym bawi

no właśnie o tym tez pomyślałam ... tylko drze ten basenik trzymać a tak codziennie pompować ... no może nie bedzie xle :knuje:

konwalia

olgaaa1

Jako, że Gabriela ma praktycznie same grzechotki i miśki, którymi się nie bawi. Postanowiłam, że zakupie jej coś "dorosłego".
Możecie coś polecić dla 8 miesięcznego łobuza siedzącego i raczkującego?
Myślałam o fontannie z piłeczek playskool, albo jakimś pianinku, sama już nie wiem. Tyle tego, że się gubię.
Kupiliśmy jej ostatnio fisher price piramidę i też coś tam przyciskane fisher price i rzuciła to w kąt. najlepszy jest kabel od laptopa, albo inny kabelek podłączony do prądu

zwierzatko_mojej_mamy

mysle, ze nie zgadniesz na oko ;) fran ma taka wirujaca i grajaca zabawke typu kolka na patyk nakladac, ona ma opcje baczka i tak na 5 sekund to jest ok ;)

najlepszym zakupem jak na razie to byly wkladanie w siebie kubeczki z ikei za 5,99 lol najdluzej sie tym bawi/wali w krzeselko/wali o siebie/wyjmuje kubeczki z kubeczkow ;)

a no i dostal z fisher price taki autobus z serii little people, to on tez jest tak na jakies 4 minuty, w porywach do 10, jak sie mu uda urwac drzwi i akurat ma faze na gryzienie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl