zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Ja tez nic nie polece, bo  mojego malo co zajmowalo. Choc od kilku miesiecy hitem sa ksiazeczki. Lubil jeszcze kolka nakladane na patyk jakis, taka piramidke, dostal od babci najprostsza z tesco. I bebenek z tesco. Jego to w sumie lubi do tej pory, bo fajnie sie pryz nim pobujac moze ;)
Ale ja mam generalnie malo zabawek takich dla starszych dzieci, bo nic mi si enie podoba. Teraz kupilam drewniane klocki ;D I kredki. Ale kredki juz mu zabralam, bo wczoraj zaczal sie realizowac artystycznie na bialych plytkach wkuchni, przedpokoju, na bialych drzwiach ;) Chco zabralam mu glownie dlatego, ze lazil z kredkami wszedzie i balam sie, zeby se oka nei wydlubal ;)

bozena.dp

najlepsze 2 "zabawki" dnia dzisiejszego, które zajęły dziecko na dobre 10 min, a nawet więcej ;)
siedział w łóżeczku i wyjął sobie szczebelek (po obniżeniu łóżeczka na sam dół, odwróciliśmy je wyjmowanymi szczeblami do ściany) i się nim bawił, tak go ta zabawa wciągneła, że nawet wstawać nie chciał lol a ja tylko patrzyłam kiedy się walnie w łeb, ale udało mu się nie trafić sobie w głowę ;D
druga zabawa - podkładki korkowe na stół, takie pod szklanki - miał 2 i walił jedną w drugą, potem trochę pogryzł jedną i znowu trochę powrót to stukania jedną o drugą w róznych kombinacjach lol

marcheewka

Cytat: sputnik w 20 Wrz 2011, 11:26:10
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041

potrafi i 15 minut siedzieć i przekładać :) Niczym innym nie zainteresowała się dłużej niż 5 minut :D

oo, oglądałam to ostatnio. Od jakiego wieku dzieci sie tym bawią?? Roczniakowi warto kupić?

mobka

Ja mam tak amniejsza wersje tego, ale Kuba sredni zainteresowany. Z Ikei mam komplet 3 takich plastikowo drewnianych samochodzikow, ktore se na czesci rokladaja. Fajne sa i je Kuba lubi. Generalnie rozkladac i bawic sie samym podwoziem z kolkami ;)
Podoba mi sie z Ikei jeszcze dzwig z magnesem, ale widze, ze obecnie na Targowku raczej go nie ma.

Zwierzatko, dla Frana polecam wszelkie male smaochodziki, nawet najtansze z tesco za 3 zl. Lub wlasnie te z Ikei. Mozena sobi pchac i zasuwac za nimi, albo siasc i kolkami krecic, albo walic o podloge ;)
I dla frana pilka, taka nieduza, gumowa. Lekka. Tez powinno mu sie podobac, skoro tyle energii ma.

Kasia

Cytat: mobka w 20 Wrz 2011, 13:07:56Zwierzatko, dla Frana polecam wszelkie male smaochodziki, nawet najtansze z tesco za 3 zl. Lub wlasnie te z Ikei. Mozena sobi pchac i zasuwac za nimi, albo siasc i kolkami krecic, albo walic o podloge wink
samochodziki to ja tez polecam :) mój Michał oszalał całkowicie na punkcie samochodzików :D nie wiem czy wszyscy chłopcy tak maja ale ogólnie widze ze samochodziki interesują zarówno chłopców jak i dziewczynki :D

zwierzatko_mojej_mamy

dobra - to najpierw ikea ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

olgaaa1

Strzałem w dziesiątkę okazała się piłka, mozemy 1h siedzieć i "grać" :) ja rzucam ona łapką napitala :) oraz farma fakt że od 12m napisane, ale Gabryśka uwielbia muczące krowy :)

zwierzatko_mojej_mamy

pilke ma taka pluszowa - jest fajna jak sie wsadzi metki do geby i zuje ;) pilka kota gumowa z dzwoneczkiem w srodku to juz lepiej, tylko ona zbyt mala, lekka i za szybko i za daleko ucieka ;)

www.annawilk.pl

olgaaa1

żąe ucieka to dobrze, zawsze można do niej doraczkować :)

zwierzatko_mojej_mamy

no tak, tylko za szybko i za daleko - widac w chlopie najpierw wahanie "a moze poleciec??..." i potem rezygnacje "a w dupie mam, co bede tyle szedl" lol

www.annawilk.pl

marcheewka

Cytat: olgaaa1 w 21 Wrz 2011, 08:16:04
Strzałem w dziesiątkę okazała się piłka, mozemy 1h siedzieć i "grać" :) ja rzucam ona łapką napitala :) oraz farma fakt że od 12m napisane, ale Gabryśka uwielbia muczące krowy :)

co to za farma???
Ola boi sie krowy, jak muczy to jeczy :-)

olgaaa1

Kupiłam farmę w Auchan za jakieś grosze, bez nazwy.
Mamy jeszcze ksiązeczkę http://www.empik.com/ciele-gustaw-berowska-marta,prod58575521,ksiazka-p
naciska się i to muczy, uwielbia tą ksiązeczkę, polecam

marcheewka

Cytat: olgaaa1 w 21 Wrz 2011, 10:14:31
Kupiłam farmę w Auchan za jakieś grosze, bez nazwy.
Mamy jeszcze ksiązeczkę http://www.empik.com/ciele-gustaw-berowska-marta,prod58575521,ksiazka-p
naciska się i to muczy, uwielbia tą ksiązeczkę, polecam

my mamy podobną o koguciku. Ola uwielbia jak kogucik pieje, sama go nasladuje. Wierszyk z ksiażeczki znamy już na pamieć, bo na urlopie czytaliśmy po kilka razy dziennie :-)

zosia2007

mobka

Ja o pchaczach mam zle zdanie i swojemu dziecku nie kupilam i nie kupie, mimo ze chodzic jeszcze sam nie chce. Ale jak widze ledwo utrzymujace rownowage dziecko, wychylone do przodu i przekladajace nogi za czyms, co mu odjezdza... Ja jestem na nie.

A co do wozka dla lalek, to kupilabym najprostszy, zwracajac szczegolna uwage, zeby nie mial ostrych kantow i wystajacych czesci. Szczegolnie, ze Ola jeszcze mala jest.

Kasia

Cytat: mobka w 23 Wrz 2011, 12:25:48co mu odjezdza...
dobry pchacz nie powinien odjeżdzać ;) dziecko go powinno pcahć a nie go gonić :D

mobka

Cytat: Kasia w 23 Wrz 2011, 11:26:48
dobry pchacz nie powinien odjeżdzać ;) dziecko go powinno pcahć a nie go gonić :D

Za duzo widzialam innych przykladow ;)

marcheewka

Cytat: mobka w 23 Wrz 2011, 11:25:48
Ja o pchaczach mam zle zdanie i swojemu dziecku nie kupilam i nie kupie, mimo ze chodzic jeszcze sam nie chce. Ale jak widze ledwo utrzymujace rownowage dziecko, wychylone do przodu i przekladajace nogi za czyms, co mu odjezdza... Ja jestem na nie.

A co do wozka dla lalek, to kupilabym najprostszy, zwracajac szczegolna uwage, zeby nie mial ostrych kantow i wystajacych czesci. Szczegolnie, ze Ola jeszcze mala jest.

W sumie masz rację. Trochę sie obawiam tej stymulacji, ale Ola bardzo chce chodzić. Przy kanapie, ławie chodzi już ładnie. Nie chce też, aby ją trzymac za ręce, pod pachy też nie, chce sama. Czasem nawet puści rece i stoi kilka sekund, albo przytrzymuje sie firanki :-)

Ola dostała już jeden wozek, ale jest to taki glęboki wózek dla lalek, z gondolą. Niestety, opada jak naciśnie sie na rączke, wiec jest dla starszych dzieci. Chcialam jej kupić taką spacerówke -parasolkę, ale teraz myśle, ze moze taki wózko-pchacz??

Szukam pomysłu na prezenty na roczek. Chcę coś podpowiedzieć, abym nie została zasypana jakimis koszmarnymi zabawkami. Wole coś, co mi sie przyda.

Kasia

mobka ja pchacza nie miałam dla Michała ze wzgledu na za małe mieszkanie itd ale Michał jak gdzies dorwie pchacza to bawi się do tej pory :)

kotabma

Cytat: marcheewka w 23 Wrz 2011, 12:45:58Szukam pomysłu na prezenty na roczek. Chcę coś podpowiedzieć, abym nie została zasypana jakimis koszmarnymi zabawkami. Wole coś, co mi sie przyda.
ja polecam duplo - u nas to hit juz od dluzszego czasu
do tego Z dostala fotelik rowerowy i kask - tez jej sie ten prezent bardzo podoba :) uwielbia wycieczki rowerowe :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: kotabma w 23 Wrz 2011, 11:49:18
ja polecam duplo - u nas to hit juz od dluzszego czasu
do tego Z dostala fotelik rowerowy i kask - tez jej sie ten prezent bardzo podoba :) uwielbia wycieczki rowerowe :D

duplo dostanie, ale szukam pomysłów na inne prezenty, bo dziadkowie, chrzestni pytają co chcemy.

Kask i fotelik to nie teraz, tylko na wiosnę kupimy, bo teraz za zimno a nie wiem, czy jej łeb nie urośnie jeszcze.

Kasia