wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

mobka

Cytat: fasolka1980 w 20 Paź 2011, 22:38:25
O nie,fizelinowe nie przepuszczaja powietrza i u mnie na szkole rodzenia i w szpitalu tez je odradzali
Te co aja pokazala nei sa fizelinowe. One tez  sa z siatki, tylko maja normalne nogawki, ktore koncza sie w pachwinach, a nie jak te "bokserki" pokazane jako pierwsze przez aje.

fasolka1980

Cytat: mobka w 21 Paź 2011, 07:59:32
Te co aja pokazala nei sa fizelinowe. One tez  sa z siatki, tylko maja normalne nogawki, ktore koncza sie w pachwinach, a nie jak te "bokserki" pokazane jako pierwsze przez aje.

aa ok, ja miałam tylko te bokserki hartmana i rzeczywiscie swietne były

ziuta

Cytat: mobka w 21 Paź 2011, 08:59:32Te co aja pokazala nei sa fizelinowe.
Z opisu tych, które wklejała aja, wynika, że jednak są:
CytujKomfortowe majtki jednorazowe dla kobiet po porodzie.

przewiewne i higieniczne.
wykonane z cieniutkiej i przewiewnej flizeliny.
w pasie i pachwinach delikatne gumeczki.
w opakowaniu 7 szt.
Ja też używałam po porodzie tych siateczkowych z pierwszego linku. Te flizelinowe też miałam kupione, ale wywaliłam ;D

Justynna

też miałam jakieś beznadziejne z firmy Akuku. Miały tak ciasny ściągacz w pasie, że nie dałam rady ich nawet założyć. Wywaliłam do kosza i nosiłam normalne bawełniane, które na szczęście zabrałam sobie z domu ;D

Kasia

ja miałam zwykłe starobabowe bawełniane gacie, kupiłam kilka par i kolejno wywałam do koszaa po uzyciu :D

te sietczkowe miałam ale one mi sie jakies małe wydawały i bałam się ze ich nie założe lub ze będe się czuła jak taka peklowana szynka :D

katgoli

Cytat: konwalia w 18 Sie 2011, 13:51:58katgoli ja mam monitor z niania angelcare i moge polecic

konwalio twoj monitor ma jedna czy dwie maty pod materac?

konwalia

Cytat: katgoli w 01 Lis 2011, 05:19:06
konwalio twoj monitor ma jedna czy dwie maty pod materac?

dwie, wersje ang mają jedną matę

katgoli

malybob

Cytat: aja w 20 Paź 2011, 19:47:00
moje odkrycie poporodowe
elastyczne majtki siatkowe (takie bokserki ale nie te zielone czy niebieskie) polecam bo duzo wygodniejsze
http://www.bobolandia.com/hartmann-elastyczne-majtki-siatkowe-molipants-r1-p-4576.html

O, jestem wlasnie na tym etapie ;) Czy one maja rozmiar uniwersalny? 

I jeszcze jedno pytanie wyprawkowe (zapewne jedno z wielu, ktore pojawia sie pozniej) - o laktator. Mysle o recznym Aventa, jaki konkretnie model polecacie? I jak jest z przechowywaniem pokarmu, trzeba dokupywac jakies pojemniki czy nakladki?

konwalia

ja MIAŁAM MAJTKI 40-42 chyba, sa rozmiary takie "płynne"

co do laktatora, mam medele mini electric, nie wiem jak sprawia sie avent, ja sciagałam tylko kilka razy na biezace potrzeby, wiec te kilka h stało w butelce
a i laktator  przydał mi sie w szpitalu(jedna piers nie nadawala sie do karmienia)

OlaFasola

malybob, ja miałam ręczny aventu, był ok. W komplecie było kilka pojemniczków do przechowywania mleka, więcej nie miałam potrzeby posiadać.

olcia

Ja mam medele taką jak konwalia i bardzo sobie chwalę. Podczas kryzysów laktacyjnych była niezastąpiona.

yoy

A ja mialam reczny medeli i tez sobie bardzo chwalę- ratowała mi życie kilka razy- juz w szpitalu zaczynając :)

errata

malybob co do przechowywania mleka to można w pojemnikach na mocz z apteki ;) Tyle co ja odciągałam i przechowywałam to wystarczyły mi butelki. Bo nie mroziłam i przechowywałam max. 12 godzin

kotabma

Cytat: errata w 15 Gru 2011, 13:49:29w pojemnikach na mocz z apteki
mnie to jakos nie przekonuje ;)
ja uzywalam specjalnych woreczkow do mrozenia mleka
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

Cytat: malybob w 14 Gru 2011, 23:35:25Mysle o recznym Aventa, jaki konkretnie model polecacie? I jak jest z przechowywaniem pokarmu, trzeba dokupywac jakies pojemniki czy nakladki?
Malybob - zależy czy kupisz sam laktator czy jakiś zestaw. Ja kupowałam na allegro, sam laktator (jest od razu z małą butelką). Gdybym chciała zamrażać mleko to musiałabym coś dokupić. Generalnie ja jestem b. zadowolona z lakt. aventu - mam porównanie z jakimś aptecznym, który był katastrofą przy tym.

aja

Cytat: malybob w 14 Gru 2011, 23:35:25o laktator
jak ręczny to ja polecam z firmy TT

malybob

Tz. mysle o Avencie ze wzgledu na buteleczke, ktora dostalam w szkole rodzenia - tak sobie kombinuje, ze jak juz jest i pasuje do laktatora (no wlasnie, tylko czy pasuje) to to wykorzystam (latwo mnie zlapac na chwyt marketingowy :D). Mam tylko zagwozdke czy kupic nieco tanszy model z pojemniczkami czy ciut drozszy i bez pojemniczkow
(taki
http://allegro.pl/laktator-philips-avent-pojemniki-via-smoczki-2011-i1977614003.html
czy taki
http://allegro.pl/laktator-philips-avent-butelka-smoczki-model-2011-i1990678258.html )
Niby nie planuje zamrazac, ale kto wie co zgotuje los ;)

mary

Malybob, ja mam ten drugi. On ma butelkę w opakowaniu, bo do tej butelki spływa mleko ;)

Dodany tekst: 15 Gru 2011, 22:31:08

co do zamrażania- moje dziecko ma 8 mies. - nigdy nic nie zamrażałam. Zawsze będziesz mogła pojemnik dokupić, jak okaże się potrzebny. W każdym razie ja mam ten drugi lakt. i jestem zadowolona, choć nie używałam nigdy, poza początkami, systematycznie.

malybob

Chyba sie na niego zdecyduje, bo jeszcze nie znalazlam nikogo, kto mialby ten pierwszy - lubie teorie spiskowe, wiec moze cos z nim nie tak? ;)

mary

ja też nie znam nikogo, kto by go miał. I nawet nie wiedziałam, że taki istnieje ;) A mój mąż właśnie mi mówił (kazałam sobie podać opakowanie po lakt., żeby zobaczyć czy na pewno mamy ten z linka), żeby Ci napisać, żebyś się nie kusiła na jakieś tańsze szajsowate (my ten pierwszy mieliśmy tragiczny! a dostałam go w spadku po siostrze, która nigdy nie używała a ma dwoje dzieci).

Justynna

rilla, bo ja wzięłam ten pomysł ze strefy, a to Twój patent :)  :beer:

iksa_nl

Cytat: malybob w 15 Gru 2011, 22:25:29Tz. mysle o Avencie ze wzgledu na buteleczke, ktora dostalam w szkole rodzenia - tak sobie kombinuje, ze jak juz jest i pasuje do laktatora (no wlasnie, tylko czy pasuje) to to wykorzystam (latwo mnie zlapac na chwyt marketingowy Cheesy). Mam tylko zagwozdke czy kupic nieco tanszy model z pojemniczkami czy ciut drozszy i bez pojemniczkow
(taki
http://allegro.pl/laktator-philips-avent-pojemniki-via-smoczki-2011-i1977614003.html
Do tego pierwszego tez butelka powinna pasowac.
Do kubeczkow jest wlasnie ten specjalny niebieski adapter. Sam gwint jest pod butelke Avent wiec wykrecasz to niebieskie i wkrecasz butelke prosto w urzadzenie. Swoja droga mi sie kubeczki przydaja - oprocz przechowywania mleka to pozniej jak gdzies jechalismy to bralismy odmierzone modyfikowane, potem dawalam w nich obiadki, teraz w nich mroze poporcjowane mieso do obiadkow mlodego. I przechowuje cukier z cynamonem do palmersow  :blush: