wyprawka - lista

Zaczęty przez gioseppe, 13 Paź 2008, 15:43:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Ja nie mam. Mam kosz z takiego trojpaku z Ikei przyczepiony do lozeczka. Wkladam reklamowki z tesco i tez przy prawie kazdym wyjsciu z domu biore i wynosze. Wczesneij pieluchy z kupa pakowalam do takich woreczkow tesco (typu paclanki), ale pozneij doszlam do tego, ze to smierdzi chyb ajeszcze bardziej.

aniak1211

Cytat: rubin04 w 05 Cze 2011, 17:46:58rozważałam, ale wizja posiadania 180 pieluch w koszu mnie przeraża Smiley

Ten worek jest na 180 pieluch,
kosz tyle nie pomiesci:D
Co kilka pieluch oproznia sie kosz:D
Przy wieczku jest takie pokretlo z ostrzami ktore odcina worek :)

konwalia

aniak ufff :D
w sumie to chyba nie wychodzi dużo drożej niż paklanki-one są za 6zł za 60 woreczków

mika

Cytat: aniak1211 w 05 Cze 2011, 17:10:09
Ten worek jest na 180 pieluch,
kosz tyle nie pomiesci:D
Co kilka pieluch oproznia sie kosz:D
Przy wieczku jest takie pokretlo z ostrzami ktore odcina worek :)

dokładnie :) ja tez mam i chwalę, w małym mieszkaniu to świetny wynalazek
dostaliśmy go w prezencie, ja sama nie kupowałam bo nie uważałam,że to jest produkt pierwszej potrzeby ale jak juz dostałam to używam i jestem bardzo zadowolona

zosia2007

konwalia ja nie mialam kosza - na pieluchy z "dwojka" wystarczaja paklanki :D

rubin04

o my tez worki z Tesco używamy :)

A paklanki to tylko jak jest "dwójka" i zanim ktoś z nią wyjdzie to w paclanka ładujemy.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kotabma

Cytat: mobka w 05 Cze 2011, 18:05:25Mam kosz z takiego trojpaku z Ikei przyczepiony do lozeczka. Wkladam reklamowki z tesco i tez przy prawie kazdym wyjsciu z domu biore i wynosze
a Kubus nie interesuje sie co jest w srodku - u nas to juz by nie przeszlo ;) Zosia by wszystko wyciagnela :D

mobka

No przeciez KUba nie raczkuje, nie pelza, nei chodzi, wiec jak go nie posadze pod koszem, to sie nie interesuje. Nawet jak go posadze, to tylko pokrywke bedzie podnosil ;D

konwalia

ma któraś moskitierę z mothercare? bo wydaje mi się najfajniejsza, ale kosztuje 35zł
w sklepie z wózkami sa takie za 22, ale wyglądają jak stara firana z mereżką lol

albo może coś polecicie?
kurde, że tez nie ma seryjnej do wózka, miałabym problem z głowy

errata

ja nie mam w ogóle.

jowita

Ja mam taką uniwersalną i nie polecam. Jest dużo za duża na mój wózek, musiałam ją zawiązać na supeł z boku bo tyle tego materiału było że wszystko mogło wlecieć.

Kasia

hmmm a planujesz wyjazd gdzies do komarowa?
ja moskitiery uzywałam raz ;) jak bylismy na mazurach z 3tygodniowym miskiem

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Kasia w 11 Cze 2011, 00:40:42hmmm a planujesz wyjazd gdzies do komarowa?
lol lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

Cytat: Kasia w 11 Cze 2011, 00:40:42hmmm a planujesz wyjazd gdzies do komarowa?
jak się wyłaszczę zamierzam się lansować nad jeziorem gdzie P. jeździ na ryby :D

Kasia

a, no to jednak komarowo ;) czyli moskitiera moze sie przydac :D
moze ktos ci pozyczy? bo to taki mało przydatny raczej gadzet a niektórzy mieli w zestawie z wózkiem :)

konwalia

Kasia myslę, że będzie czesto w użyciu, więc kupię, tylko nie chciałabym mieć potem kilku, bo któraś do dupy

Kasia

a to mi się wydaje ze moskitiera to raczej kazda się sprawdzi :) bez wzgledu na firmę :)
aby tylko do wózka pasowała :)

martullek

ja mam (miałam) zwykłą uniwersalną za bodajże 9,99 - i jest super

Justynna

też miałam taką uniwersalną za 15 zł, nawet ją prałam potem i nic się nie stało, a przydała nam się bardzo :)

olcia

dziewczyny powoli kompletuję wyprawkę i mam parę pytań do doświadczonych mama:
- jak długo dziecko używa tych najmniejszych pieluch (tj 1) ile paczek proponujecie kupić?
- jakie kosmetyki polecacie i co konkretnie takiemu noworodkowi się przydaje? tj kremy, oliwki, szampony
- ile pieluch tetrowych i flanelowych kupić?
- macie jakiś sprawdzony termometr?

zosia2007

dziewczyny powoli kompletuję wyprawkę i mam parę pytań do doświadczonych mama:
- jak długo dziecko używa tych najmniejszych pieluch (tj 1) ile paczek proponujecie kupić?
ja mialam jedna paczke pieluch happy 1, pozniej od razu zakladalam mu pampersy 2, pieluch happy nie polecam - sa sztyne i duuuuze

- jakie kosmetyki polecacie i co konkretnie takiemu noworodkowi się przydaje? tj kremy, oliwki, szampony
na poczatku uzywalam tylko oilatum bo moj maly byl przenoszony i mu sie strasznie skora luszczyla, pozniej kremow bambino, do mycia zelu nivea 2w1

- ile pieluch tetrowych i flanelowych kupić?
ja mialam cos kolo 20 pieluch tetrowych, moze wiecej, uzywalam ich do wszystkiego, do karmienia, przykrywania, wycierania buzi, no wszedzie i do wszystkiego, dod. mialam 4 pieluchy flanelowe

- macie jakiś sprawdzony termometr?
na poczatku uzywalam tylko rteciowego, bo malemu dziecko zmierzenie temp pod pacha wcale nie jest trudne, teraz jak mlody jest starszy i ucieka kupilam elektroniczny microlife bo taki polecala kolwalia (a ona sie zna ;D )

zwierzatko_mojej_mamy

1. hmmm, nie pamietam.. ale lecialo to w strasznym tempie ;)
2. moja mama tylko nivea baby poleca, takie ma fran, plyn do kapieli i oliwke na pocztek mialam, w sumie do tej pory tylko tego uzywamy - no i sudocrem do tylka
3. ja mam tetrowek z 5, flaneli z 5 i uzywac ich czesciej zaczelam jak mlody jesc zaczal kasze i inne, ale nadal mi to wystarcza - lato jest, pierzesz i schnie
4. mamy 2 - oba cyfrowe normalne za 7 zl ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Justynna

olcia
1. Najmniejszych pampersów używałam długo, prawie dwa miesiące, ale mój M. był dość drobny
2. Do kąpieli Emolium + balsam po ciała też Emolium, bo walczyliśmy ze suchą skórą, Do tyłka najpierw Sudocrem, a później Bepanthen, szampon na początek wg mnie zbyteczny :)
3. Tetrowych pieluch miałam 16 szt., 5 flanelowych.
4. Termometr elektroniczny, BABY ONO, ale nie jest dokładny ;D

feeling.good

1. sporo tego zeszło, zwłaszcza, że używałam przez 2 miesiące
2. praktycznie od początku używam kosmetyków Mustela. 2w1 do kąpieli i mycia głowy, balsam do ciała. Oliwki nie używałam w ogóle. Do tyłka linomag maść, później krem Musteli, a jak się coś działo to sudocrem
3. tetrowych miałam ok. 30 sztuk. W praniu były ciągle, ale S. przez 3,4 miesiące sporo ulewał
4. mam elektroniczny z miękką końcówką i jest ok. Kupiłam też alphamed do czoła i ucha, ale nie jestem z niego zadowolona

olcia