poli biadoli - po 2 przymiarce, str 8

Zaczęty przez poli, 04 Cze 2008, 13:26:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poli

hej, biorę wreszcie swój pannomłody tyłek w troki i zakładam stosowny wątek  :D

mam już kieckę - dokładnie taką jakiej nie chciałam - materiał zdjęciowy w linku:)
to sincerity 3349.
chciałam z ramiączkami, dekoltem w v, wąską i w ogole ultraseksi, a wyszło jak zwykle ;)
wzrost 170. rozmiar NIBY38. NIBY to brzuch, ktory lubi wystawać i sie nie mieścić, a 38 to reszta.
w związku z tym mam marszczony gorset, ktorego zarzekalam się, ze nawet nie zmierzę,
ale na szczeście moja mądrzejsza i znajaca życie świadkowa postanowiła, ze mam się zamknąć i robić co mi każe.

planowałam, ze bedę chodzic, mierzyć i podziwiać te kiecki ze dwa tygodnie co najmniej,
a po półtorej godziny było po wszystkim  :D
ja tak zresztą mam - narzeczony to mój pierwszy chlopak, mieszkanie - jedyne jakie obejrzałam, samochod kupiony w 10 minut, sala weselna i kosciół załatwione od ręki bez oglądania innych, a świadkowa to przyjaciółka od 1 klasy podstawówki - mam nadzieję, że kiecka to też szybki, ale dobry wybór;)
tu licze na wasze opinie, bo jakby sie okazalo, ze nie powinnam jej nigdy więcej zakładać to jeszcze zdąże zaszaleć - slub 18.10.08

w zasadzie reszta stroju objawiła się jak pani zalożyła mi te dwa welony. wtedy mózg nam odjęło. obie z przyjaciółą sie spłakałyśmy, uznałyśmy, ze można postawić mnie na tort i poszłyśmy na kawe :D więc te dwa welony bedą na pewno - zwykła mgiełka w kolorze ivory bodajze - tak jak kiecka.

fryz też chyba wybrałam - tak jak pokazałam w linku po niezbednych modyfikacjach. wlosy mam jak widac na zdjeciu - dlugie, ciemne, troche krecone, z wyraźną grzywką. (oczy szarozielone)

buty chyba chce kolorowe - kolor pozostaje zagadką, bo najpierw moje oszalałe druchny muszą się na coś zdecydować - tutaj ja dostosuję się do nich. ale jest tyle boskich butów, a ja mam
standardowe 38, wiec problemow nie przewiduje (taaaa...)

bizuteria chyba blink blink  - duze kolczyki i duza bransoletka. na szyje nic. byłam u lewanowicza, ktorego polecała elizapj i oszalałam na punkcie wielkich kamieni. tu tez duzo zależy od butów - wiec i od moich dziewczyn.

bukiet bedzie październikowy, więc po opłakaniu piwonii (oczywiście!), zdecydowałam się na róże.
takie jak w linku, a skradzione od avril lavigne  :-[   jasne, otwarte - zeby nawiązywały do kwiatka w kiecce (przy ktorym sie w sumie nie upieram), schludnie ułożone i przewiązane być moze resztką kiecki ze skracania, o ile jakaś będzie.
nie chce sie schizować tym tematem, a róże lubie i wole od storczyków.

ponieważ to październik to na plecy zarzuce sweterek i z głowy. i mam nadzieje, ze zostanie to uznane za urocze i dziewczece, czy cos w tym stylu. i moge ewentualnie dorzucic broszke, a broszki mnie kręcą :D

tematem przewodnim imprezy beda samoloty i ptaki (albo tylko ich skrzydła) facet ma fioła na punkcie samolotów w stadium nieodwracalnym, a ja mam fioła na punkcie tematów przewodnich.
i w sumie lubie fruwające ptaszki :D
jedne i drugie nazywaja się tak samo, wiec nazwy stolików i inne bajery będą z głowy.
od razu moze zaznacze, ze nie chce na glowe piórka, bo jestem więcej niż pewna, że ktoś to skomentuje "szkoda że se w tyłek nie wetknęła" i obawiam się, że ta wizja będzie mnie rozpraszać lol

matko jedyna, mogłabym tak do wieczora :o kończe, póki zachowałam resztki godności i czekam na pożarcie :)

sznapkowa

Wiesz czego chcesz i to się liczy. Sukienka super i ładnie leży - ja osobiście pozbyłabym się tego kwiatka bo zupełnie mi się nie podoba (taka trochę wiocha). Fryzura, kolczyki idealnie - na szyję też bym nic nie zakadała (na swoim śłubie też miałam tylko kolczyki i bransoletkę). Buty.... kolorowe są jak najbardziej ok - ale ja poszłabym w pastelowe kolory, bo np. czerwień za bardzo będzie się odcinać od reszty. 

A co do pożarcia - to nie to forum. Tu jest miło i sympatycznie póki co.

mayagaramond

Po przeczytaniu 3/4 chcialam koniecznie zaproponowac piorka ;D

Moim zdaniem swietnie wygladasz w tej sukience.

Nie widzialam bizuterii od lewanowicze (chyba nic tam ie ma na stronie), ale chy dobrze mysle, ze troche podobna do bulgari? Kolorowe kamienie itp? To juz mi sie podoba.

A roze w jakim kolorze? Kremowe?

Nie jestem przekonana co do kolorowych butow do jasnej suknie slubnej. Jesli bedzeisz miala kolczyki z kolorowymi kamieniami i taka bransoletke to buty wybralabym stonowane, zebys po 1. nie wygladala zbyt pstrokato, a po 2. jak osoba ktora bardzo starala sie wszystko dopadowac kolorystycznie w stylu czerwone buty, czerwona torebka i czerwona gumka we wlosach ;) )
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

vobi

poli, rozbawilas mnie, ale nie tym co napisalas, tylko jak - swietny styl, cos a la Chmielewska ;)

Co do sukienki - moim zdaniem dobrze na Tobie wyglada, i chyba niezle sie w niej czujesz (takie przynajmniej mam wrazenie po obejrzeniu zdjec), wiec nei zaprzatalabym juz sobie glowy szukaniem innej. Mam jeno lekkie watpliwosci co do kwiatka, tzn. pasuje mi w tym miejscu jakis kwiat albo cus, ale nie taki... ten na zblizeniu wydaje mi sie dosc... tandetny? Gryzie mi sie z sukienka po prostu.

sznapkowa

Nie odczytałam że kamienie mają być w jakimś kolorze ... to mi się przestaje  podobać. Im mniej tym lepiej - to samo tyczy się kolorów.

mika

aaaaaaaaaa już chciałam Ci zaproponować piórka lol lol bo jak ma być motyw przewodni to piórka do skrzydeł pasują idealnie lol sąadzę że Maya się ze mną zgodzi lol
sukienka leży super, nie ma co szukać innej, lubie takie oczywiste oczywistości i prostotę, ten kwiatek won, zastąpić go czymś ładniejszym

panikarola

karoli podoba sie poli!!!!!!!!!

ten gorste ci ladnie figure zrobi... a jakby zamiast tego kwiatka broszke? moze kolorowa, ale nie bardzo kolorowa, bransoletke w podobnym kolorze i buty. na szyje nic.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mayagaramond

Cytat: panikarola w 04 Cze 2008, 13:53:34
karoli podoba sie poli!!!!!!!!!

ten gorste ci ladnie figure zrobi... a jakby zamiast tego kwiatka broszke? moze kolorowa, ale nie bardzo kolorowa, bransoletke w podobnym kolorze i buty. na szyje nic.

wlansie, broszka to dobry pomysl :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

Poli - moim zdaniem
suknia ok - bardzo ci ładnie leży
welony - super
kwiatek - paszoł won!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak biżu typu duże kamienie - to kolczyki i bransoletka - szyja goła - bardzo ładna zresztą (fajnie obojczyki sie odznaczają :) )
jak duza biżu - nie przedobrzyć z butami - może jednak białe jak kamienie kolorowe ?? - masz czas - możesz spróbować różnych kombinacji
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

poli

dzięki dzięki:) z tymi kolorami to spokojnie, nie chce az tak pstrokato jak chyba wynika z opisu. tak naprawe najbardziej kręci mnie czerń - urabiam dziewczyny, zeby sie na czarno ubrały, ale biedne boją się ciocinego "niewypada" linczu. oberżyna też byłaby spoko i pasowała do kiecki, ale nie wiem - to temat luźno rozwojowy. podobaja mi sie też plamki wyraźnych, różnych kolorów, tylko że to rozwiąznie bardziej na wiosne/lato, nie październik. kwiatek na razie mnie zgrzewa, pewnie coś co tam bedzie tkwiło samo sie wyklaruje z czasem. ale uwagi o jego gminnym rodowodzie bardzo cenne - dzięki:D

niewiemjaka

nie powinnam, bo to fotki mojej kolezanki z pracy:/ ale pokazuje fragmenty - polaczenie bizu z kwiatami+ kolor :) (wykonala to sama z tego co wiem)

vobi

Cytat: poli w 04 Cze 2008, 14:03:35
ale uwagi o jego gminnym rodowodzie bardzo cenne - dzięki:D
lol

Monika

kwiatek absolutnie nie!! sukienka śliczna, a jak masz słabość do broszek, to ładna broszka będzie tam na miejscu.
Co do sweterka na wierzch - polecam przemyśleć dogłębnie ten pomysł. W lutym świadkowałam u kuzynki i ona miałą prześliczny sweterek z włoskiej angory... No i wszyscy mieli ten sweterek na sobie - bo wiadomo, życzenia, przytulanie, ciemne płaszcze i garniaki.... A za panem młodym chodziła moja druga kuzynka z takim urządzonkiem do zbierania kłaków i co chwilę go czyściła ;) Także nie wiem, czy to taki dobry pomysł

panikarola

niewiemjaka, fajne te ozdoby! bardziej to w uszach i wlosach do mnie przemawia, bransoletka nie. ale super pomysl!

aniak1211

Nie pamietam gdzie,ale widzialam bizuterie slubna z kwiatow,
nie podobalo mi sie to za bardzo,ale robia cos takiego

importerka2008

Cytat: Monika w 04 Cze 2008, 14:24:27
kwiatek absolutnie nie!! sukienka śliczna, a jak masz słabość do broszek, to ładna broszka będzie tam na miejscu.
Zgadzam się. Z daleka wyglądał ładnie, ale z bliska :-\... jakby to powiedzieć :-\... i nikogo nie urazić :-\... ciulato :-[...
Tak sobie myślę, że mogłam jednak kogoś urazić... No to ja apologize profoundly  :-\
A te duże kamienie, to jakie duże mają być?

annka-cygannka

.

cumberland

Cytat: poli w 04 Cze 2008, 13:26:28

zdecydowałam się na róże.
takie jak w linku, a skradzione od avril lavigne  :-[   jasne, otwarte - zeby nawiązywały do kwiatka w kiecce

piwko ode mnie za podkradanie od avril ;) też będę miała taki bukiecior jak ona
u mnie będzie nawiązywał do.....róży na butach  what   what  what ;)

jusia

poli fajnie sie Ciebie czyta :)  :drunk:
piękną wybrałaś suknie, ale ja bym oszczędziła na dodatkach, nawet ten kwiat z boku, chociaz piękny zmieniłabym na taki bez tych błyszczydeł, ale suknia piękna, taka w moim stylu...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

inkageo

Piękna suknia i pięknie w niej wyglądasz :) Ale się cieszę, że w końcu znalazła się panna młoda chętna na kolorowe buty brawo Będę bronić ich własną piersią jak Rubinowej kokardki ;)
Imagine there is no hate

poli

jejku jak fajnie :D w ogóle to chciałam powiedzieć wszystkim dziewczynom, które
"i chciałyby i boją się", zeby w trymiga zakładały własne wątki, bo to nie boli a jest naprawdę bardzo przyjemne.
wszystkim dobrym duszom, które podzieliły się ze mną przemyśleniami, polewam,
w promocyjnej pierwszej kolejce:)
i wielkie dzięki za uwagi dot. stylu - połechtały moje dawno nieodwiedzane rejony;)kiedys chcialam pisac, ale zamiast tego rysuje, wiec takie opinie są dla mnie szczególnie miłe.

ok, jesli chodzi o te kamienie - to jak najbardziej białe czy przezroczyste wchodzą w gre. wszytsko wchodzi w gre:D im dłużej o tym mysle, tym wyraźniej widze, ze musze poczekac na druchny.
jedziemy wlasnie wszystkie na dzialke swiadkowej. zeby nie przedluzac upije je
i zbiore oswiadczenia kolorystyczne na piśmie ;)
bizu kwiatowa jest dla mnie zbyt delikatna. ale nietypowe pomysly mile widziane. moze być ekstrawaganko i wesolo, zeby przekuć uroczysty, taftowo marszczony balonik;)

mika

dobrze koleżanka gada jeśli chodzi o nowe forumki !!! polać jej :D

gioseppe

fajne te niebieskie buty :)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

panikarola

gioseppe, gdzie ty widzisz niebieskie buty?

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP