O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

zwierzatko_mojej_mamy, dobra, to se zatrzymam w odpowiednim czasie... ;) nie no, zbieram sie do ogladniecia od wczoraj, ale jeszcze nie mam wystarczajaco odwagi..

jusia

ale fajowy film  :flowers: wlasnie obejrzelismy z mezem:) a porod naprawde lajtowy i do tego teżewe  lol lol
ale jestesmy w tym momencie podobni do zwierzat
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zwierzatko_mojej_mamy

jusia79 a Ty do jakiego zwierzecia zamierzasz byc podobna ? :D:D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jusia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lip 2008, 20:02:19
w momencie porodu jestesmy podobne  lol lol
mnie sie kojarzy to z krowa  :-X (wiele razy bralam udzial przy narodzinach cielaczkow, stad skojarzenie ;) )

zosia2007

Cytat: jusia79 w 18 Lip 2008, 21:26:52
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lip 2008, 20:02:19
w momencie porodu jestesmy podobne  lol lol
mnie sie kojarzy to z krowa  :-X (wiele razy bralam udzial przy narodzinach cielaczkow, stad skojarzenie ;) )

moj mąż tez powiedział, ze ta rodząca kobieta krowę przypomina  lol lol lol lol

vobi

Zmieniajac temat (ciagle nie mam odwagi ogladnac filmu..) mam pytanie do obecnych i bylych "ciazowek" - czy uzywacie / uzywalyscie adaptera do pasow bezpieczenstwa?
http://www.allegro.pl/search.php?string=adapter+do+pas%C3%B3w+&category=11763

Ostatnio jak jezdze autem to czuje lekki ucisk na brzuch i troche mi to przeszkadza (czy maluchowi przeszkadza - nie wiem), trzymam te dolna czesc pasa reka ale to chyba bez sensu... adaptery sa oszkliwe (jak to znajoma Czeszka mowi), ale moze praktyczne? Czy to tylko kolejny bajer do wcisniecia skolowanym ciezarnym?

twinnie77

Ja nie używam, po prostu sobie ten pas biodrowy pod brzuch kładę, może to zmniejsza działanie pasów, ale w sumie nie jeżdżę bardzo często.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

ja jeździłąm bez pasów, bo kobiecie w ciąży wolno

marax

experci wypowiadaja sie ze powinno sie uzywac pasow i ze wedlug badan lepiej jest je miec niz ich nie zapinac.trzeba to tylko zrobic umiejetnie i ja chyba kupie sobie ten adapter bo ciezko sie "umiejetnie zapina"

vobi

Cytat: brawurka132 w 19 Lip 2008, 18:42:17
ja jeździłąm bez pasów, bo kobiecie w ciąży wolno

ja nie umiem bez pasow...  :-[ normalnie czuje sie jakbym przy otwartych dzwiach jechala  ;D

jusia

ja nie mam i nie kupuje adaptera, nie jezdze czesto, a jesli nawet to po prostu jeden pas zakladam nisko pod brzuch, a drugi nad brzuch, bez pasow nie umiem jezdzic, ale to chyba dobry nawyk

nionczka

My tez ogladalismy ten film w zeszlym tygodniu. Fajny, ale nie podobalo mi sie jak na koncu ta baba darla morde przy porodzie. To jak u dentysty. Ja sama lubie chodzic do dentysty, ale nienawidze sluchac dzwieków wydawanych przez pacjentów.
A wracajac do filmu widzialam jeszcze dwa lepsze. jeden z discovery a drugi (najlepszy) nie pamietam. Znajac zycie pewnie BBC.

A jesli chodzi o pasy, nie uzywam zadnego adaptera, ale bruch mam maly i samochodem jezdze bardzo rzadko. Bez pasów bym w ogole nie wsiadla do samochodu. Zle bym sie czula. Ja tak jak Vobi :-)

Kasia

kurdę ja jeszcze nigdy nie słyszałam aby ktoś darł morde u dentysty ;)

chyba zwiałabym natychmiast

marax

ja bede codziennie spedzac w aucie ok 3h wiec kupie chyba to do pasow

aja

Cytat: maraxela w 19 Lip 2008, 19:00:15
experci wypowiadaja sie ze powinno
chyba ci którzy je sprzedaja bo nawet od sanitariuszy (oni znacznie więcej widzą) wiem że się nie zaleca jazdy w pasach kobiecie w ciąży

ja też jezdzę bez pasów

a co do drugiej części filmiku to jest i był po lewej stronie więc wystarczyło kliknąć  na widoczny obrazek (tytuł ten sam) a nie szukać

marax

Cytat: aja w 20 Lip 2008, 13:10:26
chyba ci którzy je sprzedaja bo nawet od sanitariuszy (oni znacznie więcej widzą) wiem że się nie zaleca jazdy w pasach kobiecie w ciąży

ja też jezdzę bez pasów

a co do drugiej części filmiku to jest i był po lewej stronie więc wystarczyło kliknąć  na widoczny obrazek (tytuł ten sam) a nie szukać

experci od bezpieczenstwa ruchu drogowego gdzies czytalam jak znajde do wkleje

marax

Cytat: maraxela w 20 Lip 2008, 14:25:13
Cytat: aja w 20 Lip 2008, 13:10:26

ja też jezdzę bez pasów

experci od bezpieczenstwa ruchu drogowego gdzies czytalam jak znajde do wkleje

pozatym ci sami sanitariusze powiedza ci ze jak jedziesz powiedzmy 90 na godzine i nagle zdazy sie wypadek  i bedziesz bez pasow to zbierac cie beda kilkanascie metrow dalej ( w momencie wypadku twoje cialo wazy kilka ton i z taka sila leci)- wylecisz przez szybe co z tego ze brzuchowi nic sie nie stanie twoj stan bedzie na tyle ciazki ze mozesz sama tego nie rpzezyc nie mowiac o ciazy.Ja jednak jestem za adapterem i pasami

marax

trzeba sobie uswiadomic ze nie tylko plod sie liczy ,ale takze my same ,podczas wypadku czesto nie mamy zadnych szans zeby go przezyc-wiec co z tego ze bedziemy chronic dziecko jak i tak tego nie przezyjemy.ADAPTER i jeszcze raz adapter a jazda bez pasow to pojscie na niebezpieczna latwizne

Kasia

ja sobie nie wyobrażam aby jeździć bez pasów what

pasy same w sobie brzucha jakos strasznie nie uciskają

ucisk pojawia sie tylko przy ich zablokowaniu a co za tym idzie przy jakimś gwałtownym hamowaniu lub wypadku

w takiej sytuacji wolę aby mi brzuch ucisnęło niz miałoby mnie wyrzucic z samochodu

ja bez pasów w samochodzie czuje sie taka jakby goła ??? mojego D tez skutecznie nauczyłam zapinania pasów

foszek

Widze ze nie jestem sama :)
Ze mnie sie smiano, ze ja zanim zdaze usiasc juz mam pasy zapiete.

Kasia

foszek no ja tak mam :)

siadam i od razu pasy zapinam

a juz z kilka razy mi sie zdarzyło że usiadłam i szukałam pasów do zapięcia ....... w autobusie  ;D ;D ;D

foszek

Cytat: Kasia w 20 Lip 2008, 15:04:58
a juz z kilka razy mi sie zdarzyło że usiadłam i szukałam pasów do zapięcia ....... w autobusie
A mi sie nawet pare razy udalo znalesc :D

marax

aja ma racje jak sie zle pas zapnie to przy malym hamowaniu moze byc problem - kupie ten adapter i powiem wam jak sie sprawdza.teraz bede musiala codziennie do wroclawia dojezdzac na studia (ok 3h w aucie przy tych korkach) to bedzie bardzo potrzebny