O wszystkim i o ...! tzw. śmietnik ciążowy

Zaczęty przez aja, 27 Maj 2008, 09:43:30

goga

maraxela a jak ty się w ogóle czujesz ?? możesz tak bez ograniczeń już jeździć samochodem ? bo chyba miałaś leżeć
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Kasia

juz doczytałam :) super ten adapter

marax

chyba szlufka wokol pasa tak byloby logiczniej i prosciej

marax

zagrozenie juz minelo smigam bez ograniczen samochodem wszedzie gdzie mnie oczy poniosa-raz mi sie zrobilo niedobrze na swiatlach nie wytrzymalam otwarlam drzwi wylecialam i .......................... wiecie co nawet na mnie nei trabili lol lol lol co jest rzecza niezwykla we wroclawiu -tam daja ci 2 sekundy na ruszenie

goga

no to super że już jest ok :) aż ci poleję bezalkoholowo oczywizda ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Kasia

maraxela  lol

chciałabym zobaczyć jak wyleciałaś z tego samochodu :)

zwierzatko_mojej_mamy

a to ja sie przyznam, ze po miescie nigdy pasow nie zapinam ;D na wyjazdy dluzsze tak, ale do pracy/sklepu nie... jakos sie nie moge przyzwyczaic, ani przegadac sobie, bo zawsze sobie tlumacze, ze to i tak w korku stoje ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

foszek

Wlasnie w pewnej madrej ksiazce wyczytalam, ze wiekszosc wypadkow samochodowych rozgrywa sie w promieniu 40 km od miejsca zamieszkania ofiar.
I ze wiecej dzieci ginie/odnosi obrazenia wlasnie w trakcie jazdy jak w wyniku roznych chorob dzieciecych

gatka2804

Ja zapinam pasy. Ten dolny obniżam jak najbardziej się da. Nie czułabym się dobrze bez pasów. Poza tym jak byłam w czwartym miesiącu mieliśmy stłuczkę, gość wjechał w nas akurat z mojej strony od pasażera. Zatem teraz to najlepiej psychicznie czuję się za kierownicą.
A na tym miejscu bałabym się, że nie mając pasów w razie wypadku/stłuczki wpadłabym brzuchem na kierownicę co dla dzidziusia na pewno nie byłoby bezpieczne. Także tylko z zapiętymi pasami.

aja

właśnie wróciłam z USG połówkowego - cieszę się i nie ponieważ znalazła się przyczyna moich bóli teraz czeka mnie badanie moczu bardziej szczegółowe i wizyta u urologa :'(
niestety moja ciąża przebiegała zbyt spokojnie wiec czułam że wkońcu coś mnie strzeli!

jusia

Cytat: aja w 23 Lip 2008, 22:03:17
właśnie wróciłam z USG połówkowego - cieszę się i nie ponieważ znalazła się przyczyna moich bóli teraz czeka mnie badanie moczu bardziej szczegółowe i wizyta u urologa :'(
niestety moja ciąża przebiegała zbyt spokojnie wiec czułam że wkońcu coś mnie strzeli!
aja nie martw sie, pewnie cos z nerkami? to czesty objaw w ciazy, pewnie dostaniesz urospet i na tym sie skonczy  przytul przytul przytul
a znasz już płec?
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

aja

jeszcze sie nie martwię aż tak bardzo bo nawet nie wiem na ile to może byc groźne - mam poszerzonie UKM nerki prawej i dośc nieprzjemne bóle po tej stronie ciała
tak też mi lekarz powiedział, że to się zdaża w ciąży ale że u mnie to jakoś troszkę wcześnie!!!  :o

a co do płci - nie chcemy znać więc jest to tajemnica nawet dla nas!  8)
ale czuje że to będzie chłopiec mimo że bardzo bardzo chciałam dziewczynkę - NIC tam najważniejsze aby ZDROWE ( a po tych moich wszystkich przejściach.....to będzie ....)

nionczka

Ja wlasnie wrocilam z polowkowego i znam plec. Bedzie Irene :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Aja, wszystko sie ulozy. Nie o takich przypadkach slysze dookola! Glowa do góry!

zwierzatko_mojej_mamy

nionczka no nieee :D nastepna wiedzma!!!  brawo brawo brawo brawo

jak sie wymawia irene po hiszpansku?

www.annawilk.pl

nionczka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 24 Lip 2008, 12:04:19
nionczka no nieee :D nastepna wiedzma!!!  brawo brawo brawo brawo

jak sie wymawia irene po hiszpansku?

Wymawia sie dokladnie tak jak sie pisze. A w zdrobnieniu bedzie Irenka (po polsku), Irenita (po hiszpansku) i Irentxu (czytaj Irenciu po baskijsku).

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

aja

Cytat: nionczka w 24 Lip 2008, 11:59:36

GRATULKI
mam nadzieję ze my wytrzymamy 

zuzia

no to gratulujemy kolejnej strefowiczki :D

zuzia

Cytat: aja w 24 Lip 2008, 12:11:58

GRATULKI
mam nadzieję ze my wytrzymamy 

a co? też chcecie mieć niespodziankę?

sweedee

to super!!!  jupi dziewczynki są boskie!  :baby:

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

foszek

Nionoczka,  brawo brawo brawo brawo
Irene bardzo mi sie to imie podoba  :flowers:

Wiecie, jakie wygodne jest znanie plci? Ilu rzeczy niepotrzebnie sie w sklepie nie oglada tracac czas ??

Kasia

nionczka ale suuuuuuuuuuuuuuper  brawo brawo brawo brawo brawo

jusia

nionczka gratuluje Irenity  :flowers:  jupi jupi jupi ale masz fajnie, ze już wiesz i to na dodatek dziewczynka, podwojnie fajnie :)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"