Zegarynka szuka pomysłu na siebie , pomocy :) mam tylko sukienke str.1

Zaczęty przez zegarynka, 07 Maj 2008, 17:48:46

zegarynka

Witajcie nie zastąpione cudotwórczynie  ploty

ślub tuż tuż  ,a ja w rozsypce  :'(

bo długich i nerwowych poszukiwaniach w końcu wybrałam sukienkę .Bardzo długo byłam przekonana ,że będzie to Amalia  taka jak  u kate.zet1 , a jeżeli nie to przynajmniej kiecka będzie kolorze ivory ale ostatecznie stanęło na czymś zupełnie innym  i do tego kiecka będzie biała

A oto ja (wzrost 174 , wagę i wymiary zachowam w tajemnicy  :-[ )

i mój wybór .

Niestety to na razie zdjęcie z katalogu i nie ma fotki z tyłu.
Jak myślicie to dobry wybór ??? Zawsze myślałam ,że sukienka będzie bardziej klasyczna , ale w tej najlepiej się czyłam jak do tej pory i chyba nie mam czasu szukać dalej.

No i jaki kierunek stylizacji  obrać??? Wiem jedno nie chcę bolerka a bukiet najbardziej czerwony, nie lubie raczej odcieni różowych .

również garniak :)

rilla

witam:) przecież to bardzo ładna suknia! elegancka:) ale ja stylistką nie jestem więc nie pomoge... jeżlei masz dość krótkie włosy jak na zdjęciu to radzę kwiat we włosach:)

zegarynka

no włoski na razie sobie hoduje , w tej chwil są takie do ramion, może jtro bo fryzjerze cyknę jakąś fotkę , chciałabym nie spinac ich calkiem tylko podpiąć i kwiaty we włosach  właśnie strasznie mi się podobają

a podpięcie włosków  jakieś takie lub  hiszpański koczek

mayagaramond

Piekna suknia. Kochan jak ty masz 174 to swiat stoi przed toba otworem! A boba katie nie chcesz:
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

obie wybrane fryzury bardzo mi sie podobaja..nie wiem czy nie wrzuce do swojej palety:)!!! ale ja juz tam nie mam miejsca!!!

suknia bardzo ladna. ale najwazniejsze w niej jest to co napisalas, ze to w niej czulas sie najlepiej. to wlasnie w suknaich liczy sie najbardziej. piekno obiektywne przy sukniach slubnych jest nieistotne:)

napisz moze cos wiecej z tego co bys chiala i kategorycznie niechciala miec. bedzie latwiej podpowiadac ze stylizacja:)

albo jesli masz fotki jakis akcesoriow kt ci sie podobaja...latwiej powiedziec..a lepsze niz b, ale c tez ciekawe:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zegarynka

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2008, 18:13:08
Piekna suknia. Kochan jak ty masz 174 to swiat stoi przed toba otworem! A boba katie nie chcesz:

ehhh nie wiem czy takim otworem , myłśe że łatwiej jest w naszych realiach miec 1,60cm i nosić 36, z samą suknią się umęczyłam bo każda za mała i za kótka , do tego w jednym sklepie usłyszałam ,ze jestem cycata więc tylko na zamówienie w sklepie dla takich większych ,a mam 80B :)

teraz nie wiem jak z butami , bo mój kochany ma 1,80 więc nie mam co szaleć.

a takiego boba miałam we wrześniu jak zaczynaliśmy planować ślub, bardzo lubię takie fryzurki ale cóż zaufana fryzjerka kazała zapuszczać to się zapuszczam .

Z dodatkami to naprawdę nie wiem bo wszystko mi się wywróciło o 360st. myślałam że będzie tonaprawde klasyczna, prosta sukienka a tu taka niespodzianka , bo ta przez te nimy falbanki jest tak troszkę fikuśna i co tu robić ???

Chciałam długie kolczyki i bransoletkę , na szyje nic i zawsze marzyły mi sie długieeee rękawiczki , ale takie prawdziwe z palcami :) Ogólnie wszystko takie na styl glamour  .

Kasia

Cytat: malwka w 07 Maj 2008, 18:29:59
,a mam 80B :)

czekaj czekaj
to jeszcze jest do zweryfikowania :)

inkageo

A może czerwone amarylisy? Jeżeli są we wrześniu..
Suknia fajna, elegancka :)
Imagine there is no hate

cumberland

Cytat: Kasia w 07 Maj 2008, 18:32:57

czekaj czekaj

Kasia, to samo chciałam napisać he he

malwka, my tu nie tylko ślubnie doradzamy, ale też staniki kategorycznie wymieniamy ;)

inkageo

Ja obstawiam 70E, jakie 80B.. ;)
Imagine there is no hate

elizapj

Cytat: inkageo w 07 Maj 2008, 18:36:07
Ja obstawiam 70E, jakie 80B.. ;)
ja tez hahah lol lol lol

Malwka Ty z budzetu slibnego odloz tak z 10% na nowa bielizne...bo wszystko bedziesz musiala wywalic;) w zyciu nie masz 80!!! i jesli Cie nazwali cycata, to to B, to wkrotce zaminie sie na E, EE, lub F;) bez operacji;)

zwierzatko_mojej_mamy

malwka skoro taka mialas ochote na prosta a wyszla fikusna to tylko znaczy, ze na pewno jest to TA - bo inaczej to by na sile Ci wciskali i bys nie wziela :D

co do biustu to mialam Ci napisac, wlasnie, ze nie badz taka pewna :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zegarynka

.

czekaj czekaj

hihi no spodziewałam się , czytałam że któraś z Was super doradza :) tylko gdzie ja teraz E znajdę  lol

Inka śliczne te kwiatki :) nie znałam ich :( myślałam ,że jak czerwone to mogą być tylko róże we wrześniu , chociaż ostatnio bardzo mnie urzekły gerbery chyba Mobki , jak dobrze pamietam.

I nawet nie wiecie jak się ciesze ,że ta kiecka nie taka najgorsza , matko czy wy się też tak denerwowałyśice czy to napewno ta ???a może to ze mnie tylko taki wariat :)

ps oki to zacznijmy od tych moich cycek  lol co trzeba podać i  komu do przeliczenia jupi

elizapj

wracajac do akcesoriow, jesli klasyczny wyglad nadal chodzi Ci po glowie, to z ta suknia jest to do osiagniecia, wg mnie w ten sposob:

- wybierz jednolity gatunkowo bukiet - max 2 gatunki i max 2 kolory (Inki amarylis b.dobry)

- uczesanie o jakim myslisz ten nada fikusnej sukni spokoju

- klasyczne czolenka bez ozdob dodadza spokojnej podstawy

- nie widze Cie w diademie...z reszta wybrane fryzury maja ciekawsze dekoracje

- jesli welon to gladszy, raczej bez wykonczen i bez aplikacji

- rekawiczek niestety nie potrafie sobie wyobrazic do tej sukni...

zegarynka

dziękuję , zaraz się zglosze

Inka szukam bukietu z amarylisów i wiesz ,ze nie mogę nic namierzyć :(

elizapj

Cytat: malwka w 07 Maj 2008, 19:11:06
dziękuję , zaraz się zglosze

Inka szukam bukietu z amarylisów i wiesz ,ze nie mogę nic namierzyć :(
no to widzimy sie za tydzien:)

bo tyle Ci zajmie przejrzenie wszytskich stron http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1925.0.html - yourwedding company to zasluga Mayi, wiec honr oddaje:)
ja mam w jeden przyklad amarylisu w swojej palecie http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,1875.20.html

inkageo

Malwka będziesz pionierką ;) Widziałam kiedyś w magazynie ślubnym :)
Imagine there is no hate

zegarynka

Inka no wielkie dzieki  :thx: znów przyszły mój ślubny mnie przeklnie ,ze sobie coś " ubrzdziłam "

Elizapj pozwoliłam sobie wyciąć z palety :)
i tak latwo się mnie nie pozbędziesz hihi będę siedzieć noc całą   :hammer: a na tydzień nie przepadne

elizapj

Cytat: malwka w 07 Maj 2008, 19:38:57
Inka no wielkie dzieki  :thx: znów przyszły mój ślubny mnie przeklnie ,ze sobie coś " ubrzdziłam "

Elizapj pozwoliłam sobie wyciąć z palety :)
i tak latwo się mnie nie pozbędziesz hihi będę siedzieć noc całą   :hammer: a na tydzień nie przepadne

tzn mi ta str mayagaramond polecila niecaly tydzien temu...i nie daje rady...jestem w polowie listy linkow...
bo u mnie prob jest taki ze wszystko co mi sie podoba tak naprawde naprawde okazuje sie byc nieosiagalne w sierpniu. wiec mimo wielu juz pomyslow, musze szukac dalaj:(

inkageo

Malwka to teraz szukaj miarki i mierz się - baaaardzo ciasno na wydechu pod biustem i luźno w biuście :)
Imagine there is no hate

ellena

Cytat: malwka w 07 Maj 2008, 18:47:12

.

czekaj czekaj

hihi no spodziewałam się , czytałam że któraś z Was super doradza :) tylko gdzie ja teraz E znajdę  lol

Znajdziesz np tu: www.brastop.com

Ja też kiedyś myślałam, że noszę 80B a teraz mam...32G :)

A suknia piękna, trochę podobna do mojej :)

mona_liza

Może zdecydujesz się na czerwone goździki.. Dla mnie ten bukiet przez długi czas był nr 1

zegarynka

dziękuję  :D też mi sie podobał taki bukiecik ale boje się że jest za ogrągły jak dla mnie , bo ja sama  w sobie jestem duża  lol

Inka a jeżeli chodzi o amarylisy to zastanawiałam się jeszcze wczoraj co z butonierką bo te kwiatki mają duże kielichy, więc czy butonierka niebędzie przesadnie okazała ???

Znalazłam jeszcze taki , był podpisany ,że to amarylisy, ale jakoś nie mam pewności  :-\ mi to raczej na tulipany wygląda

i jeszcze taki , z innych kwiatków :)

Kasia

malwka to amarylis tylko takie nie do końca rozwiniety :)