Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

mika9983,
niebieskie to tylko z jakimś ciepłym kolorem bo inaczej to łazienka będzie lodowata.

golinda

nie podobają mi się niebieskie łazienki, kojarzą mi się komunistycznie ;)
ale wszelkie brązy i ciepłe kolory pomniejszają optycznie

mika

no właśnie wiem, chociaż ten niebieski w rzeczywistości jest taki pastelowy ciepły to i tak wolałabym czerwony... no ale jak mąż się uprze to będziemy musieli pertraktować
Sypialnie chcemy w takim kolorze: śliwka węgierka na dwóch ścianach i na dwóch caffe latte
http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=2
albo velvet touch też z caffe
http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=velvet_touch_1

mika

Cytat: golinda w 07 Maj 2008, 13:12:40

a no właśnie mi też!!!! ja w ogóle to chciałabym w kolorze oberżyny ale nie mogę nigdzie znaleść płytek które by mi się podobały w tym kolorze

zuzia

Cytat: golinda w 07 Maj 2008, 13:12:40

ja mam beżowo - niebieską i uważam, że to moją malutką łazienkę raczej powiększyło.

Kasia

ja Wam powiem że chyba żadne powierzchnie nie sa idealne ;)
(też odkrycie  ;D )

gładkie sie łatwo czyści ale trzeba polerować i pucować non stop

chropowate znowu czyścic to droga przez mękę ale chociaż efekt dłuższy :)

co do kolorów
my w tym mieszkaniu które ostatnio wykańczaliśmy zrobiliśmy szarą łazienkę

tzn.
jasnoszare kafle na ścianach z jednym centralnym pionowym pasem ciemnoszarych kafli
+ białe sanitariaty

wyuszło pienie
zimno, surowo, sterylnie ale PIĘKNIE bo tak jakoś bardzo czysto sie wydaje :)

Kasia

mika czerwień byłaby super :)
albo jakieś amaranty :)

starą łazienke mam w beżu + wenge i też super wyglada

nie lubię natomiast kafli w kolorach: zielony, niebieski, brzoskwiniowy

golinda

Cytat: zuzia w 07 Maj 2008, 13:15:31

ja mam beżowo - niebieską i uważam, że to moją malutką łazienkę raczej powiększyło.

no jakby nie patrzeć, to niebieski jest średnio ciepły ;)

golinda

ostatnio widziałam zdjęcia biało-czarnej łazienki - super!

mayagaramond

Cytat: golinda w 07 Maj 2008, 13:24:54
ostatnio widziałam zdjęcia biało-czarnej łazienki - super!

i chcesz te czarne czyscic? U mojej cioci maja ciemnogranatowa lazienke. Wyglada super przez 10 minut po wypolerowaniu, a pozniej masakra.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

mayagaramond

Cytat: golinda w 07 Maj 2008, 13:51:31
Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2008, 13:49:10
i chcesz te czarne czyscic?

panią sobie zatrudnię  lol

czemu nie, tylko pani bylaby wtedy chyba tylko od kafelkow ;D

A propos - moi znajomi z boliwii kupili jakis rok temu mieszkanie i maja od niedawna pomoc domowa - sprzata im, gotuje, pranie robi, prasuje. Oni sa sami, nie maja dzieci, ale u nich to normalne miec pomoc domowa.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

Mika, gratuluję !!! :D
urządzanie mieszkania jawi mi się jako ogromna przyjemność - niech dla Ciebie też taką będzie ;)

zuzia

Cytat: golinda w 07 Maj 2008, 13:24:17
Cytat: zuzia w 07 Maj 2008, 13:15:31

no jakby nie patrzeć, to niebieski jest średnio ciepły ;)

ale beż już tak :)

riannka

mikuś,
gratuluję !!!!!!

Co do łazienki ja mam bardzo podobną wymiarami  155 x 245 i pralka się spokojnie zmieściła, a nawet ostatnio kosz na bieliznę :)

Kolory płytek mam bardzo popularne ostatnio brąz i beż z kolekcji paradyż
http://www.paradyz.com.pl/?s=15&a=7&lang=pl&collID=274

mika

Riannka a jakie wymiary ma pralka? ładowana od przodu czy od góry?

golinda

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2008, 13:53:54

A propos - moi znajomi z boliwii kupili jakis rok temu mieszkanie i maja od niedawna pomoc domowa - sprzata im, gotuje, pranie robi, prasuje. Oni sa sami, nie maja dzieci, ale u nich to normalne miec pomoc domowa.

w pełni ich rozumiem, sprzątanie, pranie i prasowanie to dla mnie przykry obowiązek
ale gotowac już lubię, chyba dlatego, że to jest przynajmniej twórcze ;)

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 ja z premedytacja wywalam pralke do kuchni, bo wreszcie chce zlew i zeby sie nie potykac o wystajacy czlon z boku :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

goga

Mika - gratulacje - niedawno doczytałam !!!!!!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mika

Zwierzak a pralka w kuchni zrobionej w aneksie nie będzie Ci przeszkadzać... bo moja szwagierka też wstawiła do kuchni i po tygodniu wywaliła pralke do pomieszczenia gospodarczego

mayagaramond

Cytat: golinda w 07 Maj 2008, 14:30:30
w pełni ich rozumiem, sprzątanie, pranie i prasowanie to dla mnie przykry obowiązek
ale gotowac już lubię, chyba dlatego, że to jest przynajmniej twórcze ;)

Z jednej strony to dobry pomysl, ale tez i niebezpieczny. Za wlamaniem u mojej cioci (dom po alarmem, ble, ble) stoi prawdopodobniej jej byla pomoc domowa...A inna podbierala rozne produkty spozywcze ze spizarki (w naszych sklepach jeszcze niewiele bylo, a oni czesto jezdzili sluzbowo do DE) i wywozila do swojej rodziny...

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 14:37:17
mika9983 ja z premedytacja wywalam pralke do kuchni, bo wreszcie chce zlew i zeby sie nie potykac o wystajacy czlon z boku :)

ja jestem zadowolona z pralki w kuchni. I polecam :)

mayagaramond

Cytat: zuzia w 07 Maj 2008, 14:54:17
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 14:37:17

ja jestem zadowolona z pralki w kuchni. I polecam :)

ja mam pralke w piwnicy, tez polecam :)

mika

ja nie mogę wywalić pralki do kuchni bo i tak ciąg kuchenny będę miała nie za długi... zostaje mi tylko łazienka, mam nadzieje że taka płytka albo ładowana od góry się zmieści

zosanka

Gratuluje! Bedzie Wam sie napewno cudownie mieszkalo :) A po przeprowadzce musicie sie brac ostro do roboty ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...