Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 14:56:24
ja nie mogę wywalić pralki do kuchni bo i tak ciąg kuchenny będę miała nie za długi... zostaje mi tylko łazienka, mam nadzieje że taka płytka albo ładowana od góry się zmieści

mika, jak już - to płytka. bo te ładowane od góry są super tylko nie na małych powierzchniach bo nic na niej nie możesz postawić.

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 w kuchni raczej nie bedzie mi przeszkadzac- i tak czesto piore wychodzac z domu ;) trudno - trzeba bedzie wybierac momenty, kiedy nie chce sie posiedziec w ciszy :D

a jeszcze a propos ladowanej od gory to jo_miekka Cie przeswieci - bo widzialam jej pralke i mowila, ze pralke trzeba wietrzyc, czyli otwarta powinna byc czesto, no i nic na niej nie polozysz - nie pchaj sie w to - w tej chwili sa takie malutkie zgrabniutki ladowane z przodu - bierz taka - zawsze da sie zabudowac i nie potrzebujesz zostawiac miejsca od gory na otwieranie wieka - mozesz tam pociagnac szafke na przyklad tak jak na naszym drugim projekcie:

http://picasaweb.google.pl/AnnaWilk/Projekty/photo#5175681777877975074

kiedys sie bawilam taka ladowana od gory i malo sobie rak nie pocielam o te skrzydla zamykajace beben ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

dzięki dziewczyny za uświadomienie z tą pralką :D

goga

ja mam tez niedużą łazienkę - jak to w bloku :) i kafelki kremowo-brązowe +umywalka, pralka, kibelek, brodzik - jak będziecie zainteresowane, to potem wrzucę fotki
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mika

riannka

Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 14:27:59
Riannka a jakie wymiary ma pralka? ładowana od przodu czy od góry?

60x40 wysokość klasyczna ładowana z przodu - docelowa nad nią ma być szafka wisząca

mika

dzięki Riannka piwko dla Ciebie, jak będziesz miała chwile to wstaw jakieś fotki i plan

riannka

Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 15:43:16
dzięki Riannka piwko dla Ciebie, jak będziesz miała chwile to wstaw jakieś fotki i plan

czasu mam dziś pod dostatkiem i specjalnie dla Ciebie idę robić foty  :D

mika

Cytat: riannka w 07 Maj 2008, 15:44:38
Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 15:43:16

czasu mam dziś pod dostatkiem i specjalnie dla Ciebie idę robić foty  :D

jupi jupi jupi jupi

gatka2804

Mam taką pralkę ładowaną z góry. Kupiliśmy ją jeszcze mieszkając w innym mieszkaniu. Teraz w naszym zmieściłaby się standardowa.
Potwierdzam, że taką pralkę trzeba wietrzyć po każdym praniu. U mnie zwykle jest tak że zostawiam ją otwartą przez noc, rano zamykam. W takich pralkach jeśli się tego nie dopilnuje można dorobić się grzyba. Zawsze jakaś część wody i wilgoci zostaje po praniu - stąd konieczne to wietrzenie.

maroonbug

Popieram. Kupilismy taka pralke bo inna by nie weszla do lazienki (a w kuchni w wynajetym mieszkaniu nie bylo miejsca). Jest to ladne, male, zgrabne, jak sie zamknie to jakos tak minimalistycznie wyglada, ale trzeba wietrzyc. Czasem nawet i trzy dni stoi otwarta, a potem jak ja zamke i otwieram do nowego prania to i tak jest mokra...
No i beben nie jest gigantyczny i powiem szczerze, ze zaczyna byc za mala. Jest nas dwoje, piore raz w tygodniu: jasne, ciemne, czerwono- rozowe (mamy monotonne ciuchy :) ) oraz gotowanie i kiedys w duzej pralce wstawialam po jednym praniu z kazdego rodzaju. A teraz posciel z recznikami juz sie nie zmiesci. A i ciemne i jasne wstawiam na dwa razy.
Sorry za ten szczegolowy wywod na temat moich problemow z praniem, ale chodzilo mi o to, ze chyba warto kupic wieksze (znaczy ladowana z przodu) pralke. Szczegolnie, ze Ty Mika jestes bardzo ochoczo usposobiona jesli chodzi o bobo, a wtedy to prania cale stosy. Maciupkie rzeczy, ale cale stosy :D
Dodam tylko ze gratuluje nowego mieszkania i ciesze sie, ze czeka Cie tyle przyjemnosci zwiazanych z urzadzniem :)

riannka

kuchnię już upubliczniłam więc czas na łazienkę  ;)

dużo w niej jeszcze do zrobienia, ale musi poczekać na powrót P.  :(

zwierzatko_mojej_mamy

riannka tak jak nienawidze dekorkow to Ty masz piekny!! :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

riannka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 16:21:41
riannka tak jak nienawidze dekorkow to Ty masz piekny!! :D

ja też nie lubię, ale ten mnie urzekł :) listki bambusowe

Angie

mayagaramond

Co do pralki i wilgoci - my mamy pralnie, 3 (normalne) pralki i 3 suszarki. Po praniu trzeba wytrzec do sucha dozwonik i zostawic otwarty, pralke tez, zeby nie robil sie grzyb.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

mika fotki specjalnie for you  :P
moja też otwierana od góry i właśnie wietrzona ;D

goga

elizapj

maya licz na moje 3 grosze w pomocy z urzadzaniem!!!
gratuluje!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: elizapj w 07 Maj 2008, 17:21:29
gratuluje!

mika :) maya dalej wynajmuje i pewnie jeszcze bedzie pare lat wynajmowac ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2008, 17:23:47
gratuluje!

[/quote
mika?

mayagaramond

Cytat: elizapj w 07 Maj 2008, 17:30:32

mika?

to miki watek :) podpisali umowe kredytowa :)

Kasia

mikulcu pralka to tylko z boku ładowana

mielismy do niedawna ładowana od góry i to był koszmar

wiecznie trzeba ja było wietrzyć, nic na górze nie można było postawić :(

teraz mamy ładowana z boku i jest cudowna, nawet kot sie cieszy bo ma kino w łazience ;)

elizapj

Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2008, 17:32:04
Cytat: elizapj w 07 Maj 2008, 17:30:32
Cytat: mayagaramond w 07 Maj 2008, 17:23:47
gratuluje!

[/quote
mika?

to miki watek :) podpisali umowe kredytowa :)

to ja ofcjalnie prosze o skierowanie ze strefy do okolisty!!! lol lol lol
BO JUZ 2X zle czytam, najpierw rekawiczki z rekawkami pomylilam, teraz maye z mika;)
errata, wiec mika na moje 3 grosze mozesz liczy!