Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

no właśnie my chcemy białe, na ścianie albo kafelki albo tapete czerwoną i szybę właśnie. Na razie najbardziej podoba nam się solar z Ikea... choć kusi nas też zebrano jakieś jasne

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 to przypomnij mi wieczorem, bo mam fotki gazety zrobione z tymi bialymi to wkleje ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

pewnie że przypomne
a łazienke jak robicie??

zuzia

zwierzatko_mojej_mamy,
ta kuchnia z 1 fotki - nie będzie  za ciemna? poza tym hysia bym dostała czyszcząc co i rusz to lustro/blachę czy coś na ścianie.

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia no moze byc za ciemna, ale biale mi nie pasowaly do pokoju - bo to jednak kuchnia w pokoju i musi byc jakas spojnosc - dopiero jak zobaczylam ta biala w gazecie to mi sie spodobala

a to cos - to jest szyba pancerna - no nie wiem, czy bede sie irytowac - szybe czysci sie jednak chyba latwiej niz plytki chropowate + fugi nie? :>

www.annawilk.pl

mayagaramond

Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 12:11:20
no właśnie my chcemy białe, na ścianie albo kafelki albo tapete czerwoną i szybę właśnie. Na razie najbardziej podoba nam się solar z Ikea... choć kusi nas też zebrano jakieś jasne

tapeta chyba lepsza, bo zmyjesz i gotowe, a przy kafelkach zbiera sie tluszcz itp. w fugach.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mika

Zwierzak jakie wymiary ma ta łazienka bo układ jak u nas!!

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 12:22:05
zuzia no moze byc za ciemna, ale biale mi nie pasowaly do pokoju - bo to jednak kuchnia w pokoju i musi byc jakas spojnosc - dopiero jak zobaczylam ta biala w gazecie to mi sie spodobala

a to cos - to jest szyba pancerna - no nie wiem, czy bede sie irytowac - szybe czysci sie jednak chyba latwiej niz plytki chropowate + fugi nie? :>

a waniliowe?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Chermelle

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 160 cm na 202 :D zajebiscie duza :D

mayagaramond waniliowe moze - jak wrzuce te zdjecia wieczorem to sie moze okazac, ze mowie o waniliowych :D ja jestem daltonista troche wiec sie nie zdziwta ;)

www.annawilk.pl

Chermelle

w sensie tego mieszkania  :D

bo sie zorientowalam ze wy juz o czym innym pewnie o wnetrzach
bo wanilia to nie o lodach bylo chyba  :P a przez chorobe nie daje rady wszystkiego przeczytac

mika

Zwierzak to nasza jest tylko trochę większa bo 165 na chyba 265 o ile dobrze pamiętam, nam się musi tam zmieścić pralka!!

mika

sypialnie chcemy tak zabudować, tylko jeszcze nie wiemy jaki kolor i meble nie wiem czy będą z Ikei, Jak Wam się taka zabudowa podoba??

rilla

Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 11:11:38
Wreszcie mogę założyć ten wątek. Po wielu miesiącach stresów i czekania udało się. Dosłownie przed 15 minutami podpisaliśmy umowę kredytową...Jesteśmy tacy szczęśliwi. Mieszkanko jest małe, ale będzie nasze jupi
Ma zostać oddane w I kwartale 2009 roku, ale jest szansa że będzie wcześniej, teraz to już tylko najprzyjemniejsza część nam została: urządzanie :D w tym będzie mi na pewno potrzebna pomoc, liczę na Was jupi

PS. Golinda, Jo i Zuzia - dziękuję za wsparcie, jesteście wspaniałe... wszystkie jesteście niezastąpione  :flowers:  :drunk:

mika gratuluje! my tez na ten czas mamy termin odbioru:D wiec mzoemy sie juz mentalnie wspierać!!!

ze_nitka

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 12:22:05
no nie wiem, czy bede sie irytowac - szybe czysci sie jednak chyba latwiej niz plytki chropowate + fugi nie? :>

nie! szybę musisz dokładnie wypolerować i widać na niej każdą kropelkę wody
płytki chropowane czyści się o wiele łątwiej i szybciej i nie widać tak na nich małych plamek
niech też nikomu nie wpadnie do głowy kłaść na podłodze gładkich, błyszczących płytek - masakra największa z możliwych!!!

golinda

zwierzatko_mojej_mamy

golinda kumpel polozyl sobie wlasnie gres blyszczacy polerowany w kuchni i jest w nim zakochany juz 10 miesiecy i nie mowil o przeciwwskazaniach;) ponoc na gres daje sie jakies 2 preparaty raz na rok, ktore cos dobrego robia ;)
a co do tej szyby to chyba nic mnie nie zmusi do zmiany zdania ;) hihi uparlam sie jak osiol - trudno - jedna powierzchnia szklana w domu to moge polerowac ;)

www.annawilk.pl

jo_miekka

Mikuś, dopiero teraz tu dotarłam: wiesz, że ciesze się wraz z Tobą bardzo!
Nie moge się doczekać prawie tak, jak Wy! :D

mayagaramond

Cytat: mika9983 w 07 Maj 2008, 12:35:44
sypialnie chcemy tak zabudować, tylko jeszcze nie wiemy jaki kolor i meble nie wiem czy będą z Ikei, Jak Wam się taka zabudowa podoba??
Moja tesciowa ma cos takiego, ale w bardziej starodawnym stylu ;) Jest to na pewno super sposob na wykorzystanie wnetrza, ale troche jednak przytlacza, jej mable sa w kolorze jasnego brazu, moze tez dlatego. Problem - zeby wyjac cos z szafek na nad lozkiem, trzeba na nie wlezc to i jestr denerwujace (wiem, bo ta sypialnie jest w tym mieszkaniu, w ktorym my wczesniej mieszkalismy).

Zwierzak - waniliowy to taki kremowy, bo jesli masz salon w brazach to taka waniliowa kuchnia super pasuje. A mozesz tez np. ze dwa froty strzelic w ciemnym orzechu

golinda

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 07 Maj 2008, 12:52:33
golinda kumpel polozyl sobie wlasnie gres blyszczacy polerowany w kuchni i jest w nim zakochany

nie wierzę, mam coś takiego w całym mieszkaniu (poza pokojami), zapraszam, zobaczysz jak to wygląda tuż po wymyciu i po kilku godzinach
może i fajne jest na kilku m kw. - taką powierzchnię to jeszcze od biedy można wypolerować, ale jak masz tego kilkadziesiąt metrów+ściany w łazienkach, to się zajebać można
naprawdę odradzam! chyba, że ktoś ma manię sprzątania ;)

zwierzatko_mojej_mamy

golinda no to jest tylko w kuchni 3 metry dlugosci i po odjeciu glebokosci szafek to pewnie nieduzo zostaje - wiec moze wyglad im kompensuje to sprzatanie malej powierzchni ;)

www.annawilk.pl

mika

My na dzień dzisiejszy obstawiamy płytki do łazienki z tej serii
http://www.cersanit.com.pl/product_b.php?idz=9e0d9d033b84e65ee62adf47283b230d&prod_dzial_id=6&ig=0&w=25x40&lang=pl&mod=s_prod
tylko nie możemy się zdecydować na kolor: ja chce z czerwonymi i brązami albo beżem, a mąż niebieskie