Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

ale wam fajnie... a to małe poprawki macie

a my już mamy wszystko.. oprócz mieszkania

i na koniec kwietnia nie będzie na pewno:(

normalnie ludzie juz na mnei sie dziwnie patrza jak pytaja czy juz sie przeprowadzamy... tak zmieniam termin, ze chyba mysla, ze mieszkanie sobie wymyslilismy:D

mika

rilla ale co deweloper tak przeciąga sprawę? co mają jeszcze do zrobienia?

zosia2007

Cytat: rilla w 04 Kwi 2009, 14:38:39
ale wam fajnie... a to małe poprawki macie

a my już mamy wszystko.. oprócz mieszkania

i na koniec kwietnia nie będzie na pewno:(

normalnie ludzie juz na mnei sie dziwnie patrza jak pytaja czy juz sie przeprowadzamy... tak zmieniam termin, ze chyba mysla, ze mieszkanie sobie wymyslilismy:D
nie przejmuj sie, mam tak samo, tzn prawie tak samo, niby mamy klucze i juz wszystko w mieszkaniu robimy ale nie ma cieplej wody, ogrzewania i drogi dojazdowej wiec musimy czekac z przeprowadzka moze do konca kwietnia, moze do maja :(

rilla

hm dużo za dużo

wlasnie otrzymalismy inforamcje, ze firma ktora wstawiala okna nie dostała kasy i wymontowała okna na parterach:(

czyli kicha na maksa

płakać mi się chce

mika

rilla o kurcze to jakaś powazna sprawa  :thumbdown:
a może coś z developerem jest nie tak? a co masz zapisane w umowie? jaki termin?

rilla

31 grudnia 2008:) deweloper kłamie, możemy już odstąpić od umowy... niby mają 14 dni na oddanie kasy... ale czy oddadzą? nic ich nie rusza, pisma z Kancelarii, moje wizyty... kłamią jak z nut

elve

rilla nie zdawałam sobie sprawy że ta budowa aż tak się wam opóźnia
mam nadzieję, że jednak wywiążą się z umowy, bo wyegzekwowanie zwrotu pieniędzy wydaje mi się baaardzo trudne

rilla

elve raczej niemożliwe... sytuacja jest kiepska, robią buble w mieszkaniu... mam piękną belkę drewnianą przy wycięciu na drzwi do sypialni. Jak spytałam jak schowają - to otrzymałam odpowiedź, że niech sobie to Pani polakieruje i będzie taki ładny dekor

ogólnie za niedługo będziemy się musieli wynieść z obecnego mieszkania... więc albo do teśció albo pod most

zuzia

mika

rilla o kurcze  :thumbdown: :praising: szkoda słów.... baaaaaaaardzo mi przykro

zosia2007

Cytat: rilla w 05 Kwi 2009, 13:15:01
hm dużo za dużo

wlasnie otrzymalismy inforamcje, ze firma ktora wstawiala okna nie dostała kasy i wymontowała okna na parterach:(

czyli kicha na maksa

płakać mi się chce

ojej to rzeczywiscie powazna sprawa

na waszym miejscu staralabym sie o zwrot kasy i to juz natychmiast bo jak developer by zbankrutowal to nie odzyskacie pieniedzy