Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

nionczka zgadzam sie z tobą, teraz mieszkamy w czerwonym pokoju i jest nam dobrze, dlatego też wybraliśmy dość intensywne kolory do mieszkania, podłogi będą ujednolicone... i tak jak mówisz kafle będą się spotykały z kaflami - dlatego kuchnia i przedpokój w jednych kaflach
nie wiem jeszcze co zrobić z przedpokojem
podłoga będzie szara, marzyly mi się szare ściany ale chyba będzie za dużo tego szarego  :shy:

nionczka

Cytat: mika w 16 Lis 2008, 18:50:32
nionczka zgadzam sie z tobą, teraz mieszkamy w czerwonym pokoju i jest nam dobrze, dlatego też wybraliśmy dość intensywne kolory do mieszkania, podłogi będą ujednolicone... i tak jak mówisz kafle będą się spotykały z kaflami - dlatego kuchnia i przedpokój w jednych kaflach
nie wiem jeszcze co zrobić z przedpokojem
podłoga będzie szara, marzyly mi się szare ściany ale chyba będzie za dużo tego szarego  :shy:

Niekoniecznie bedzie za duzo szarego. W koncu szary to bardzo dyskretny kolor. widzialam kiedys mieszkanie CALE w roznych odcieniach szarosci. Kocham ten kolor. I poloczony z drewnem bosko wyglada. Moze wlasnie ten szary na scianie bylby super wyznacznikiem gdzie konczy sie przedpokój a gdzie zaczyna reszta?
Ja na poczatku zdecydowalam, ze pomaluje jedna sciane salonu na czerwono, pokoj dla dziecka na pistacjowo albo pomaranczowo a cala reszte na bialo. I ze jak potem uznam, ze cos chce na kolor przemalowac to zawsze bede mogla to zrobic. I w trakcie malowania sypialni na bialo machnelam bez na dwoch sicanach bo poczulam, ze moj turkus potrzebuje takiego towarzystwa. W sumie malujac bedziesz widziala efekt, ktory pomoze ci zdecydowac co dalej.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

Mika nie obawiaj się szarości na ścianach, jest jej tyle odcieni

Do tej twojej sypialni to mogłaby być szaro-srebrna tapeta w delikatne, ale duże wzory, robiłaby fantastyczne tło do fioletu, poszukam czegoś....

elve

elve

ta piersza jest nieco zbyt wyrazista
druga za to fajna :)

a fiolet możesz wprowadzić w kapie, w lampach (tak jak pokazywałaś)

zwierzatko_mojej_mamy

no szykuje sie ladniejsza szaro-fioletowa sypialnia nic naszza.. wrrrrrrr zabije  przynajmniej zyrandol Wam zakosilismy :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

riannka

zwierzatko_mojej_mamy

doda pani dodu - nie dosc, ze pani jest to jeszcze tak pozno ? :>

www.annawilk.pl

elve

Odbiór mieszkania nadal aktualny w tym cudownie bliskim terminie? Jak wasze przygotowania?

mika

heheh brakuje liczników, w poniedziałek idziemy do spółdzielni napisać wniosek o odebranie kluczy, odbiór oficjalny w kwietniu

zwierzatko_mojej_mamy

mika i Ty tak cicho siedzisz??  :dance: :dance: ostatnio w ogole cicho siedzisz  :crying: :crying:

www.annawilk.pl

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

bozena.dp

Cytat: mika w 15 Lis 2008, 15:32:17
a będzie pasować do fioletu i do takiej tapety na jednej ścianie?
i właśnie nie wiem też jak rozplanować tą tapetę, chciałabym tą jasną położyć wszędzie... ale ta ciemna mnie tak kusi  8)

wiem, że tochę późno zaskoczyłam, ale gdzie można dostać taką tapetę? szukam jasnej i ta mi się podoba ;) i ta ciemna też niczego sobie ;)

golinda

bozena.dp, na pewno w finezja-studio.pl będą - na stronie niekoniecznie, ale w sklepie mają tych katalogów z 50

mika

Cytat: bozena.dp w 27 Mar 2009, 20:11:42
wiem, że tochę późno zaskoczyłam, ale gdzie można dostać taką tapetę? szukam jasnej i ta mi się podoba ;) i ta ciemna też niczego sobie ;)

w Leroy Merlin :) nawet taniej niż na allegro ;)

Dodany tekst: 27 Mar 2009, 22:54:15

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Mar 2009, 21:17:27
mika i Ty tak cicho siedzisz??  :dance: :dance: ostatnio w ogole cicho siedzisz  :crying: :crying:

Kochana moja cicho siedzę bo nie za bardzo mam czas, a jak wchodzę to się przywitam i trochę poczytam
u mnie nic się nie dzieje
jak będę się urządzać to na pewno będziecie o tym wiedzieć :)

Dodany tekst: 27 Mar 2009, 22:55:23

Cytat: goga w 26 Mar 2009, 23:37:28
może jedzie do Radomia ;)

oj Kochana mi już tekst z Radomiem nie potrzebny, pytania ucichły ;) na szczęscie, teraz wszyscy trzymają kciuki

panikarola

mika, a ty już na walizkach?

Dodany tekst: 29 Mar 2009, 14:26:01

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

zuzia

Cytat: panikarola w 29 Mar 2009, 14:25:53

mika na razie skupuje płytki i inne takie :)

panikarola

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

martullek

Cytat: bozena.dp w 27 Mar 2009, 20:11:42

bozena, ja ciemną na pewno widziałam w Leroy Merlin - tak jak mika mówi

elve

Mika widziałam, że odebraliście mieszkanie. Te usterki to duże?
Ależ wam zazdroszę że to już :)
Jaki plan prac? Do kiedy chcecie skończyć?

mika

odebrać nie odebraliśmy: muszą obniżyć otwór drzwiowy w łazience, poprawić próg drewniany przy balkonie bo jest pęknięty i polakierować drzwi wejściowe bo jest jakaś tajemnicza smuga
na weekend majowy chciałąbym się przeprowadzać ale to zależy od tego jak szybko podłaczą prąd i czy będzie pozwolenie na użytkowanie